Premsa

Recull de premsa del 6 al 13-02-20

ALTRES NOTÍCIES:

Tot Lleida:  Així, no (12-2-20)

El passat  dia 30 de gener, el Ple municipal de l’Ajuntament de Balaguer no va aprovar una moció que rebutjava el tancament de l’escola Àngel Guimerà de la capital de la Noguera. I no es va aprovar pels vots contraris del grup municipal d’ERC, que és qui governa la ciutat. És molt xocant, si més no, aquest resultat, si tenim en compte que fa pocs dies davant d’una situació molt semblant a Lleida el paer en cap va intervenir de manera decisiva per evitar el tancament de l’escola Cervantes proposat pel Departament d’Educació. Resulta inevitable comparar ambdós casos quant a la gestió del primer edil, i és també inevitable constatar que es tracta de casos molt semblants: centres educatius d’Infantil i Primària de llarga trajectòria, ubicats en els respectius centres històrics de totes dues ciutats, que compleixen una funció social fonamental envers el seu entorn i que de fa anys que estan fortament segregats. Tenim doncs que a Lleida l’Ajuntament esdevé decisiu per aturar el tancament i, en canvi, a Balaguer es fa el contrari. Costa d’entendre.

Tanmateix, més enllà d’aquesta contradicció, estem convençuts que tancar una escola pública mai no es cap bona notícia, i en qualsevol cas no és la solució per combatre i arribar a eradicar la segregació escolar que representa al nostre parer una de les tres grans problemàtiques del sistema educatiu català, juntament amb l’infrafinançament crònic i la involució democràtica en la gestió dels centres educatius. I és que pot ser pitjor el remei que la malaltia aquesta mal anomenada solució. Perquè cap barri no pot perdre l’única escola que assegura l’escolarització de tots els infants, menys encara si compleix la funció social que és reconeguda en aquests casos. El Pacte contra la Segregació Escolar signat el curs passat arribà tard però contempla diverses mesures que cal implementar per combatre aquesta xacra. Aquest combat no pot passar de cap manera pel tancament de centres públics sinó per posar en pràctica mètodes i recursos que en altres indrets del territori han donat resultats positius. És qüestió d’estudiar-ne la viabilitat en aquest cas a les nostres comarques entre tots els agents implicats en el fet educatiu i, en qualsevol cas, gestionant de manera transparent, dialogada i compartida una situació que és complexa però a la qual s’hi ha arribat com a conseqüència d’unes determinades polítiques educatives que no tenien com a prioritat la defensa de l’educació pública. Una educació pública i de qualitat que ha de ser la columna vertebral del sistema educatiu de qualsevol país modern, just i democràticament avançat. Perquè és la de tots i totes. De la mateixa manera que l’escola Cervantes no es tanca, l’Àngel Guimerà de Balaguer, tampoc.

Permanent del Secretariat Intercomarcal d’USTEC·STEs (IAC)

Cugat.cat: Famílies d’escoles concertades, contra el decret d’admissió d’Educació

El decret sorgeix del Pacte contra la Segregació Escolar, impulsat pel Síndic de Greuges fa més d’un any i que ja no va comptar amb el suport de la Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya (FAPAC) ni del sindicat majoritari en educació, USTEC-STES.

Tot Balears: El sindicato STEI exige, en la Mesa Sectorial de Educación, que los miembros de tribunales de oposiciones en Baleares sean naturales de los Països Catalans

TV Costa Brava: Detingut un professor de l’INS La Bisbal per un presumpte cas d’abusos a tres menors

linia negra Recull de tots els mitjans de comunicació de la secció “Premsa” linia negra

diari de girona

El sindicat majoritari a Girona, Ustec·STEs, crida els docents a la vaga indefinida (12-2-20)

Manifestació contra les retallades en educació i la Llei Wert a Girona, el 2013

Manifestació contra les retallades en educació i la Llei Wert a Girona, el 2013 Aniol Resclosa

El sindicat docent majoritari a Girona, Ustec·STEs, crida mestres i professors a fer «vaga indefinida o continuada amb dies concrets», tal com ha apuntat el portaveu Xavier Díez, «aquest curs i amb la intenció d’incidir en l’avaluació final». Els delegats sindicals han començat a explicar la proposta als claustres dels centres gironins, alhora que la formació hi treballa a la resta de Catalunya com una nova estratègia per exigir al Departament d’Educació que reverteixi les retallades aplicades a partir del 2010, amb motiu de la crisi.

La vaga és una proposta unilateral d’Ustec·STEs, però el 30 de gener tots els sindicats presents a la mesa de negociació amb Educació van signar un comunicat en el qual criticaven la seva negativa a negociar la reversió de les retallades per al curs 2020-2021. Els representants del professorat reclamen la recuperació de l’horari anterior a les restriccions, la reducció del nombre d’alumnes per aula o que no es tanqui cap grup classe a l’escola pública; a més de la conversió dels contractes d’un terç de jornada a mitja i l’estabilització del personal interí i substitut, l’augment del personal de suport educatiu per atendre la diversitat a les aules, la retirada del Decret de plantilles o la recuperació del poder adquisitiu perdut.

Ustec·STEs recorda les vagues de fa deu anys contra les retallades que, denuncia, «s’han cronificat» i contrasta el creixement del PIB d’un 11,9% al llarg de l’última dècada amb la caiguda de la inversió educativa «un 17%».

«Més radicalitat»

«Després d’anys de retallades i que les meses de negociació no portin enlloc», el representant gironí del sindicat, Xavier Díez, ha dit que la vaga «és una opció». Davant el poc seguiment de les últimes accions convocades, creuen que «una proposta molt més contundent serà capaç d’animar la gent i d’intimidar l’administració». «És veritat que hi ha hagut certa moderació del professorat en mobilitzacions convencionals, però també n’hi ha que demana més radicalitat», va afirmar.

linia verda

vilawebcreative commons

Carles Hurtado: ‘Foment del Treball és un braç més de l’asfíxia de l’estat espanyol’

linia verda

publico

La segregación escolar por género tiene los días contados

Contra estos postulados, Ramon Font, portavoz del sindicato de la educación Ustec-Stes, pronostica que el decreto «puede llegar a tiempo» y, si hay voluntad política, aplicarse. Sobre el precedente que sienta la sentencia del TC, considera que un fallo en este sentido sería muy negativo para un tema tan importante como la educación, en un momento «tan emergente de la lucha feminista y con tanto por hacer con la violencia de género y la educación afectivo-sexual». Font apunta que el modelo de segregación por género es ahora muy minoritario, sin aval social y más bien rechazado mayoritariamente, con escuelas «normalmente del Opus Dei, que se han quedado muy atrás de las necesidades que manifiesta la sociedad».

Font sostiene que «una cosa es la libertad de elección y de educación y otra es el derecho a que te la paguen». A su juicio, igual que sucede con la censura parental, el derecho de los padres de educar a sus hijos no puede sobreponerse al de los niños a tener una buena educación y a recibirla sin discriminación por origen social, étnico ni de género. «La libertad de educación a veces se traduce en libertad para elegir a los compañeros de clase de nuestros hijos», critica Font, para el que la búsqueda del bien del niño es muy legítima, pero se convierte en un «desastre absoluto» cuando esto se traslada a la colectividad.linia verda

El PIN Parental, una mesura ultracatòlica que vulnera els…

Els seus impulsors asseguren que es pretén “protegir” els nens i nenes, però el sindicat USTEC alerta que s’acaba negant “una formació bàsica”.

“Això perjudica els primers interessats, els nens”

El portaveu del Sindicat de mestres USTEC, Ramon Font, carrega durament contra aquesta mesura de VOX, assegurant en declaracions a El Món que “això perjudica els primers interessats, els nens”, ja que se’ls nega “una formació bàsica en drets humans i respecte”. Lamenta que havent-hi encara violència masclista hi hagi qui rebutja que els seus fills siguin educats en qüestions de gènere i feminisme.

“Significa fer un pas enrere i perjudicar els nens perquè s’ataca un aspecte fonamental: no pot ser que hi hagi currículums a la carta ja que això significa que després poden acabar tenint pensaments màgics com que la terra és plana o que creuen en les teories creacionistes”, argumenta Font. Segons ell, això acabaria portant a un escenari en el què els pares republicans no deixarien que als seus fills se’ls expliqués la monarquia, i pares monàrquics que no voldrien que els seus menuts sabessin què és una República.

Font rebutja frontalment que els pares puguin tenir dret a escollir què ensenyen als seus fills a l’escola. “La seva funció és educar-los a casa, que ja és molt important”, afirma. I afegeix que a l’escola és bo que els nens i nenes es trobin amb professors de diverses ideologies: “independentistes, unionistes, gent d’esquerres i gent de dretes”. “La pluralitat del professorat és positiva” sentencia el portaveu d’USTEC.

linia verda

USTEC·STEs (IAC) és membre i part cofundadora de la IAC (Intersindical Alternativa de Catalunya):

iac**

#LleiAragonès: REBUTJADA!

Solidaris amb el SAT

linia vermella

(Confederación de Sindicatos de Trabajadoras y Trabajadores de la Enseñanza)

stes intersindical**

STEs muestra su solidaridad con el Sindicato de Estudiantes

La Confederación Intersindical traslada al Ministerio de Trabajo sus prioridades para esta legislatura

STEs renueva sus compromisos de plena laicidad del sistema educativo, dentro de la Campaña por la escuela Pública y Laica

linia vermella

(Sindicat de Treballadores i Treballadors de l’Ensenyament del País Valencià)

stpv **

La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic demanda participació en la negociació d’una nova llei educativa

Aclariments sobre la nova normativa de Capacitació en Valencià i Llengües Estrangeres

linia vermella

stei**

L’STEI Intersindical torna a reivindicar l’increment del 2 %

Oposicions 2020

Plantilles orgàniques 2020-21

linia vermella

gencat**

El Departament d’Educació i l’Ajuntament de Terrassa signen un acord per a la construcció del futur Institut escola Sala i Badrinas

El Col·legi Immaculada Concepció de Barcelona s’incorpora a la xarxa pública el curs 2020-2021

Prop de 80.000 alumnes faran, entre avui i demà, les proves d’avaluació de 4t d’ESO

linia vermella

mecd

11 de febrero: Niñas en pie de ciencia – Ministerio de Educación y Formación Profesional

linia vermella

ara cat

Bargalló avisa que el nou decret d’admissió a l’escola “tirarà endavant” tot i les crítiques de les concertades

El pacte ja va néixer amb polèmica perquè entitats com la Fapac i la USTEC se’n van despenjar perquè deien que reforçava l’escola concertada.

linia vermella

segre

Centres públics i privats hauran de reservar dos places per grup per a nens desfavorits*

Centros públicos y privados deberán reservar 2 plazas por grupo para niños desfavorecidos*

linia vermella

linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra

historic ustec noticies

arxius premsa

linia negra Des de setembre del 2019, en endavant linia negra

linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra

linia negra Altres mitjans de la secció “Premsa” linia negra

1) Mitjans de Catalunya:

fletxa verda El Matí Digital

linia negra

fletxa verda Social.cat. Acció Social a Catalunya

linia negra

fletxa verda Radio Sabadell [Sabadell]

linia negra

fletxa verda EbreExprés [Ebre]

linia negra

fletxa verda AlDia.cat [Catalunya]

linia negra

fletxa verdaNúvol. El digital de cultura

linia negra

fletxa verdaComunicació 21

linia negra

fletxa verda Hola Lleida [Lleida]

linia negra

fletxa verdaXip/tv

linia negra

fletxa verda Empordà [Empordà]

linia negra

fletxa verda Radio Sabadell [Sabadell]

linia negra

fletxa verda Via Empresa

linia negra

fletxa verda Tot Sant Cugat [Sant Cugat]

linia negra

fletxa verdaSocial.cat. Acció Social a Catalunya

linia negra

fletxa verdaDiari Català

linia negra

fletxa verda EbreExprés [Ebre]

linia negra

fletxa verda Radio Rubí

linia negra

fletxa verda Tot Lleida

linia negra

fletxa verdalliureimillor.cat

linia negra

fletxa verda Rosa Sensat

linia negra

fletxa verda Diari de Vilanova

linia negra

fletxa verdaLleida diari

linia negra

fletxa verda Catalunya plural

linia negra

fletxa verda Indymedia Barcelona [Barcelona]

linia verda

fletxa verda SICOM. Solidaritat i comunicació

linia verda

fletxa verda ACN. Agencia Catalana de Noticies

linia verda

fletxa verda DiarioSitges [Sitges]

linia verda

fletxa verda Social.cat. Acció social a Catalunya

linia verda

fletxa verda La vila [Salou]

linia verda

fletxa verda Anoia diari [Anoia]

linia verda

fletxa verda El Temps

linia verda

fletxa verda Diari de Terrassa [Terrassa]

linia verda

fletxa verdaDiari Més [Reus]

linia verda

fletxa verda DiarioSitges [Sitges]

linia verda

fletxa verda Lliure i millor.cat

linia verda

fletxa verda Indymedia Barcelona [Barcelona]

linia verda

fletxa verda SICOM. Solidaritat i comunicació

linia verda

fletxa verda ACN. Agencia Catalana de Noticies

linia verda

fletxa verda Valls Diari [Valls]

linia verda

fletxa verda Mèdia.cat

linia verda

fletxa verda Cerdanyola.info [Cerdanyola]

linia verda

fletxa verdaTele Ponent:

linia verda

fletxa verdaRàdio Terra

linia verda

fletxa verda Ràdio Premià de Mar

linia verda

fletxa verdaRTV Vilafranca:

linia verda

fletxa verda 15MbcnTv [Barcelona]

linia vermella

fletxa verda Comunicació 21

linia vermella

fletxa verda FAVB Fed. d’associacions veins/es de Barcelona

linia vermella

fletxa verda El Plural [Andalucía i Catalunya]

linia vermella

fletxa verdaDiari Català

linia vermella

fletxa verdaAnoia diari [Anoia]

linia vermella

fletxa verda Bon dia (Lleida)

linia vermella

fletxa verdaTerrassa digital [Terrassa]

linia vermella

fletxa verda Lleida.com [Lleida]

linia vermella

fletxa verda Ebre Digital

linia vermella

fletxa verda AlDia.cat [Catalunya]

Contadorlinia vermella

fletxa verda El Plural [Andalucía i Catalunya]

linia vermella

fletxa verda 15MbcnTv [Barcelona]

linia vermella

fletxa verda ContraInfo.cat [Mallorca]

linia vermella

fletxa verda FAVB. F. d’associacions veins/es de Barcelona

linia vermella

fletxa verdaGirona notícies

linia vermella

fletxa verdamarfanta.com

linia vermella

fletxa verda Radio Calella [Calella]

linia vermella

fletxa verda El Nacional

linia vermella

fletxa verda Cat Zona

linia vermella

fletxa verda Núvol

linia vermella

fletxa verdaRàdio Olot

linia vermella

 

2) Mitjans de la resta dels Països Catalans:

fletxa verda Levante-EMV [País Valencià]

linia negra

fletxa verdaLa Opinión de Torrent [Torrent]

linia negra

fletxa verda La veu [País Valencià]

linia negra

fletxa verdaMallorca Zeitung [Mallorca]

linia negra

fletxa verda Nou Diari [Eivissa i Formentera]

linia negra

fletxa verda Diario Información (Alacant)

linia negra

fletxa verdaLas Provincias [País Valencià]

linia verda

fletxa verda Periódico Santa Pola [Santa Pola]

linia verda

fletxa verdaNúvol digital

linia verda

fletxa verdaDiario de Ibiza [Eivissa]

linia verda

fletxa verda d Balears

linia verda

fletxa verda Ràdio Mallorca

linia verda

fletxa verdaLa Verdad [Múrcia y Alicante]

linia vermella

fletxa verda Información.es [Alacant]

linia vermella

fletxa verda DBalears [Illes Balears]

linia vermella

fletxa verdaDiario de Mallorca [Mallorca]

linia vermella

fletxa verda Mallorca diario

linia vermella

3) Mitjans de l’estat espanyol:

fletxa verda EcoRepublicano

linia negra

fletxa verda DisoPress. Agencia de prensa y difusión social

linia negra

fletxa verda InfoLibre. Información libre e independiente

linia negra

fletxa verda Viento Sur

linia negra

fletxa verda Terra

linia negra

fletxa verdaLibreRed

linia negra

fletxa verda DICYT. Difusión de la ciencia y la tecnología

linia negra

fletxa verda Magisterio*

linia negra

fletxa verda Expansión

linia negra

fletxa verda Tercera Información

linia negra

fletxa verda Agencia SINC

linia negra

fletxa verda El Comercio (Asturias)

linia negra

fletxa verda AndaluciaInformación [Andalucía]

linia negra

fletxa verdaDiario Sur [Andalucía]

linia negra

fletxa verdaDiario de Mallorca [Mallorca]

linia negra

fletxa verdaLa Opinión de Zamora [Zamora]

linia negra

fletxa verda Diario de Sevilla [Sevilla]

linia negra

fletxa verdaLa Nueva España [Asturias]

linia negra

fletxa verdaNaiz [Euskalerria]

linia negra

fletxa verda Diario de Soria [Soria]

linia negra

fletxa verda La Voz Digital [Cádiz]

linia negra

fletxa verda Diario de Cádiz [Cádiz]

linia negra

fletxa verda El Día [Islas Canarias]

linia negra

fletxa verda El Español

linia negra

fletxa verda El plural

linia negra

fletxa verda La bolsa

linia negra

fletxa verda La Cerca (Castilla La Mancha)

linia negra

fletxa verda Diario de León

linia negra

fletxa verdaDiario de noticias (Navarra)

linia negra

fletxa verda Kaos en la red

linia negra

fletxa verda Jornada

linia negra

fletxa verda Fotomovimiento. Testimonio fotográfico

linia verda

fletxa verda LaHaine.org. Proyecto de desobediencia inform.

linia verda

fletxa verda Nodo50.org. Contrainformación en red

linia verda

fletxa verda Cope

linia verda

fletxa verda DeCine21. Estrenos de cine

linia verda

fletxa verda España Notinent

linia verda

fletxa verdaPortal Clásico. Cult. clásica, historia y mitología

linia verda

fletxa verdaCinco Días. Diario de economía

linia verda

fletxa verda Mas 24

linia verda

fletxa verdaÚltimo cero

linia verda

fletxa verda Mundiario. Diario de análisis y opinión.

linia verda

fletxa verda Diario de Burgos [Burgos]

linia verda

fletxa verda El Norte de Castilla [Castilla y León]

linia verda

fletxa verdaFaro de Vigo [Vigo]

linia verda

fletxa verda La Opinión [Coruña]

linia verda

fletxa verda El Digital de Castilla y la Mancha [Castilla y la M]

linia verda

fletxa verdaAlbacete Abierto [Albacete]

linia verda

fletxa verda El Comercio [Asturias]

linia verda

fletxa verdaCanarias 7 [Islas Canarias]

linia verda

fletxa verdaSur.es [Málaga]

linia verda

fletxa verda El Correo [Bizkaia y Álava]

linia verda

fletxa verda La Gaceta de Salamanca [Salamanca]

linia verda

fletxa verda La Opinión de Málaga [Málaga]

linia verda

fletxa verda La Rioja

linia verda

fletxa verda estrella digital

linia verda

fletxa verda Yahoo.es

linia verda

fletxa verda Periodista digital

linia verda

fletxa verda Diario de Córdoba

linia verda

fletxa verdaeitv.eus. (Euskadi)

linia verda

fletxa verda La República

linia vermella

fletxa verda Madrilonia

linia vermella

fletxa verda Periodismo Humano

linia vermella

fletxa verda Nueva Tribuna

linia vermella

fletxa verda Nosotras.com

linia vermella

fletxa verdaOnda Cero

linia vermella

fletxa verda La Razón

linia vermella

fletxa verda Rebelión

linia vermella

fletxa verda Te Interesa

linia vermella

fletxa verda El Boletin. Diario de Actualidad y Finanzas

linia vermella

fletxa verda Asturias 24

linia vermella

fletxa verda clm24.es [Castilla la Mancha]

linia vermella

fletxa verda Hoy.es [Extremadura]

linia vermella

fletxa verda Andalucesdiario.es [Andalucía]

linia vermella

fletxa verdaLa Voz de Galicia [Galicia]

linia vermella

fletxa verda Madrid Actual [Madrid]

linia vermella

fletxa verdaILeón [León]

linia vermella

fletxa verdaEl Faro Digital [Ceuta y Melilla]

linia vermella

fletxa verda MadridPress [Madrid]

linia vermella

fletxa verda Diario de Navarra [Navarra]

linia vermella

fletxa verda Diario de León [León]

linia vermella

fletxa verda El Diario Vasco [Euskadi]

linia vermella

fletxa verdaBroadly

linia vermella

fletxa verdaLa crónica

linia vermella

fletxa verda Economia digital

linia vermella

fletxa verda La voz de Cádiz

linia vermella

fletxa verda Deia (Euskadi)

linia vermella

fletxa verda El obrero.es

linia vermella

fletxa verda Berria (Euskadi)

linia vermella

fletxa verda Crónica global

linia vermella

4) Mitjans de la resta del món:

fletxa verda La Tercera [Chile]

linia negra

fletxa verda Diario de México [México]

linia negra

fletxa verdaRunRunes [Venezuela]

linia verda

fletxa verda EdWeek [EEUU]

linia verda

fletxa verda Clarín [Argentina]

linia vermella

fletxa verda La Nación (Argentina)

linia vermella

 

linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra

Llegenda:

*: Noticia per a subscriptors.

**: Altres: noticies d’altres sindicats, departament de premsa de l’administració, etc.

creative commons: Aquest mitjà publica els seus continguts sota una llicència Creative Commons.

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes