Departament

Les proves lliures de secundària del divendres 5 de juny no entenen de Fases de Desescalada

El Departament d’Educació ha convocat el proper divendres 5 de juny la prova lliure per l'obtenció del títol de Graduat en Educació Secundària Obligatòria per adults, corresponent l’àmbit de la comunicació. Hi estan convocades 870 persones distribuïdes en 17 CFA de tota Catalunya.

Aquesta és una prova que va quedar pendent el mes de març, quan les mesures de confinament van interrompre el desenvolupament de les proves lliures pel títol del GESO. 

La convocatòria afecta tant als CFA dels territoris que estan en la fase 2 de la desescalada com els dels territoris que romanen a la fase 1.

En comptes d’anul·lar o retardar la convocatòria, el Departament ens ha escrit justificant la legalitat i necessitat de la convocatòria:
L'autorització per fer les proves no està condicionada a estar en fase 2.
Les proves van ser incloses i aprovades pel Procicat i l'autoritat sanitària en el Pla parcial de desconfinament i obertura dels centres educatius per la preinscripció i matrícula escolar i per a la realització de proves d'accés i d'obtenció de títols
Les proves van ser, a més, autoritzades pel Ministerio d’Educación mitjançant la Resolució sobre l'inici i la continuació dels procediments d'admissió, proves d'accés i per a l'obtenció de títols acadèmics

Pel que fa a la necessitat de la Convocatòria:Les dates de realització de les proves estan sempre en consonància amb les de preinscripció als diversos ensenyaments. Encara que els alumnes poden presentar la seva sol·licitud de preinscripció per al batxillerat i  per als cicles de grau mitjà sense tenir la qualificació, com a molt tard el 18 de juny (per al batxillerat) o el 14 de juliol (per a cicles) han d'aportar el certificat de superació del GESO amb la nota.Les qualificacions definitives de les proves es publicaran el dia 17 de juny

 

És a dir:

 

Convoquen una prova presencial que pot afectar la salut de 1000 persones, entre alumnat convocat i personal dels CFA perquè poden fer-ho i perquè no volen/saben pensar en alguna alternativa a la presencialitat. Una alternativa com les que s’han aplicat en altres estudis: realitzar la prova en línia  (de forma escrita o oral), anul·lar l’avaluació d’aquest apartat amb alguna possibilitat, realitzable a distància, per pujar nota,…

 

No retarden la prova presencial perquè costa menys posar en perill a la salut de moltes persones que pensar com canviar la data final per la presentació de documents dels alumnes preinscrits sense afectar-los negativament.

 

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes