Comunicat

FP

LA REFORMA CURRICULAR DE LA FORMACIÓ PROFESSIONAL A CATALUNYA IMPOSADA PEL DEPARTAMENT D’EDUCACIÓ ÉS UNA IRRESPONSABILITAT SENSE PRE…

LA REFORMA CURRICULAR DE LA FORMACIÓ PROFESSIONAL A CATALUNYA IMPOSADA PEL DEPARTAMENT D’EDUCACIÓ ÉS UNA IRRESPONSABILITAT SENSE PRECEDENTS

En contra de tota la comunitat educativa i malgrat les advertències de la majoria dels sectors implicats en la formació professional, el Departament ha tirat endavant la reforma curricular de l’FP a Catalunya.

Després de més d’un any des que la comunitat educativa es va assabentar del despropòsit contra l’FP inicial que volia implementar el Departament i després d’haver aconseguit aturar-lo provisionalment, sense cap contemplació i amb tot el menyspreu possible envers l’alumnat, els titulats en formació professional i el professorat en general, en la Mesa Sectorial del 21 de maig el Departament ha tirat pel dret, tot i el context d’emergència sanitària en què ens troben. Es tracta d'una irresponsabilitat sense precedents, raó per la qual els representants sindicals ens vam aixecar de la Mesa, excepte UGT.

Per la seva banda, el mateix dia el Departament va enviar als centres els nous currículums dels cicles formatius hereus de la reforma. Per tant, és evident que no tenia cap intenció de negociar res amb ningú. Si aquesta reforma no beneficia l’FP, perjudica considerablement la formació de l’alumnat i devalua el valor del títol que s'obté, quin n'és el veritable objectiu si tota la comunitat educativa hi està en contra?

Poc després, el Departament va adreçar als centres d’FP una carta en la qual, obviant que tota la comunitat educativa refusava aquesta reforma, manifestava, entre d’altres coses, que la part social, és a dir, els sindicats legítims de la Mesa Sectorial, havíem participat en el seu disseny fent-hi aportacions. Tanmateix, la realitat ha estat que, fins al darrer moment, tota la part social s’hi ha oposat de totes totes. Només en el si de la Mesa Sectorial esmentada, UGT, que no representa ni el 5 % del professorat, va claudicar i va trencar la unitat sindical.

USTEC·STEs (IAC) treballa i continuarà treballant per aturar la reforma curricular i no descarta qualsevol mena d’accions i mobilitzacions.

Alhora ens adherim al manifest contra la reforma publicat per la plataforma Defensem l’FP i us animen a participar en el https://www.change.org/p/director-general-de-formaci%C3%B3-professional-inicial-i-ensenyament-en-r%C3%A8gim-especial-sr-joan-l-espin%C3%B2s-l-fp-en-estat-d-alarma-0102e7b2-2ec2-494b-bf08-b4e9271d9d69?recruiter=1093207767&recruited_by_id=6f94da10-9de1-11ea-9cd5-dd94bf39b03b&utm_source=share_petition&utm_medium=copylink&utm_campaign=petition_dashboard

Salvar l’FP és responsabilitat de tots i totes!

USTEC·STEs (IAC)

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes