Comunicat

L’ordre dels estadis se salta la justícia i nega drets al personal interí.

USTEC·STEs es mostrarà bel·ligerant amb qualsevol mesura que negui drets laborals dels treballadors i treballadores als quals representem. USTEC·STEs (IAC) no descarta mesures penals contra la Conselleria d’Ensenyament en el cas de la denegació del 4t estadi (sexenni) del personal interí.

USTEC·STEs va portar fins al jutjat del contenciós administratiu la denegació del 4t estadi d’una interina i va aconseguir una sentència favorable. Fruit d’aquesta victòria jurídica a Catalunya, el nostre sindicat ha obert diferents recursos amb personal interí que complia els requisits.

El Departament d’Ensenyament va recórrer la sentència davant el TSJC, però aquest ha fet ferma la sentència que dictamina que el personal interí TÉ DRET al cobrament del 4t estadi; és a dir, que no es pot discriminar una persona per la seva condició laboral amb l’Administració. És el que sempre ha defensat USTEC·STEs: igual treball, igual salari.

Però dues setmanes després de ser notificada la sentència (28 d’octubre), la consellera d’Ensenyament (Irene Rigau) signa l’ordre dels estadis on explícitament torna a negar el dret al cobrament del 4t estadi a tot el col·lectiu d’interins i que es publica el 13 de novembre. D’aquesta manera no només contravé el que ha dictat sobre la nostra demanda de manera ferma i no recurrible ordinàriament el TSJC (màxim òrgan de justícia de Catalunya), sinó que contravé tota la jurisprudència d’altres TSJ d’altres comunitats, el Tribunal Suprem i sentències i interlocutòries del Tribunal de Justícia de la Unió Europea sobre aquest cas.

En moltes altres comunitats autònomes ja s’han adaptat els diferents procediments per a concedir els complements de promoció docent en compliment de la llei.

Davant de tot això, USTEC·STEs (IAC) EXIGEIX la modificació immediata de l’ordre dels estadis perquè s’ajusti a la legalitat. Si no és així, la impugnarem administrativament i judicialment.

I també vol fer públic que fins que no es produeixi aquesta modificació:

Impugnarem administrativament i judicialment l’ordre dels estadis.
Estem estudiant la viabilitat jurídica d’una demanda penal contra els responsables del Departament d’Ensenyament perquè, en el cas esmentat, ho fa sabent que el que allà està publicat incompleix tota la jurisprudència legal fins a data d’avui.

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes