USTEC·STEs

EL CONSELL ESCOLAR DE CATALUNYA ASSUMEIX VELLES REIVINDICACIONS D’USTEC·STES (IAC) PEL QUE FA A LES EOI

En el plenari del Consell Escolar de Catalunya, celebrat el 9 de juny, USTEC·STEs (IAC) va aconseguir introduir algunes esmenes en el dictamen que aquest organisme va aprovar sobre el decret d'ordenació i currículum dels ensenyaments d'idiomes de règim especial.

Concretament, es va aconseguir que s'inclogués en aquest dictamen les propostes i consideracions següents:

– Que el gallec i l'aranès s'afegissin a l'oferta de les EOI.

– Que, d'acord amb el Protocol per a la Garantia dels Drets Lingüístics de Donostia de 2016, s'estableixi una discriminació positiva envers les llengües minoritzades pròpies del territori de la comunitat lingüística proposant la gratuïtat com a mesura compensatòria. Es demana, per tant, fer efectiva la gratuïtat fins al B1 del Marc Europeu Comú de Referència acordada en mesa sectorial el juny del 2017 i la gratuïtat progressiva fins al C1.

– Es considera prioritari que els preus públics de les EOI se situïn al nivell anterior a l'increment de 2014 i posar fi al recàrrec de segona matrícula.

Cal advertir que els dictàmens del Consell Escolar de Catalunya són preceptius, encara que no vinculats, i, per tant, el Departament no té obligació de seguir les recomanacions del més alt organisme consultiu de l'educació de Catalunya, que representa el conjunt de la comunitat educativa. Tanmateix, aquesta és una victòria moral que cal tenir en compte perquè el Departament apliqui el que es tracta d'un acte de justícia elemental.

USTEC·STEs (IAC)

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes