COMUNICAT COMITÈ INTERCENTRES DAVANT L’OBERTURA DELS CENTRES D’EDUCACIÓ ESPECIAL

 

COMUNICAT COMITÈ INTERCENTRES DAVANT L'OBERTURA DELS CENTRES D'EDUCACIÓ ESPECIAL

Davant  l'obertura dels Centres d'Educació Especial en la fase 2 de la desescalada el Comitè Intercentres questionem que el Departament pugui garantir el compliment de les mesures de seguretat previstes pel PROCICAT, les Instruccions 4 i 5 així com el Pla d'obertura de centres d'Educació Especial.

Tenint en compte 

 • La vulnerabilitat dels alumnes per les patologies associades  a causa de la seva discapacitats.
 • La impossibilitat de mantenir els 2m de  distància de seguretat que marca la pròpia instrucció. Aquest alumnat necessita el contacte físic amb els professionals i els companys. No els podem negar mostres d'afectivitat
 • La manca d'espais adequats  d'algunes escoles en  garantir els 4 metres quadrats per a l'alumne.
 • La    dificultat  d' establir noves rutines i hàbits, sobretot els d'higiene, per les pròpies característiques de l'alumnat.
 • Els inconvenients en l'organització del transport escolar en aquells centres que el fan servir que es la gran majoria.
 • Que aquest alumnat no porten mascareta per les seves característiques personals.
 • La higiene després de cada ús del WC,  ajuts tècnics; aparells diversos, grues o caminadors, ascensor… La higiene dels espais entre d'altres la  sala multisensorial i d'ús diari i necessari.

Per tot l'exposat creiem que es fa necessari

 • Més personal de neteja en l'horari que hi ha alumnes per atendre tota la higiene de superficies, materials i espais. 
 • La realització de tests, tant al personal com als alumnes, ja que molts tenen patologies associades, per tant són persones vulnerables i de risc.
 • Garantir tots  els equips de protecció necessaris com, el termòmetre infrarrojos,  roba i calçat adequats per ús exclusiu a l'escola tal com recull la normativa(amb rentats a 60º) Que es doti a tot el personal amb mascaretes autofiltrans del tipus FFP2.
 • Garantir el nombre d'aules i espais suficients per mantenir les mesures de seguretat i prevenció.

 

Per finalitzar, amb tots aquests arguments hem de dir que hem qüestionat reiteradament la dificultat del compliment de totes aquestes mesures davant l'obertura imminent dels centres d'educació especial. En el ben entès que el que resta fins a la finalització d'aquest curs s'hauria de dedicar a la planificació i organització dels nous espais  i materials així com a l'adequació de les activitat educatives amb els infants. 

Pensem que aquesta crisi no l'hem d'assumir exclusivament des de les escoles. És per això que demanem al Departament un àmbit de negociació aquests i d'altres aspectes que fins ara s'han concretat amb decisions unilaterals per part del Departament i amb poques garanties en la seva aplicació.

 

 

CCOO – UGT FeSP –  USTEC.STEs (IAC)  – AMRC-  JUNTS  

  

 

 

 

 

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes