USTEC·STEs

Manifest conjunt dels membres sotasignats de les Escoles Oficials d’Idiomes de Catalunya de rebuig de les condemnes de les preses polí…

Manifest conjunt dels membres sotasignats de les Escoles Oficials d’Idiomes de Catalunya de rebuig de les condemnes de les preses polítiques catalanes i de la judicialització de la política. Decarregar pdf

1. Davant la sentència que ha condemnat membres del Govern, cessats per l’aplicació de l’article 155, així com la presidenta del Parlament, el president d’Òmnium i l’expresident de l’ANC, membres de les diverses Escoles Oficials d’Idiomes de Catalunya presentem un text de protesta i de crida a la mobilització pacífica, cívica i democràtica.

2. La situació creada arran de la sentència és excepcionalment greu. S’ha judicialitzat una qüestió estrictament política i els poders de l’Estat han forçat l’ordenament jurídic amb l’aplicació de la presó preventiva i la condemna per sedició, totes dues coses denunciades per diverses institucions i observadors internacionals. Aquesta deriva autoritària que criminalitza la dissidència i que gravita sobre la integritat de les llibertats i dels drets fonamentals fa necessària i urgent una resposta cívica i institucional clara.

3. Les Escoles Oficials d’Idiomes es defineixen com a espais inclusius i de convivència. Per això mateix, s’identifiquen amb principis com els de llibertat, democràcia, justícia, igualtat o solidaritat, que es concreten en el foment del pensament crític, la cultura de la llibertat, el respecte al pluralisme i l’educació en els valors cívics propis d’una societat democràtica a través de les llengües. En moments com els que està passant la societat catalana, l’observació d’aquests principis i valors ens obliguen a un compromís actiu, ferm i sostingut amb la defensa dels valors democràtics i dels drets fonamentals.

Per tot el que hem exposat, els membres sotasignats de les EOI:

? Declarem que no hi ha marge per al silenci davant la situació actual de repressió i l’erosió de les llibertats i els drets civils i polítics. I, alhora, renovem el nostre compromís públic amb la defensa de les llibertats i els drets personals i col·lectius, entre el quals el d’autodeterminació.

? Manifestem la necessitat d’una solució dialogada i demanem una taula de negociació entre el Govern espanyol i el català.

? Expressem el nostre suport a les mobilitzacions cíviques i pacífiques plantejades en favor dels drets civils i per la llibertat de les persones condemnades, processades i privades de llibertat.

? Rebutgem la repressió i la violència policial, que ja ha ocasionat greus lesions a manifestants, amb l’agreujant d’haver emprat mètodes prohibits en diferents normatives, pròpies i internacionals.

? Manifestem la convicció que en una cultura democràtica madura no hi ha altra via per a la solució dels conflictes i les diferències polítiques que el diàleg, la negociació i el respecte a l’expressió democràtica de la voluntat popular.

 

Les sotasignades i sotasignats, treballadores i treballadors de l’EOI de ____________________, ens adherim al manifest conjunt de les Escoles Oficials d’Idiomes de Catalunya de rebuig de les condemnes de les preses polítiques catalanes i de la judicialització de la política.

     

      _______________, _____ de _________del 2019

 

      La persona que registrarà aquest escrit és:

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes