Substitucions durant el confinament i oposicions: resposta de l’Administració a algunes de les qüestions plantejades per USTEC·STEs …

Substitucions durant el confinament i oposicions: resposta de l’Administració a algunes de les qüestions plantejades per USTEC·STEs (IAC)

Arran de les qüestions plantejades per USTEC·STEs (IAC) en què exigia a l‘Administració la protecció laboral del personal docent i laboral interí i substitut, finalment el Departament d’Educació ha assumit que en el cas dels nomenaments amb canvi de fet causant s’aplicarà la continuïtat automàtica de les persones substitutes.

A la qüestió plantejada de perllongar excepcionalment les baixes (IT) durant tot el període de confinament el Departament ens informa que, tot i ser una competència del Departament de Salut, tanmateix no donaran d’alta cap IT, independentment de la data prevista, sense el comunicat d’alta mèdic corresponent i, per tant, la impossibilitat de moure’s a un centre mèdic no provocarà altes d’ofici.

 

Queden altres situacions laborals precàries de les persones substitutes, a les quals l’administració no ha donat una resposta adequada, que USTEC·STEs (IAC) continuem reclamant, com ara lel cas de les persones substitutes que finalitzen el nomenament i que no podran accedir a cap contracte nou per la conjuntura en què ens trobem, per a les quals hem demanat que l’Administració les nomeni extraordinàriament, com el mes de juliol (amb totes les retribucions). Entenem que no es pot penalitzar el personal substitut a causa del tancament de centres, ni pel que fa al sou ni quant al còmput de serveis prestats de cara als nomenaments de juliol i al número d'ordre de la borsa de treball docent.

 

Finalment, a la nostra demanda de nomenar el personal substitut necessari durant la setmana anterior a l'inici de l'activitat lectiva als centres educatius, en finalitzar el confinament i, per tant, el tancament de centres educatius, l’Administració ha respost que pretenen facilitar un retorn normalitzat amb les dotacions de professorat, fent els nomenaments amb la màxima diligència.

OPOSICIONS

Pel que fa al futur de l’actual convocatòria d’oposicions del 2020, ens ha comunicat que es treballa per poder realitzar-les en el calendari previst o, si fos necessari, amb retocs en el calendari que no afectin substancialment el període d’oposicions tenint en compte l’actual situació de crisi sanitària, que pot comportar l’adopció de noves mesures i adaptacions de calendari.

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes