OPOSICIONS TEI I INS

USTEC·STEs sempre hem apostat per una doble via d’accés diferenciada, una per a les persones que ja treballen per al Departament i l’altra per a la resta d’interessades. Per això hem lluitat, lluitem i lluitarem sense defallir perquè totes les places es valorin de la manera més favorable per als i les professionals, tant per als qui ja treballen i han demostrat amb escreix la seva vàlua com per a aquelles que, amb els requisits adequats, volen presentar-se a les oposicions.

També continuem insistim que les places convocades són del tot insuficients, tal com estableix l’article 22 del nostre conveni:

Article 22 Oferta d'ocupació pública. Nou accés. Contractació 22.1. Ofertes d’ocupació públiques. L’oferta d’ocupació pública ha d’incloure totes les places vacants pressupostades que es considerin necessàries per al funcionament dels serveis públics essencials, dins de cada exercici pressupostari. Totes les places incloses en una oferta han d’haver estat convocades prèviament en un concurs de canvi de destinació, llevat d’aquelles que restin vacants com a resultat de la participació del treballador/a que l’ocupava en el mateix concurs.

Seria del tot incomprensible que el Departament d’Educació continuï menyspreant tot un col·lectiu de professionals, alguns dels quals fa 10, 12 i fins i tot 15 anys que treballen de manera temporal per a l’Administració, sense que se n’hagi proposat cap mesura de consolidació real, mentre que ara se’ls empeny a aprovar unes oposicions en les mateixes condicions, amb el perill de quedar-se sense feina si no les superen. Tenint en compte la situació d’aquests col·lectius, demanem que el Departament posi en marxa les mesures necessàries per solucionar aquesta situació i creï noves places de TEI, ja que les actuals són del tot insuficients per garantir un servei públic de qualitat.

Com a sindicat que formen part del Comitè Intercentres i que assisteix a totes les seves reunions, us volem ampliar la informació sobre les properes oposicions de TEI i TIS.

En primer lloc, volem dir-vos que, tal com ja va passar amb les oposicions de docents, USTEC·STEs hem aconseguit garantir els drets de les dones embarassades i mares en període d’alletament durant el transcurs de les proves.

En segon lloc, volem remarcar que dins del Comitè Intercentres hem treballat perquè tot aquest procés d’oposició es basi en els principis d’objectivitat, transparència i rapidesa en la correcció de les proves.

En aquests moments podem avançar que la resolució de les bases del concurs de TEI es publicarà abans del 19 d’abril. En funció dels terminis que s’hi estableixin, les proves podrien començar després de l’estiu.

El Departament s’ha compromès a publicar materials de consulta per a la preparació de les proves i un model orientatiu de supòsit pràctic.

Es preveu que la incorporació als llocs de treballs consolidats sigui a 1 de setembre de 2021.

Si no hi ha canvis o modificacions:

1. La fase d’oposició tindrà un valor de 35 punts i constarà de dues proves que, individualment, no seran eliminatòries:

– La primera part serà una prova tipus test amb 4 opcions de resposta.

– La segona consistirà en un supòsit pràctic del temari específic, amb preguntes de resposta breu i tancada sobre les funcions de la categoria.

2. La fase de concurs de mèrits i capacitats tindrà un valor de 65 punts.

Demanem i continuarem demanant que els nous pressupostos del Govern contemplin un increment que permeti millorar les condicions de tots els col·lectius i augmentar les places de totes les categories.

Pel que fa a les bases de la convocatòria de TIS, el Departament ha informat que sortirà abans que acabi l’any.

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes