Comunicat

QUI TÉ PRESSA? ENS HI VA LA SALUT I FINS I TOT LA VIDA

Avui 5 de maig, hem estat convocats a la segona reunió de la Comissió Paritària de Prevenció de Riscos Laboral d'Educació per tractar únicament les mesures de seguretat en el retorn als centres de treball del Departament d'Educació i recollir totes les propostes de la part social.

La sorpresa ha estat majúscula, tant per als delegats i delagades de salut com per als mateixos tècnics/ques, personal sanitari i administratiu que han treballat en aquest pla, en adonar-se que la mediocritat política del Departament ha passat per sobre de les recomanacions tècniques i la feina de tot un col·lectiu. Només iniciar la reunió ens hem assabentat que els centres ja havien rebut instruccions per al període de la preinscripció, unes instruccions que no s'han presentat als legítims representants dels treballadors i les treballadores que som els sindicats i que han menystingut la feina que s'estava fent a la Paritària i al Servei de Prevenció, que, val a dir-ho, hauria de ser l'òrgan assessor més important per al conseller en aquests moments de crisi sanitària. Per bé que el document d'instruccions recull algunes de les consideracions que s'expliciten en el document que estem treballant, no explicita tot el que és necessari, no descriu alguns procediments imprescindibles i fa un càlcul dels mitjans necessaris sense comptar ni consultar els òrgans de participació preceptius. Sembla que algú té pressa.

Sembla que escoltar els i les tècniques que aquests dies estan fent un sobreesforç en la seva tasca preventiva i que no volen deixar cap fil que no permeti protegir la vida dels treballadors i treballadores del Departament, no està dins la perspectiva d'algunes o alguna de les persones que actualment decideixen la política educativa del nostre país.

El que afegeix gravetat i voreja la il·legalitat és que no escolten els representants dels treballadors i treballadores. Escoltem i fem cas dels científics del món sanitari, però ben poc als i les tècniques que estan al Servei de Prevenció del nostre Departament, quan, tant en temps de confinament com en una situació "normal", la seva tasca principal i primordial és garantir que tothom treballem en condicions saludables i amb la màxima seguretat.

Aquesta manca de respecte mostrada avui per la persona o equip que hagi decidit enviar les instruccions per a la preinscripció, sense comptar amb l'equip assessor més tècnic del Departament ni amb l'òrgan establert per llei per tractar els temes de prevenció amb la part social (Comissió Paritària,) és intolerable. És un fet gravíssim.

Esperem que les persones que han pres aquesta decisió siguin conscients del camí que han iniciat. USTEC·STEs (IAC) els exigirem responsabilitats.

USTEC·STEs (IAC)

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes