Comunicat

COMUNICAT

USTEC·STEs (IAC): EL DEPARTAMENT NO VOL ASSUMIR RESPONSABILITATS!

En la reunió virtual mantinguda avui amb l'Administració, USTEC·STEs (IAC) hem demanat claredat i valentia, entenent que les decisions que es prendran ara poden tenir conseqüències en el futur pròxim.

En un moment històric en què les desigualtats han quedat més paleses que mai, quan som conscients que la igualtat d'oportunitats, objectiu prioritari del sistema educatiu, no es compleix, volem denunciar la manca de lideratge del Departament d'Educació i del conseller Bargalló.

Les instruccions i orientacions que s'han fet arribar als centres són imprecises, raó per la qual continuem demanant a l'Administració directrius i instruccions clares i la suspensió immediata del Decret d'autonomia de centres per aturar els abusos que algunes direccions estan duent a terme amb el seu professorat, fins a l'extrem de convocar-lo per mantenir reunions durant la Setmana Santa.

Els greuges entre centres i dins del col·lectiu de treballadores i treballadors de l'educació està a l'ordre del dia, i el més preocupant és el fet que el Departament mateix o bé no n'és conscient, la qual cosa és molt greu, o bé no vol ser-ho: mira cap a una altra banda i deixa que això sigui un campi qui pugui.

USTEC·STEs (IAC) hem fet les demandes següents:

– Que es es faci un recordatori a tots els centres per deixar clar que el període no lectiu de vacances comença el 6 d'abril i acaba el 13 d'abril. L'ordre que estableix el calendari no s'ha modificat en cap moment i, per tant, aquests dies han de continuar sent festius i no laborables. El Departament hi ha accedit, de manera que qualsevol docent es pot negar a fer reunions o activitats lectives durant aquests dies.

Que no s'exigeixi a cap treballador i treballadora l'ús del telèfon personal durant el període de confinament. Recordem que l'ús de telèfons personals per comunicar-se amb famílies o alumnes pot vulnerar la llei de protecció de dades, per la qual cosa recomanem els professionals que s'abstinguin de fer-lo servir. Incomprensiblement, el Departament no s'ha volgut comprometre a donar aquesta instrucció.

Que el tercer trimestre sigui NO QUALIFICABLE, per garantir la igualtat d'oportunitats del nostre alumnat. Hem constatat els greuges que comporten tant la bretxa digital com la socioeconòmica a l'hora d'accedir a l'educació. Tot i que l'Administració hi ha assentit, incomprensiblement es nega a negociar aquest punt amb els sindicats.

– Que, per la seva casuística concreta, es faci una mesa sectorial per parlar específicament de l'FP i el 2n batxillerat.

Que es facin tots els nomenaments que siguin necessaris per cobrir totes les substitucions. Exigim que no s'acomiadi cap treballador o treballadora durant el període de confinament. El Departament ha mantingut la política indigna de no substituir les persones que es troben de baixa o que gaudeixen de permisos com ara el de naixement. Així mateix, constatem que el Departament està incomplint l'acord signat el 31 de gener de 2017 quan deixa de cobrir les baixes que duren més de 7 dies.

En definitiva, el Departament d'Educació sembla no haver assumit la complexitat del moment actual i que, davant d'una crisi sanitària, social i laboral, calen mesures excepcionals. Tampoc no és assertiu envers allò que pensen la majoria dels professionals: des del punt de vista pedagògic, en aquests moments no importa l'avaluació, sinó els aprenentatges que faran els alumnes en aquest període de «confinament educatiu».

Ens reafimem que aquesta crisi sanitària, social i laboral no ha de servir d'excusa per retallar drets i condicions laborals al personal docent i laboral ni per agreujar la vivència de la vulnerabilitat de moltes famílies del nostre país.

USTEC·STEs (IAC)

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes