Mesa d'Adults

Carta de la Mesa d’Educació de Persones Adultes al Departament d’Educació

A L'ATENCIÓ DEL CAP DEL SERVEI D'EDUCACIÓ AL LLARG DE LA VIDA
A L'ATENCIÓ DE LA SUBDIRECCIÓ GENERAL DE TRANSFORMACIÓ EDUCATIVA
A L'ATENCIÓ DE LA DIRECCIÓ GENERAL D'INNOVACIÓ RECERCA I CULTURA DIGITAL
A L'ATENCIÓ DE LA DIRECCIÓ GENERAL PROFESSORAT I PERSONAL DE CENTRES PÚBLICS

La Mesa d'Educació d'Adults, en representació de l'Assemblea de professorat de Centres de Formació d'Adults volem fer-vos arribar  la nostra preocupació per la situació dels centres de formació d'adults tant  en els CFA ordinaris com en els CFA ubicats en centres penitenciaris, com bé sap i li van transmetre en la Mesa tècnica que es va realitzar el 26 de febrer passat i ara més després d'aquest estat d'alarma i confinament.

Per la qual cosa us volem plantejar aquestes qüestions.
 

En relació amb l'acabament de curs. 
Un cop més les notes que fa públiques el Departament d'Educació ignoren el professorat i l'alumnat dels CFA i ens veiem obligats a preguntar unes coses bàsiques que els altres sectors descobreixen llegint el diari:

  • Es preveu obrir algun tipus de servei o atenció presencial en algun CFA abans de l'estiu? Quin?
  • S'ha tingut en compte posposar tota la fase de preinscripció i matrícula al mes de setembre?

 

Amb relació al curs vinent.

En la planificació de la plantilla pel curs vinent considerem per una banda, les necessitats del sistema en general que tant els centres com els sindicats us hem anat fent arribar. 

Per altra banda, arran de la situació del covid-19, s'han generat de noves necessitats. Necessitats derivades per les situacions d'espaiament social que requerirà:

  • El desdoblament de  grups. Especialment tenint en compte que als centres part de l'alumnat formen part del grup de risc per edat, segons dades del vostre propi Departament un 21% el curs 2017-18.
  • En aquest sentit destaquem els grups que no poden fer un seguiment de l'aprenentatge virtual (nivells inicials FI, Llengües…)
  • Períodes de formació en alternança de forma presencial i a través via telemàtica que generarà en els centres un treball en doble xarxa per atendre l'alumnat. 

Davant aquesta situació i en el punt que ens trobem: Quina és la revisió d'augment de dotació de professorat per fer front a aquesta doble xarxa i a les necessitats que el sector ja ve arrossegant i que amb aquesta situació encara més es veu agreujada?

Ens preocupa també si la resolució d'adjudicacions provisionals d'enguany regularà el procediment per l'adjudicació de destinacions provisionals dels CFA o si es mantindrà la no-regulació de la resolució de l'estiu passat. 
 

En relació amb la Mesa Tècnica

En la reunió del passat febrer se'ns va manifestar l'interès de mantenir-la un mes després, però degut a la situació d'alarma ha quedat sense data. Quina previsió teniu de convocar la propera Mesa tècnica. Hi ha la possibilitat que en aquesta hi puguin participar persones en representació de la Mesa d'Adults? 

Esperem la vostra resposta

Salutacions cordials,

MESA DE L'EDUCACIÓ PÚBLICA DE PERSONES ADULTES

PD. Us adjuntem la proposta de temes per la Mesa de negociació que, abans del confiament, vam acordar us enviaríem:

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes