USTEC·STEs (IAC) EXIGEIX A L’ADMINISTRACIÓ LA PROTECCIÓ LABORAL DEL PERSONAL DOCENT I LABORAL INTERÍ I SUBSTITUT

USTEC·STEs (IAC) hem fet un seguit de demandes a l'Administració relacionades amb el funcionament dels nomenaments durant aquest període extraordinari:

  • Perllongament excepcional de totes les baixes (IT) durant tot el període de confinament. Com a conseqüència del confinament, cal habilitar excepcionalment una prolongació de totes les baixes (IT) per impossibilitat de moure's fins als centres sanitaris.

  • Nomenaments amb canvi de fet causant: exigim la continuïtat automàtica de les persones substitutes. No acceptem el que ja està passant en alguns serveis territorials, que han donat per acabat el nomenament de les persones que, per exemple, substituïen una baixa per risc d'embaràs en produir-se el naixement, de manera que el permís de maternitat queda sense cobrir. D'aquesta manera es penalitza el col·lectiu més precari del Departament d'Educació. Tenint en compte el mateix Departament ha afirmat que «es mantenen els contractes amb els prestadors de servei de vetlladors» i que ha instat «aquests proveïdors a no fer un expedient de regulació de treball temporal (ERTE).», demanem la mateixa actuació amb les persones de la borsa de treball docent.

  • Persones substitutes amb finalització de nomenament. Demanem un nomenament extraordinari, com el del mes de juliol (amb totes les retribucions), per a les persones que no podran accedir a cap contracte nou per la conjuntura en què ens trobem.

    • Exigim que el personal substitut no sigui penalitzat en cap cas a causa del tancament de centres, ni pel que fa al sou ni quant al còmput de serveis prestats.

    • Demanem que es comptabilitzi aquest període de tancament dels centres educatius com a serveis prestats de cara als nomenaments de juliol i al número d'ordre de la borsa de treball docent.

  • Demanem els nomenaments necessaris durant la setmana anterior a l'inici de l'activitat lectiva als centres educatius, en finalitzar el confinament i, per tant, el tancament de centres educatius.

Esperem que l'Administració pugui donar resposta al més aviat possible a les nostres demandes!

Cap persona substitut al carrer!

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes