VALORACIÓ DE LA REUNIÓ ENTRE DEPARTAMENT I SINDICATS SOBRE OPOSICIONS 2020

En la Mesa Sectorial celebrada avui, USTEC·STEs (IAC) hem presentat a l’Administració un seguit de demandes concretes que permetrien la convocatòria abans de l’estiu del 2021 de totes les places d’oposicions compromeses per a aquest any. Tanmateix, com en altres ocasions, hem constatat que el Departament d'Educació va per lliure, i altres sindicats li segueixen la veta. Les nostres demandes són:

  • Ajornar la convocatòria d’oposicions prevista per a aquest juny del 2020 i traslladar-la al juny del 2021. Mitjançant un concurs de mèrits, que tindria lloc entre l’abril i el juny del 2021, és perfectament possible mantenir tots els llocs convocats per a enguany i els que preveuen per al 2021 (mestres, secundària, cicles….). Es fa difícil d'entendre que el Departament no vegi la situació excepcional que vivim demana mesures excepcionals. NO volem que es perdi ni una sola plaça convocada. Demanem, doncs, que s’aprofiti aquesta situació per consolidar el lloc de treball dels treballadors de l’ensenyament públic.

  • El Departament d'Educació hauria de demanar al MEC un canvi en l'actual normativa d'ingrés a la funció pública docent (RD 276/2007), l'inici del corresponent procés negociador sobre aquesta qüestió i la negociació d’aquest sistema excepcional i transitori d'ingrés a la funció pública docent en el si de la Mesa Sectorial.

  • Incorporació a 1 de setembre del 2021 dels funcionaris i funcionàries en pràctiques que hagin estat seleccionats el juliol del 2021.

  • Negociació d’un pacte d'estabilitat per als interins/es que no obtinguin plaça i, sobretot, per al col·lectiu major de 50 anys.

El fet que el Departament no vulgui atendre CAP d’aquestes demandes, que no s’avingui a negociar-les i es negui a ser comprensiu i solidari amb els seus treballadors i treballadores en la conjuntura excepcional que vivim i, en canvi, proposi de realitzar les oposicions durant el setembre i l'octubre del 2020, és com a mínim ofensiu i del tot inacceptable.

En qualsevol cas, si la negativa a negociar del Departament és rotunda, l’emplacem a ajornar l’actual convocatòria fins al juny del 2021. Opositar en període lectiu genera disfuncions als centres, als membres de tribunals, a l’alumnat i als aspirants interins que treballen enfront d’opositors que no estan en actiu.

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes