Comunicat

FP

Comunicat sobre la contractació d’alumnat d’FP

El 26 de març, el Departament d’Educació va publicar una nota de premsa què explicava la necessitat de contractar alumnes d'alguns cicles formatius de grau mitjà (Cures auxiliars d’infermeria i Atenció a les persones en situació de dependència) i grau superior (Integració social) per fer front a l’excepcionalitat generada per la pandèmia del COVID-19. Aquesta nota feia entendre que aquests i aquestes alumnes  no es veurien exposats a situacions de risc: “Es tracta d’estudiants tots ells majors de 18 anys i que treballaran de manera voluntària amb persones sense risc d'infecció.”

USTEC-STEs (IAC) vol denunciar la irresponsabilitat i la demagògia del Departament d’Educació en aquests moments d'incertesa i d’emergència sanitària anunciant a so de bombo i platerets que una part dels i les alumnes dels cicles esmentats treballaran com a professionals dels àmbits sanitari i social. Entenem la situació d’excepcionalitat en què viu immers el país, sobretot el col·lapse del sistema sanitari i de les residències de gent gran, però donada la manca de personal i d’equips de protecció individual per poder fer front a l’increment de contagis del COVID-19, és inadmissible i demagògic afirmar que aquests i aquestes alumnes no estaran exposats a risc d’infecció, ja que ho està qualsevol persona que treballi actualment en l’àmbit sanitari.

Per tant, exigim al Govern que la contractació d'alumnes dels cicles esmentats més amunt es faci amb garanties de seguretat i sense riscos per a la seva salut. S’ha de vetllar en tot moment perquè tinguin equips de protecció individual i formació àmplia en el seu ús i en actuacions amb persones en aïllament per evitar el màxim de contagis possibles. Així mateix, creiem que s’hauria de prioritzar la contractació dels i les alumnes que ja hagin fet algunes hores d’FCT i tinguin una experiència mínima en l’àmbit hospitalari o assistencial.

 

Barcelona, 31 de març de 2020

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes