Comunicat

El pla per al setembre: el Departament fa veure que fa alguna cosa

Avui s'ha presentat el document elaborat pel Departament de Salut i Educació i que ha estat aprovat pel PROCICAT. S'ha confirmat el que ens han anat anunciant aquesta setmana a la Mesa Sectorial i a la Paritària de Salut: no hi ha pla B.

Tot el document i les instruccions que s'han enviat als centres es basen en una premissa que no es pot, malauradament, donar per certa: els infants no encomanen la COVID-19. Es parla de grups estables que seran una segona família, quan en realitat les famílies estaran escampades per tots els grups dels centres, que, per tant, estaran interconnectats. Atès que les ràtios poden arribar a 25 i 30, aquest pla només pot ser segur si l'alumnat no és un vector de contagi.

En la Mesa Paritària de Salut la part social ja vam manifestar que la solució era fer grups més petits, amb ràtios més baixes, i que necessitàvem EPIs. No podem donar per bones les mascaretes quirúrgiques o higièniques, perquè sabem la dificultat de mantenir les distàncies fins i tot amb ràtios més reduides. Avui, en roda de premsa, el conseller ha arribat a dir que els treballadors i treballadores hauríem de portar els EPIs de casa. Amb les informacions que tenim a dia d'avui, encara són necessàries les mascaretes FFP2 i les pantalles facials. Ens reservem el dret d'anar a inspecció del treball si la situació sanitària no confirma les hipòtesis del Departament de Salut, que permeten un estalvi del professorat necessari, que USTEC·STEs vam quantificar en 44.500 dotacions a jornada sencera. El Departament d'Educació només pensa contractar 3.200 docents amb nomenaments extraordinaris, als quals safegiran 1.800 dotacions de personal d'atenció educativa.

La pèrdua pedagògica que pot significar el pla actual que demana reduir especialistes, tant a primària com a secundària, per arribar als ja famosos grups estables, no quedarà compensada, ni de bon tros, per aquestes 3.200 dotacions, que aniran destinades “que no hi hagi sobreràtio”.

Si la premissa primera, que l'alumnat no encomana, no es compleix, ens veurem abocats a la improvisació tot i que haurem tingut sis mesos per preparar-nos. Ho vam preguntar a la Mesa Sectorial i ens van respondre: no hi ha pla B. Ni tan sols han acceptat la nostra antiga proposta, que avui té més lògica que mai, que cada centre disposi d'una infermeria escolar. S'han limitat a tirar una moneda a l'aire. Esperem que surti cara, però si surt creu ho denunciarem allà on calgui. 

USTEC·STEs no renunciarà, com sí que ha fet el Departament, a la seva responsabilitat.

3 de juliol de 2020

USTEC•STEs (IAC)

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes