FP

NOVA ORDENACIÓ CURRICULAR D’FP: COMUNICAT SOBRE LA PROPERA MESA TÈCNICA DE FORMACIÓ PROFESSIONAL DEL DIA 13 DE FEBRER

 

El Departament d’Educació ha convocat per al dia 13 de febrer una de les tres o quatre meses tècniques de formació professional proposades als agents socials membres de la Mesa Sectorial de Negociació per continuar/iniciar el debat sobre la reforma curricular dels cicles formatius impartits a Catalunya. 

Cal recordar que tots els sindicats membres de la Mesa Sectorial ens hem mostrat, en major o menor mesura, en desacord amb aquesta reforma pels perjudicis que pot causar a l’FP reglada, especialment als titulats i nous estudiants. Tot i que creiem que el Departament encara té temps de rectificar, malauradament, la manera com el Departament està duent a terme aquest procés, és a dir, amb opacitat i secretisme, evidencia una possible reafirmació en la seva posició.

La Mesa Tècnica del proper 13 de febrer ha de ser, com qualsevol altra, un espai de debat i de treball per tal d’arribar a un cert consens que s’haurà de ratificar o no en la corresponent Mesa Sectorial de Negociació. Però en cap cas és ni ha de ser un espai on els agents socials legitimin la política que vol implantar l’Administració Pública, tot i que aquesta és la impressió que ens ens han fet les darreres meses tècniques sobre la reforma curricular de l’FP a Catalunya.

Desitgem que la Mesa Tècnica del dia 13 trenqui amb aquesta tendència i sigui veritablement un espai de discussió i de treball que recondueixi la proposta de reforma curricular i que el Departament aposti veritablement per la formació professional reglada de qualitat, la qual, sense cap dubte, ha de passar per una formació de tres anys acadèmics amb el seu corresponent reconeixement social i institucional.

Tanmateix, el fet és que a hores d’ara els sindicats presents a la Mesa Sectorial de Negociació no disposem de cap document ni cap altra mena de instrument de treball previ. És evident, doncs, que el Departament no té cap intenció de negociar res.

Ens trobem davant d’un procés que vulnera principis tan bàsics com el de transparència de les administracions públiques o, fins i tot, el principi de bona fe… Ens trobem davant d’un procés que suposarà un abans i un després en la formació professional i que de ben segur ens perjudicarà tots i totes.

 

EN FP REGLADA NI UN PAS ENRERE!

NO AL CANVI CURRICULAR DE L’FP REGLADA A MÍNIMS I SÍ AL CANVI CURRICULAR A MÀXIMS!

PER UNA FP – REGLADA  AMB RECONEIXEMENT SOCIAL I INSTITUCIONAL

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes