Per la consolidació real del personal interí docent i laboral!

USTEC•STEs (IAC) defensem un model de funcionarització del personal interí docent i un model que consolidi també al personal laboral mitjançant un concurs de mèrits en què els serveis prestats tinguin tot el pes perquè cal tenir en compte que, tal com demostren les dades, hi ha un percentatge molt important de persones interines  que no obtenen una plaça amb un sistema de concurs oposició.

En canvi, l’Administració només permet un sistema de concurs oposició que considerem nefast, decebedor i poc transparent per a les persones opositores i per a l’educació pública, ja que deixa de banda l’experiència de molts treballadors i treballadores que fa molts anys que treballen per al Departament i que ja han estat extensament avaluats. 

En l'actual conjuntura excepcional, la crisi sanitària, social i laboral del coronavirus (COVID-19) ha posat els opositors i opositores en condicions molt diferents a l'hora d’accedir a la funció pública. Aquesta diversitat de condicions no garanteix en cap cas la igualtat d’oportunitats per estudiar o preparar-se, sinó més aviat al contrari: es produeix un greuge comparatiu depenent de la situació vital amb què cadascú ha d’afrontar aquesta crisi sanitària. Aquesta situació pot ser molt angoixant (familiars malalts, malaltia pròpia, neguit social, etc.) i comportar càrregues familiars diverses (cura d'infants, de gent gran, etc.).

 

Davant l’alta taxa d’interinatge i atenent la sentència del 19 de març de 2020 del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, que insta els tribunals de l'Estat espanyol a penalitzar l'abús de la temporalitat en la contractació de funcionaris interins i laborals i a garantir els seus drets, demanem que, en aplicació de l'article 61.6 i la disposició transitòria quarta de l’Estatut bàsic de l'empleat públic (EBEP), es convoqui un concurs de mèrits que garanteixi una consolidació i estabilització del personal interí. 

En tot cas, exigim al Departament d’Educació una negociació real sobre les propostes que tingui per a aquesta convocatòria d’oposició.

 

Ara és el moment!

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes