OPOSICIONS 2020: ARA MÉS QUE MAI ENS CAL UN CONCURS MÈRITS PEL COL·LECTIU D’INTERINS DOCENTS

Davant les oposicions que començaran a desenvolupar-se el proper dia 4 de setembre, USTEC·STES (IAC) reitera el que ha demanat des del primer dia que va començar l’actual procés d’estabilització i consolidació del personal interí l’any 2017: només amb un concurs de mèrits pel personal interí docent, tal com estableix la normativa prevista al 61.6 de l’EBEP es pot garantir una consolidació i funcionarització real pel col·lectiu interí.

Aquesta via extraordinària, que hem demanat en solitari a totes les meses sectorials amb el Departament, permet esmenar i modificar el RD 276/2007 que regula les diferents proves per accedir a la funció pública docent, unes proves memorístiques i eliminatòries que suposen una carrera d’obstacles pels milers d’interins que han demostrat amb anys d’experiència la seva capacitat i solvència alhora d’efectuar la tasca docent.

Davant la crisi sanitària de la COVID-19 que estem vivint, vam demanar de nou aquesta via com a resposta a una situació clarament extraordinària ja que costarà trobar una situació més excepcional que l’actual, que dificulta enormement la realització física de les proves, la conformació presencial dels tribunals i que suposa l’assumpció de riscos per la salut de l’aspirant.

També, des de USTEC·STES (IAC) vam valorar que les proves, en cas de fer-se amb l’actual format de concurs-oposició, s’haurien d’ajornar al mes de juny del 2021 ja que la incertesa en la qual començaríem el curs al mes de setembre així ho aconsellava. Vam advertir i demanar que no es fessin aquest setembre del 2020 i ho vam demanar fins a les darreres reunions del mes de juliol amb el Departament.

Malauradament la realitat ens dona la raó i a més d’insistir en el que hem demanat per activa i per passiva tan a les reunions com a les diferents mobilitzacions fetes en defensa del col·lectiu interí, no entenem com el Departament pot assumir i gestionar la realització d’unes proves sense les garanties sanitàries necessàries pels aspirants ni un protocol clar d’actuació en cas de positiu i confinament. Un protocol que pugui donar resposta a aspectes que ara mateix neguiteja al col·lectiu. No s’ha fet públic cap protocol.

Si es mantenen aquestes proves ens preguntem què faran amb els opositors que es vegin obligats a confinar-se, ens preguntem què succeirà si ha de confinar-se algun membre del tribunal i ens preguntem què passarà amb els possibles casos positius per COVID19. També ens preguntem com es preveuen els desplaçaments dels opositors si confinen el seu territori i quines són les mesures sanitàries i de prevenció mentre durin les proves. I a 5 dies de començar el procés no són pas poques preguntes.

Volem advertim al Departament del risc que existeix de tornar a col·lapsar el sistema, com ja va succeir els mesos passats durant el confinament del darrer trimestre. Encara s’és a temps de prendre les decisions correctes i no entrar en un atzucac de situacions molt incertes pels aspirants. Uns aspirants que, sovint, són professorat en actiu i que han de fer començar de la millor manera possible el curs, com també ho són tots els membres dels tribunals i que han de preparar degudament la tornada al centre educatiu dels alumnes. Uns alumnes que han de tenir la millor qualitat educativa possible.

D’aquesta manera no. Quasi segur que les coses es poden fer d’una manera millor.

USTEC-STEs (IAC)

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes