Comunicat

FP

UN ANY DESPRÉS, SENSE EQUIPARACIÓ

AL COS DE PTFP – USTEC·STEs (IAC)

FA UN ANY QUE EL PARLAMENT DE CATALUNYA VA APROVAR UN COMPLEMENT SALARIAL PER EQUIPARAR ELS PROFESSORS TÈCNICS D’FP I ELS PROFESSORS D’ENSENYAMENTS SECUNDARIS

Ara fa poc més d’un any que el Parlament va aprovar la creació d’un complement salarial que iniciava el camí per posar fi definitivament a la discriminació salarial i professional que més de 3.000 docents públics catalans pateixen des de fa molts anys.

Aquesta resolució era el fruit del treball que USTEC·STES (IAC) havia dut a terme durant molt de temps i, especialment, els darrers quatre anys. Per arribar a aquest punt s'havia hagut de treballar molt dur, tant a nivell nacional com a nivell estatal, però sabíem que teníem raó i que la legislació vigent ens avalava.

Així doncs, amb data 2 d’abril de 2019, la Comissió d’Educació del Parlament va aprovar la Resolució 375/XII, sobre l’equiparació laboral i retributiva dels docents del cos de professors/es tècnics de formació professional al cos de professors/es d’ensenyament secundari.

La iniciativa parlamentària la va entomar el grup parlamentari de Catalunya en Comú Podem, i després de tots els tràmits reglamentaris, amb les respectives esmenes, es va aprovar amb els vots a favor del GP de Junts per Catalunya, GP Republicà, GP de Ciutadans i el subgrup parlamentari CUP-Crida Constituent; el GP Socialistes i Units per Avançar es va abstenir. Per tant, després de tants anys de discriminació gratuïta i incomprensible, els professors/es del cos de PTFP a Catalunya van veure reconeguts els seus drets pel Parlament en els termes següents:

  • Se sol·licitava al govern de l’Estat que dugués a terme les gestions necessàries per a la creació d’un únic cos de professors/es d’FP en el marc del subgrup A1 establert per l’EBEP.

  • Mentre no es creés aquest cos únic, s’havia d’establir de manera progressiva un complement per als professors/es tècnics de formació professional (PTFP) adscrits al subgrup professional A2 per tal d’equiparar-ne els salaris als dels professors/es d’educació secundària (PES), adscrits al subgrup professional A1.

El reconeixement del Parlament de Catalunya va ser un gran pas, però encara ens queda molta feina per fer. Així, un any després de l’aprovació de la Resolució, el Departament d’Educació encara no ha creat el complement retributiu d’assimilació, si bé, per la seva banda, entenem que el cos únic de professors/es d’FP, amb adscripció al subgrup A1, està sobre la taula del Ministeri d’Educació i Formació Professional (MEFP).

USTEC-STEs (IAC) exigeix al Departament d’Educació el compliment de la Resolució 375/XII i, al mateix temps, instem l’Administració competent a negociar la calendarització de la implementació del complement retributiu d’assimilació salarial.

USTEC·STEs (IAC) treballa i continuarà treballant per l’eradicació de qualsevol tipus de discriminació laboral del professorat.

L’FP NO ÉS PAS UN JOC, ÉS FUTUR!

USTEC·STEs (IAC)

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes