USTEC·STEs (IAC) defensarà la petició del 80 % dels CFA de Catalunya, que demanen no fer la preinscripció presencial al mes de juny.

A l’enquesta realitzada per USTEC·STEs (IAC)  els resultats són aclaparadors:

 

78 CFA demanen fer tots els tràmits al setembre.

16 CFA demanen fer la preinscripció que es pugui fer telemàticament al juny i la presencial al setembre.

4 CFA escullen altres opcions.

3 CFA estan d’acord en fer la preinscripció al juny, tal com ha determinat el Departament.

16 No contesten

 

En total: 94 CFA dels 117 CFA de Catalunya demanen: NO FER PREINSCRIPCIÓ PRESENCIAL AL MES DE JUNY

 

La preinscripció que s’obliga a fer als CFA al mes de juny és una feina que requereix molts esforços i la rendibilitat que se’n treu és molt baixa i, a voltes, contraproduent. En resum:

 

– Més del 50% de l'alumnat no formalitza la matrícula al setembre i una part significativa d'aquells que sí ho fan són alumnes del mateix CFA.

– La preinscripció del mes de juny endarrereix la matrícula del nou alumnat al setembre, que ha d’esperar per veure si queden places lliures. Un alumnat que, davant la incertesa, pot optar per altres ofertes educatives. 

 

Aquest any la preinscripció presencial comporta un risc, pel professorat i per l’alumnat, associat a la pandèmia i la preinscripció telemàtica és inviable per bona part dels ensenyaments que s'imparteixen als CFA. Els motius són:

 

– En alguns casos, per la manca mateixa de capacitació lingüística o tecnològica d'una part de l’alumnat que atenen els CFA. 

– En la majoria de casos, la gestió de la preinscripció als CFA també requereix atenció personalitzada presencial per raons vàries: proves de nivell, convalidacions, orientació,etc.

 

Per què fer una tasca que comporta tants  riscos i que no serà útil? Quin sentit té?

 

Mantenir la preinscripció dels CFA al mes de juny, amb totes les implicacions sanitàries que pot suposar, seria una greu irrresponsabilitat per part del Departament d’Educació. 

 

USTEC·STEs (IAC)  demana el trasllat de tot el procés de matriculació dels CFA al mes de setembre.

 

 

 

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes