USTEC·STEs

USTEC·STEs (IAC) IMPUGNA AL TSJC I A LA INSPECCIÓ DEL TREBALL L’OBERTURA PREMATURA DELS CENTRES EDUCATIUS

USTEC·STEs (IAC) ha mantingut, des del primer moment, que la prioritat d’aquesta època excepcional causada per la pandèmia consisteix a vetllar per la salut i la seguretat de la comunitat educativa. És per això que considerem un error perillós que el Departament d’Educació hagi decidit unilateralment obrir els centres educatius durant la fase 2, sense les mínimes garanties ni mesures adequades per evitar possibles contagis.

Per aquest motiu, el sindicat ha impugnat avui les instruccions del Departament que permeten obrir prematurament els centres, mitjançant la interposició d’un recurs contenciós administratiu especial per a la protecció dels drets fonamentals davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Aquest recurs comporta la demanda de mesures cautelars i cautelaríssimes per tal que, en el termini més breu possible, es puguin tancar els centres que ja han obert amb l’objectiu d’evitar nous rebrots de Covid19 en un context en què els professionals no disposen d’aquelles mesures imprescindibles de seguretat, ni han estat sotmesos a tests.

Aquesta demanda va acompanyada per denúncies als serveis provincials de la Inspecció de Treball, en què USTEC•STEs participarà de la manera més escaient en cada servei territorial i en el Consorci d'Educació de Barcelona.

Entenem que els riscos d’un retorn prematur superen amb escreix els incerts beneficis de tenir centres educatius oberts, almenys fins que no es pugui garantir realment la seguretat total dels infants, adolescents, professionals i famílies. Com a sindicat majoritari en l’àmbit educatiu tenim la responsabilitat i l’obligació de treballar per preservar la salut i la seguretat del conjunt de la comunitat educativa, especialment del nostre alumnat i les seves famílies.

USTEC·STEs (IAC), 4 de juny de 2020

 

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes