Comunicat

EL CONSELLER ENGANYA, UN COP MÉS, LA COMUNITAT EDUCATIVA

El conseller Bargalló enganya, un cop més, la comunitat educativa

En diverses compareixences el conseller d'Educació als mitjans de comunicació ha expressat més d'un cop que el curs vinent, en què previsiblement no hi haurà normalitat i caldrà mantenir distància social, s'incrementarà significativament el nombre de docents per fer front a la situació d'urgència. No només es tractaria de poder fer classes presencials amb un màxim de 15 alumnes habilitant tots els espais possibles, sinó de mantenir una atenció telemàtica adequada i protegir el personal educatiu que per les seves característiques (dones embarassades, edat avançada o malalties cròniques) no podrien ser als centres educatius pels riscos de contagi.

Tanmateix, i com ja és habitual, el contrast entre les paraules i la realitat es fa evident, ja que les promeses del Departament s'han de concretar sobretot en la preparació i disseny de les plantilles per al curs vinent. Doncs bé, en la Mesa de Negociació d'avui, 13 de maig, l'Administració ha presentat una proposta que és pràcticament una fotocòpia de la del curs passat, la qual cosa vol dir que, enmig d'una crisi sanitària i social, hi haurà els mateixos mestres i professors que l'any passat. Cal recordar, e més, que un nombre important de professionals no podran ser-hi presencialment. 
És evident que el Departament d'Educació menteix a l'opinió pública, perquè promet el que no pensen complir. Com a prova de tot plegat, només cal observar que a la Mesa d'aquest matí no hi ha anat cap alt representant polític amb capacitat de decisió i només s'hi han presentat tècnics del Departament que no poden, literalment, negociar res perquè va més enllà de les seves competències. Com ja resulta preocupantment habitual, un cop més la direcció política actual del Departament humilia els treballadors i treballadores de tots els centres educatius, perquè anomenen negociació el que és una simple enunciació de les mesures que pensen aplicar sense possibilitat de discutir-les.
Demanem a la comunitat educativa que expressi el seu malestar davant dels dèficits democràtics i la insensibilitat social d'aquest govern.
 
USTEC·STEs (IAC), 13 de maig de 2020

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes