Premsa

Recull de premsa del 2 al 5-3-20

 

el punt avui

L’Estat deroga la llei Wert

Imatge d’una manifestació del 2013 contra la llei Wert ORIOL DIRAN.

Blindarà la Lomloe la immersió lingüística?

Ramon Font, portaveu del sindicat USTEC·STEs, matisa que “la política lingüística es defineix molt a Catalunya segons la majoria parlamentària i costa parlar de blindatge si recordem el model de plurilingüisme” que va plantejar el Departament d’Educació el 2018. Celaá no va esmentar les sentències a favor del 25% de les classes en castellà.

En tot cas, des del sindicat es va valorar positivament que la Lomloe determini que la religió no serà avaluable, tot i que critiquen que encara sigui a les escoles, ja que els centres l’hauran d’oferir tot i que no computarà –sí que hi haurà una matèria en valors cívics i ètics–. També es mostren a favor que es compensi la recentralització de la llei Wert i que es doni més pes al consell escolar en l’elecció de les direccions dels centres, ja que ara recau majoritàriament en l’administració. Font troba a faltar, en canvi, una actuació més decidida per posar fi a l’alta taxa de docents interins.

La Lomloe vol millorar els resultats amb mesures més personalitzades en casos d’alumnes repetidors. Busca “un model inclusiu sense itineraris segregadors” eliminant la doble via a quart d’ESO, que distingeix l’ensenyament en funció de si l’estudiant escull batxillerat o FP –a Catalunya no s’aplica–, per la qual cosa els que superin l’FP bàsica tindran el títol d’ESO. La revàlida al final de cada etapa, que tampoc s’ha aplicat, desapareix, mentre que s’introduiran proves a quart de primària i segon d’ESO que serviran perquè els centres hi apliquin millores. S’aposta per un currículum més competencial amb l’eliminació de la divisió de matèries en troncals, específiques i de lliure configuració. De manera extraordinària es podrà superar el batxillerat amb una assignatura suspesa.

Espanya estudia tancar escoles a Madrid i Vitòria

Sanitat confirma tres casos de menors amb coronavirus, dos a Castella-la Manxa i un a Madrid

Itàlia clausura les escoles i universitats deu dies

Itàlia tanca escoles i universitats de tot el país pel coronavirus

L’Estat registra 150 casos de coronavirus, set d’ells en estat greu i almenys 14 sense vincle epidemiològic clar

linia verda

kaosenlaredcreative commons

Apoya el manifiesto ‘En defensa del trabajo digno: por la plena derogación de la Reforma Laboral 3/2012 del gobierno de Mariano Rajoy’

Ayúdanos y apoya el manifiesto publicado por la Alianza de Mareas y Movimientos Sociales de Cataluña.

Súmate a los más de 100 activistas reconocidos que ya han firmado. El objetivo es que seamos mucha gente trabajadora por la derogación de la Reforma Laboral de Mariano Rajoy.

Ramón Font Núñez, portavoz nacional USTEC·STEs (IAC)

Rosa Cañadell Pascual, profesora, ex portavoz de USTEC·STEs (IAC)

linia verda

vilawebcreative commons

Manifestació feminista del 8 de març: totes les convocatòries

Tot a punt per a les mobilitzacions feministes del 8 de març. Alguns sindicats, com ara la Intersindical-CSC o la IAC, han convocat vaga, com s’havia fet aquests dos anys anteriors.

Guia 8 de març del 2020: Tot sobre la vaga feminista i les manifestacions

Sí que l’han convocada i hi donen suport sindicats com ara la Intersindical-CSC, la IAC, l’STEI Intersindical o el Sindicat COS.

Els sindicats del món de l’ensenyament, com USTEC·STEs i el SEPC, també donen suport a la vaga, per bé que no s’alterarà el funcionament d’escoles, instituts i universitats perquè no s’ha convocat vaga entre setmana. Sí que ha convocat vaga entre setmana, pel 6 de març, el Sindicat d’Estudiants de Catalunya.

El govern espanyol aprova la llei d’educació que derogarà la LOMCE de Wert

linia verda

aldia

El Govern d’Itàlia ordena tancar escoles i universitats fins el 15 de març pel coronavirus

linia verda

tv3

L’escola Ateneu Igualadí, segona concertada que passa a ser pública

L’Escola Ateneu Igualadí, fins ara concertat, serà un centre públic el proper curs

Un metre de distància entre persones en bars i esglésies d’Itàlia pel coronavirus

linia verda

Vaga 6 Març 2020: Vaga feminista d’estudiants contra el PIN parental

“L’Escola va d’espectacle a la Zona Nord” arriba a la 29a edició

linia verda

eldiario escreative commons

¿Qué pasa este 8M? Guía para no perderse en la movilización feminista

Estas convocatorias tienen cobertura legal porque hay sindicatos como CGT e Intersindical, que han gestionado el 8M de forma descentralizada, y lo respaldan.

linia verda

la vanguardia

Los docentes piden instrucciones ‘claras’ sobre cómo actuar ante el coronavirus

“Recomendaciones específicas no han llegado”, confirman desde el sindicato mayoritario del personal docente en Castalunya, USTEC·STEs. No obstante, las mismas fuentes indican que los centros de enseñanza están siguiendo las instrucciones que las autoridades sanitarias han dado para la población en general, como mantener una buena higiene de manos, toser o estornudar cubriéndose la boca y la nariz con el codo flexionado o con un pañuelo desechable, evitar tocarse la nariz, los ojos y la boca y evitar el contacto cercano con personas si se sufren síntomas respiratorios.

linia vermella

(Confederación de Sindicatos de Trabajadoras y Trabajadores de la Enseñanza)

stes intersindical**

Confederación de Sindicatos de Trabajadores/as de la Enseñanza

foto de Confederación de Sindicatos de Trabajadores/as de la Enseñanza.

Responsables de FP de todos los STEs-i en Madrid #FP #FormaciónProfesional #defiendelapública #laeducaciónquequeremos @USTECSTEs @STEILAS_

Andalucía | La comunidad educativa llamada a la huelga el día 4 contra el decreto de escolarización

Los STEs-i reclaman el acceso de la jubilación anticipada para el profesorado que pertenece al régimen general de la Seguridad Social

La aprobación de la nueva ley educativa por parte del Consejo de Ministros, primer paso para la derogación de la LOMCE

linia vermella

stei**

L’STEI Intersindical convoca vaga el pròxim 8 de març

Megàfon

linia vermella

gencat**

L’Escola Ateneu Igualadí, fins ara concertat, serà un centre públic el proper curs

linia vermella

mecd

El Gobierno aprueba el proyecto de Ley que impulsará una transformación profunda y exigente del sistema educativo

El 82,3% de las chicas obtiene el título de la ESO y el 63,4% alcanza el de Bachillerato

linia vermella

ara cat

Vaga feminista 8-M 2020: Guia pràctica amb tot el que has de saber

A Catalunya els sindicats CGT, IAC, la Intersindical i la CNT ja han registrat un preavís de vaga per al dia 8 de març, fet que dona total cobertura als treballadors que vulguin participar-hi (el dret a vaga és per a tots igual i els empleats no estan obligats a fer cap preavís a l’empresa). Aquests sindicats argumenten que, tot i caure en diumenge, la convocatòria vol ajudar els sectors més precaritzats, com ara el dels serveis, el de les cures o el de la neteja, que fan torns en cap de setmana i que sovint són, a més, els més feminitzats.

Per la seva banda, a diferència de l’any passat, els sindicats majoritaris, CCOO i UGT, han decidit no donar suport a la vaga.

Faig l’ESO i el ‘Batxi’ a l’Institut del Teatre

Una relació especial: mares, pares i professorat

linia vermella

catalunya press

Itàlia tanca les escoles fins al 15 de març pel coronavirus

linia vermella

el periodico

8 de març del 2020: ¿hi ha vaga pel Dia de la Dona?

8 de marzo del 2020: ¿Hay huelga por el Día de la Mujer?

En Catalunya, la CGT y la IAC dan cobertura legal a la convocatoria de huelga ininterrumpida de 24 horas este año

linia vermella

linia negra ALTRES NOTÍCIES linia negra

El Far: El Far 03/03/2020. Programa sencer en mp3 [des del minut 13:55 al 22:10]

Analitzem amb el portaveu d’USTEC·STEs, Ramon Font, la nova llei d’educació que està treballant el govern espanyol.

Esquerra Diari: Cap pas enrere!

8M 2020: Vaga feminista. La IAC convoquem vaga general de 24 hores

El Consell nacional extraordinari de la IAC, reunit el dimarts 18 de febrer a Barcelona, ha decidit donar suport a la crida de vaga general de 24 hores dels moviments feministes de Catalunya el proper diumenge 8 de març, el Dia internacional de les dones treballadores.

La proposta ha rebut el suport dels membres dels sindicats que integrem la IAC (Intersindical alternativa de Catalunya): CATAC-CTS, CAU-IAC, FAA, FTC, IAC-CATAC i USTEC·STEs.

És el tercer any consecutiu que la IAC convoquem vaga general de 24 hores legalment, garantint, així, que les persones treballadores puguin exercir el seu dret a secundar la vaga laboral feminista a Catalunya.

Aquest any, es dona la casuística que el 8 de març s’escau en diumenge, dia en què les dones que duen a terme treballs remunerats sovint es troben en situacions laborals de més precarietat (hostaleria, cures, àmbit de la comunicació,… ). Totes hem de poder exercir el nostre dret a la vaga.

Així mateix serà un any per a què aquelles dones que no duguin a terme treball remunerat i per tant, els escaigui en festiu, puguin abordar amb més intensitat un altre dels eixos proposats pels moviments feministes relatius a la mobilització: les vagues de cures i consum. Encara hem de parlar de l’assumpció per part de les dones de les tasques de cures que es tradueixen en una segona i a vegades tercera jornada laboral (no remunerada).

La nostra tasca sindical diària a la IAC incorpora la perspectiva feminista interpel·lant als nostres interlocutors per tal que generin plans estratègics específics que abordin conceptes bàsics de la desigualtat de gènere com són els plans d’igualtat i les mesures per eradicar l’assetjament sexual als centres de treball.

Nosaltres aquest 8 de març hi serem participant dels espais feministes amb els quals hem treballat arreu del territori català per tal que aquesta mobilització torni a ser un èxit.

Acabem amb els sostres de vidre i amb la bretxa salarial de gènere!

Cap pas enrere en igualtat, equitat i drets!

Aquest 8 de març omplim els carrers!

Lluita i mobilitza’t!

El Nacional: Hi haurà vaga feminista el 8-M?

El Nacional: ¿Habrá huelga feminista el 8-M?

Ahora bien, en Catalunya, la CGT y la IAC dan cobertura legal a la convocatoria de huelga ininterrumpida de 24 horas este año y de la misma manera lo han hecho la Intersindical-CSC y la CNT. A pesar de todo, ni CC.OO. ni la UGT secundan la huelga este año.

Cuarto Poder: El movimiento feminista se prepara para un 8M descentralizado y enérgico en las calles

En Catalunya se ha optado por ir a la huelga el 8M con el apoyo de los sindicatos CGT, IAC e Intersindical-CSC.

Metropoli Abierta: Estos son los servicios mínimos para la huelga general

Huelga general en Cataluña. Los sindicatos Intersindical-CSC y la IAC han convocado paros para este viernes 18 de octubre, cuatro días después de la resolución de la sentencia del Tribunal Supremo.

Tercera Información: Vaga Feminista 8M2020 a Catalunya: totes les informacions d’enguany

Diari MÉS: Sanitat es planteja tancar escoles com a mesura per frenar el coronavirus

El Nacional: Itàlia tanca totes les escoles i universitats pel coronavirus

Diari de Sabadell: Vuit escoles fan propostes per millorar l’aire del seu entorn

Tarragona Digital: Preinscripció curs 2020-21: Creen un espai per conèixer totes les escoles de Cambrils

Anoia Diari: La Generalitat confirma que l’Ateneu serà la sisena escola pública d’Igualada el curs 2020-2021

linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra

historic ustec noticies

arxius premsa

linia negra Des de setembre del 2019, en endavant linia negra

linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra

Llegenda:

*: Noticia per a subscriptors.

**: Altres: noticies d’altres sindicats, departament de premsa de l’administració, etc.

creative commons: Aquest mitjà publica els seus continguts sota una llicència Creative Commons.

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes