NOMENAMENTS EXTRAORDINARIS JA!

Avui dilluns 20 d’abril de 2020, hem participat en la Mesa Sectorial en què el Departament només pretenia negociar la no cobertura de les substitucions, tret d'alguns casos molt puntuals, amb el vist-i-plau de les direccions i sense respectar l'ordre d'antiguitat de la borsa.

Davant la nostra negativa i de la resta de sindicats a acceptar una nova retallada, i fent valer l’acord del 31 gener de 2017 i la normativa d'aquest curs, que estableix 2 dies de nomenaments telemàtics a la setmana, el Departament d’Educació ha mogut fitxa i ha acceptat tornar a fer nomenaments cada setmana, però sense mostrar gaire disposició a complir la normativa vigent de 2 dies de nomenaments. D'altra banda, tampoc no sabem si es respectarà l'ordre d'antiguitat de la borsa.

Per tant, la proposta de l'Administració és del tot insuficient, ja que en el moment excepcional que estem vivint calen mesures extraordinàries que estiguin a l'altura de les circumstàncies.

Malauradament, USTEC·STES (IAC) constatem que l’Administració es nega a acceptar un nomenament extraordinari per a tot el personal substitut que enguany ha treballat i que, ara per ara, no té un contracte. Entenem que aquesta proposta blindaria laboralment el col·lectiu més precaritzat ara mateix, la qual cosa beneficiaria la qualitat educativa dels centres, ja que reduiria la càrrega de teletreball i compensaria les elevades ràtios que suporten els centres educatius.

No podem ni volem deixar sense cap mena de prestació econòmica i administrativa als qui, ara mateix, ho necessiten més.

Per tant continuarem pressionant perquè:

  • Hi hagi nomenaments ordinaris dos cops per setmana.

  • Es presenti una proposta de nomenament extraordinari per al professorat substitut.

  • S’asseguri el nomenament del personal substitut el mes de juliol.

  • Els nomenaments respectin el número d’ordre de la borsa, tal com estableix la normativa.

Per això tornarem a la Mesa Sectorial tot esperant que el Departament reconsideri la seva proposta. L'Administració ha d’entendre la situació personal extremadament complicada de milers de persones substitutes que, tenint en compte que són nomenats d'un dia per l'altre, es deixen la pell sense conèixer els alumnes ni el temps que durarà la substitució.

 

USTEC·STEs (IAC)

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes