Comunicat Junta Personal Docent Baix Llobregat sobre la reobertura dels centres educatius públics

Els sindicats sotasignats volem manifestar públicament la nostra preocupació i profund malestar davant de la presentació el passat dia 20 Maig en roda de premsa del Pla de reobertura de centres escolars que va anunciar el Conseller Josep Bargalló.

No podem entendre de cap de les maneres que un pla com aquest, amb l’abast que té, i amb la importància davant de la greu situació sanitària que estem vivint, no s’hagi negociat ni amb els sindicats ni amb la comunitat educativa. Considerem que la incapacitat de negociació del Departament d’Educació deixa en vulnerabilitat no solament els treballadors i treballadores dels centres, sinó tot l’alumnat i la salut pública en general.

El pla presentat no concreta suficientment com haurà de desenvolupar-se la tornada als centres i amb quins recursos, deixant a l’arbitri de les direccions l’última concreció atenent a l’autonomia de centres. Unes direccions que es troben desbordades amb una quantitat de feina ingent quan, al mateix temps que es preveu la reobertura del centres, en la fase 2, hauran de posar-se a treballar per organitzar de la millor manera el curs vinent, un curs que no serà gens normal i que, tal i com s’està plantejant el tancament d’enguany, comença a preocupar-nos i molt.

Com es garantirà la protecció sanitària als centres sense comptar amb mascaretes FFP2 per infants i professionals, sense preveure la necessitat d’augment de la neteja als centres educatius, sense un condicionament dels espais mínims, sense un augment de professorat, quan caldrà seguir atenent telemàticament una part de l’alumnat i al mateix temps fer atenció presencial? És absolutament irresponsable no haver escoltat els representants dels treballadors i treballadores quan, des de l’inici del confinament, ja vam preveure sobrecàrrega de feina i vam demanar que es garantissin nomenaments extraordinaris que avui podrien servir per portar a terme aquesta tasca.

El professorat i personal d’atenció educativa no ha estat consultat, ni informat, i està treballant d’una forma abnegada pel bé de tot l’alumnat del nostre país. No podem permetre que la pressa i algunes pressions malbaratin tot el que hem fet fins ara. Considerem totalment irresponsable la tornada als centres de part de l’alumnat en aquestes condicions.

Demanem també a tots els treballadors i treballadores que denunciïn qualsevol situació irregular, o que pugui afectar la seva seguretat i la del seu alumnat, davant els seus referents sindicals amb la major celeritat possible, ja que prendrem les mesures adients per demanar responsabilitats pels perjudicis que se’n puguin derivar.

Així mateix lamentem la manca d´informació i la nul.la comunicació que el servei territorial del Baix Llobregat ha mantingut amb els representants legítims dels treballadors/res respecte als aspectes derivats de l´actual situació d´emergència educativa i que afecten tant a les condicions laborals dels docents, com a les mesures sanitàries als centres educatius.

Per tot això, demanem la dimissió del Conseller Josep Bargalló perquè ha demostrat que ni escolta els treballadors i els seus representants, ni escolta els seus propis serveis de prevenció, i perquè vol derivar totes les responsabilitats en les direccions i el professorat i personal d’atenció educativa.

Demanem que es reconsideri la decisió de reobertura dels centres educatius en els termes que s’ha fet, i per això fem una crida a les direccions i al conjunt de la comunitat educativa a no obrir els centres sense tenir garantides les condicions de seguretat!

 

JUNTA PERSONAL DOCENT DEL BAIX LLOBREGAT

USTEC-STEs CCOO CGT I-CSC ASPEPC-SPS UGT ANPE

Comunicat Junta Personal Docent Baix Llobregat sobre la reobertura dels centres educatius públics.

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes