Comunicat

Comunicat de la Junta de Personal de Terres de l’Ebre i de la part social del Comitè de Salut sobre el brot de coronavirus de l’Instit…

Comunicat de la Junta de Personal de Terres de l’Ebre i de la part social del Comitè de Salut sobre el brot de coronavirus de l’Institut Blanca d’Anjou del Perelló

COMUNICAT DE LA JUNTA DE PERSONAL DOCENT DE LES TERRES DE L'EBRE I DE LA PART SOCIAL DEL COMITÈ DE SALUT

 

Davant les recents informacions a la premsa sobre un brot de COVID-19 en un centre educatiu del nostre territori, la Junta de Personal Docent de les Terres de l'Ebre i els delegats de Salut del Comitè de Salut tenim les següents consultes per al Departament d'Educació:

 

– Com és que, davant un fet tan greu, el Departament no va informar els sindicats, en tant que legítims representants dels treballadors i treballadores, de manera inmediata tan bon punt es va tindre coneixement dels fets?

 

– Es van aplicar amb agilitat totes les mesures de confinament i rastreig dels casos? Les dates aparegudes a la premsa fan dubtar d'aquest fet. El primer cas positiu es va confirmar el dia 4 de juliol i no és fins al dia 8 de juliol que el Departament es comunica amb el professorat que havia tingut contacte amb el primer positiu, per tal de dir-li allò que havien de fer al respecte. Per què es tarda quatre dies a actuar?

 

– Per què el Departament va deixar anar docents a acompanyar alumnes a les PAU quan ja havia estat confirmat el primer positiu?

 

– Com és que, des del moment en què es té coneixement del primer cas, no es comunica a tot el claustre que prenga mesures d'aïllament necessàries?

 

Desde la Junta de Personal Docent i la part social del Comitè de Salut exigim que s'investigue el cas. És imperatiu que es revisen els protocols que han fallat i que se n'establIsquen uns altres de clars, transparents i eficients. De cap de les maneres no volem que es tornen a repetir situacions de descontrol com esta. No podem permetre que, d'acord amb això, cap interès de cap tipus estiga per sobre de la seguretat, la salut i la vida de les persones.

 

Al setembre començarem un nou curs escolar sota unes instruccions que ja hem dit que són del tot insuficients. Si, a més, li sumem la poca rigurositat amb què s'ha actuat en el cas del Perelló, creiem que ens podem veure abocats a una greu crisi sanitària al conjunt de centres del nostre territori, amb tot el que això suposaria per al conjunt de la societat.

Este primer cas ocorregut ha de servir de revulsiu per tal de revertir una praxi que resulta del tot improcedent i de la qual ja havíem avisat quan la reobertura de centres del juny.

Els casos de COVID-19 s'han de tractar amb molt més rigor i responsabilitat, atenent els criteris establerts de forma clara, precisa i sense alteracions ni interpretacions personals que puguen malmetre la salut de tots nosaltres.

 

JUNTA DE PERSONAL DOCENT DE LES TERRES DE L'EBRE I PART SOCIAL DEL COMITÈ DE SEGURETAT I SALUT

 

Tortosa, dimarts 21 de juliol de 2020

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes