Comunicat

Ni pla B, ni tots els docents a l’aula a 1 de setembre 

Al torn obert de la Mesa Sectorial d’avui, divendres 17 de juliol, l’Administració ens ha deixat caure -com qui no vol la cosa- que els reforços de professorat, que tantes pantalles i diaris de premsa han omplert, no hauran arribat a 1 de setembre als centres, com a molt aviat arribaran el 7 de setembre, només tres dies abans de l’inici de curs.

Aquestes docents no comptaran amb els dies suficients de preparació per a un inici de curs d’una gran complexitat: enmig d’una situació de crisi sanitària que a hores d’ara tornem a tenir descontrolada i de la qual no en tenim bones perspectives per al setembre, enmig d’un procés selectiu que davant de la situació excepcional que estàvem vivint USTEC·STEs va demanar l’aplicació de l’article 61.6 de l’EBEP que permetria realitzar un concurs public de mèrits per no perdre la convocatòria de 5.000 places o,  en tot cas un ajornament fins a juny de 2021, i enmig de la preparació extra imprescindible en qualsevol inici de curs, i que enguany guanya en dificultat.

Les últimes setmanes, en les quals calia posar els fonaments del curs vinent, hem tornat a veure com l’administració, tot i el munt de meses sectorials i tècniques que està convocant, segueix amb la seva decisió unilateral de no augmentar la plantilla que considerem suficient per garantir la presencialitat al 100% de l’alumnat i fer front a l'emergència sanitària i que USTEC·STES vam situar en 44.500 dotacions de professorat.

Segons les dades de què disposem arrel d’una primera valoració sobre el que ha suposat l’activitat telemàtica per als professionals durant el confinament des del mes de març, hem obtingut dades concretes sobre l’increment d’hores, en tots els nivells educatius, que han sobrepassat en la majoria de casos les jornades de treball que exercien els docents. L’experiència de l’atenció telemàtica ha estat veure que les hores d’atenció augmentaven o fins i tot es doblaven respecte a les hores presencials. El professorat ha parat el primer cop de la crisi sanitària, amb voluntarietat i amb responsabilitat, hem fet el que calia fer pel nostre alumnat i les seves famílies, per això davant d’un Departament d’Educació que no té cap pla B , que no preveu cap recurs per fer front a la covid19, que no podrà garantir la presencialitat i que condemnarà a la comunitat educativa altra vegada al confinament, seguim demanant un canvi de rumb. 

Cal que el curs vinent es pugui comptar amb un increment significatiu de professionals, que seran clau per mantenir l’atenció d’alt nivell que s’ha realitzat enguany a costa de les hores personals de gran part dels professionals: per això demanem nomenament de personal suficient ara quan encara hi som a temps 

El curs vinent pot tornar a passar el mateix que enguany, amb una diferència monumental: el mes de març de 2020 no podíem saber a què ens hauríem d’enfrontar, però a hores d’ara ja sabem tot el que ens pot caure a sobre. I no tenim ni un trist paraigües.

USTEC•STEs (IAC)

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes