Premsa

Recull de premsa del 9 al 13-01-20

ALTRES NOTÍCIES:

COPE: L’USTEC presiona al govern per arribar a un acord en el presupost per l’educació (10-1-20)

Després de la crisi i moltes retallades del 2011 cap endavant encara perduren, ara hi ha uns pressupostos al parlament que s’estan negociant amb el govern i la major part de les mesures que afectaven les escoles de primària i els instituts no es veuen millorades ni recuperades. També es demana una reducció de les ràtios, asseguren que amb menys alumnes a l’aula les classes milloren.

La inversió principal del pressupost hauria de ser en el factor humà, ja que és el més important, i hauria de ser molt més elevat del que és actualment. El que demanen és un retorn a l’horari lectiu anterior a les retallades per a tot el personal a partir del curs 2020/21, 23?h a primària i 18?h a secundària, una recuperació de l’horari del professorat de secundària amb la reducció de les hores de permanència incrementades del professorat de secundària (24 h), una reducció de les ràtios: màxim de 22 a primària i 25 a secundària, o inferior per caminar cap a l’escola inclusiva, cap tancament de grups a la pública, si cal disminuint les ràtios de totes les etapes, formació permanent i gratuïta per a tots els treballadors i treballadores del departament d’Educació, formació professional pública i de qualitat. Orientació i suport educatiu per l’alumnat d’FP. FP adscrita al Departament d’Educació, un increment del personal de suport educatiu per atendre la diversitat, no a partir del model d’externalització en el cas de vetlladors/res, sinó amb personal laboral contractat pel Departament d’Ensenyament, substitució des del primer dia del personal laboral en tots els casos, i per totes les jornades, entre altres propostes.

Parlem amb Ramon Font, portaveu d’USTEC (Unió de Sindicats de Treballadors/es de L’Ensenyament de Catalunya).

Escolta l’entrevista sencera aquí (7:21 min).

Ràdio Calella Televisió: Ramon Font: “Dels serveis públics no se n’hauria de fer negoci” (10-1-20)

ramon font morra

El portaveu nacional del sindicat Ustec ha sigut molt crític amb la Llei Aragonès, que el Govern català preveu aprovar a finals de gener, a priori, sense els suports dels comuns i la CUP.

Dels serveis públics no se n’hauria de fer negoci. Són drets socials i és un joc de sumar zero: quans uns hi guanyen, d’altres hi perden. Això va en detriment dels usuaris i dels treballadors, i en benefici de qui té el servei.

El sindicat que representa Font s’ha adherit a la plataforma Aturem La Llei Aragonès, que lluita contra la privatització dels serveis públics i de la qual en formen part a més de sindicats i organitzacions, partits com Podem i la CUP. La secció local del partit de l’esquerra independentista és qui ha organitzat la xerrada que tindrà lloc aquest vespre al Casal Popular La Morra (20h).

En l’entrevista d’aquest matí al programa La Ciutat, Font ha apuntat quines possibles conseqüències pot tenir l’aprovació de la mesura en una ciutat com Calella.

Amb aquesta llei a la mà el que pot passar és que el Far o la Minerva ens trobem una empresa privada fent l’educació infantil (…) Pensar que una empresa privada és més eficient és un dogma neoliberal, que és el que hi ha darrera la llei.

Les seves explicacions xoquen frontalment amb les que va donar el portaveu municipal d’Esquerra de Calella, Xavier Ponsdomènech, durant la sessió en què es va debatre la moció de la CUP contra la Llei Aragonès. Va ser a principis de setembre, tot just arrencar el mandat municipal. Ponsdomènech va assegurar que la mesura en cap cas facilitarà noves privatitzacions i que s’han inclòs mecanismes per garantir la qualitat en la prestació de serveis. Recuperem la seva intervenció.

No suposa cap nova externalització però tampoc en reverteix cap (…) La llei no entra en quins serveis s’han de prestar de forma directa o indirecta, sinó que regula com es gestionen els serveis que es presten via contractació (…) Forçarà a les empreses, cooperatives i entitats del tercer sector a competir en qualitat i no en preu (…) Limita el preu en la valoració de les ofertes fins al 40% per a serveis socials i del 30% en els sanitaris, establint criteris de valoració basats en la qualitat de l’oferta (…) A més, en cas d’incompliment reiterat i queixes greus dels usuaris es preveu la resolució del contracte i la recuperació del servei per part de l’administració.

A tot això, Ramon Font ha dit que darrera aquest projecte de llei s’hi amaguen interessos polítics.

Les concessions solen ser una base econòmica. Tenim noms i cognoms de persones que tenen empreses, com la Marta Cid, que va ser consellera d’Educació i és una persona d’Esquerra, té una empresa que pot fer tots els serveis que externalitza la Llei Aragonès. Això són uns interessos. l’Albert Bayod, que va ser director dels Serveis Territorials de Girona, també té una empresa que pot fer tots aquests serveis. Aquí hi ha una base que Convergència ja tenia, a Calella no és cap secret, i Esquerra se’n vol crear una.

La plataforma Aturem la Llei Aragonès manté una campanya de mobilitzacions per demanar que s’aturi la norma.

Diari de Terrassa: Els mestres tornen a demanar millores*

Els sindicats de l’Ensenyament s’han fet visibles de nou després de les vacances de Nadal. Representants d’organitzacions de la comunitat educativa es van desplaçar aquest dimecres fins a la conselleria d’Educació on van lliurar carbó per simbolitzar que s’ha portat malament.Sindicats, com Ustec-STEs, han recordat que tenen una plataforma reivindicativa i demanen seure a negociar.

AlDia.cat: Desenes de persones es concentren davant la seu d’ERC en contra de la llei Aragonès

Desenes de persones es concentren davant la seu d’ERC en contra de la llei Aragonès

Desenes de persones s’han concentrat aquest dilluns davant la seu d’ERC en contra de la llei Aragonès, ha informat el sindicat USTEC, integrant de la plataforma ‘Aturem la Llei Aragonès’. Ho fan per exigir una reunió amb el Govern, format per JxCat i ERC, i el sindicat de treballadors de l’ensenyament ha criticat que l’executiu català fins ara s’hi ha negat.

Ràdio Calella Televisió: [Àudio] La Ciutat 10-01-2020

Avui hem començat el programa parlant amb Ramon Font, portaveu nacional del sindicat Ustec, que forma part de la Plataforma Aturem la Llei Aragonès. Font farà avui una xerrada al Casal Popular La Morra (20h) sobre la Llei de contractes de serveis a les persones que el Govern català preveu aprovar a finals de gener.

Escola el programa sencer aquí.

 

linia negra Recull de tots els mitjans de comunicació de la secció “Premsa” linia negra

la vanguardia

Decenas de personas se concentran frente a la sede de ERC en contra de la ‘Llei Aragonès’

Decenas de personas se han concentrado este lunes frente a la sede de ERC en contra de la ‘Llei Aragonès, ha informado el sindicato USTEC, integrante de la plataforma ‘Aturem la Llei Aragonès’.

Lo hacen para exigir una reunión con el Govern, formado por JxCat y ERC, y el sindicato de trabajadores de la enseñanza ha criticado que el Ejecutivo catalán se la ha negado hasta el moneto.

La plataforma está en contra del proyecto de ley de Contratos de Servicios a las Personas impulsada por la Conselleria de Economía y Hacienda de la Generalitat porque considera que “abre la puerta a una de las más grandes externalizaciones de la mayoría de servicios educativos, sanitarios, sociales y otros”.

linia verda

diario educacióncreative commons

La “Ley Aragonés”: radicalizar las políticas educativas neoliberales en Cataluña

linia verda

(Confederación de Sindicatos de Trabajadoras y Trabajadores de la Enseñanza)

stes intersindical**

Publicadas las ofertas de empleo público en muchas comunidades autónomas

linia verda

gencat**

Els graduats en FP tenen un percentatge d’atur 4 vegades inferior que la mitjana de joves de Catalunya

linia verda

el punt avui

Revifada sindical

En el cas de la IAC, Assumpta Barbens, la seva portaveu, assegura que l’avenç ha estat “sostingut” en els últims anys. L’organització integra set sindicats sectorials, entre els quals hi ha Catac, però també la Ustec, el principal sindicat de mestres, amb 7.000 afiliats, i Sfiac, del sector ferroviari. En total suma 14.000 afiliats. El desembre del 2008, n’eren gairebé la meitat, 8.433. El caràcter alternatiu, el funcionament per assemblees d’alguns dels seus sindicats i la “total autonomia per negociar” que donen a cada sindicat i a cada centre de treball han fet, segons Barbens, que cada cop més gent s’afegeixi al seu projecte.

La IAC defensa el dret a l’autodeterminació, però Barbens deixa clar que en un hipotètic referèndum no farien campanya a favor d’una opció ni de l’altra. “Nosaltres creixem –indica– gràcies a la gent que busca un sindicalisme diferent, en el qual no siguin les cúpules les que diguin el que s’ha de negociar.” De fet, hi afegeix, la IAC fa “corresponsables els sindicats majoritaris de moltes pèrdues de drets, ja que, per exemple, si no haguessin signat determinats acords, ja s’haurien retornat les pagues als funcionaris”. “La lluita no es fa als despatxos, sinó al carrer”, remata Barbens.

linia vermella

USTEC·STEs (IAC) és membre i part cofundadora de la IAC (Intersindical Alternativa de Catalunya):

iac**

Renda bàsica incondicional

linia vermella

linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra

historic ustec noticies

arxius premsa

linia negra Des de setembre del 2019, en endavant linia negra

linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra

linia negra Altres mitjans de la secció “Premsa” linia negra

1) Mitjans de Catalunya:

fletxa verda El Matí Digital

linia negra

fletxa verda Social.cat. Acció Social a Catalunya

linia negra

fletxa verda Radio Sabadell [Sabadell]

linia negra

fletxa verda EbreExprés [Ebre]

linia negra

fletxa verda AlDia.cat [Catalunya]

linia negra

fletxa verdaNúvol. El digital de cultura

linia negra

fletxa verdaComunicació 21

linia negra

fletxa verda Hola Lleida [Lleida]

linia negra

fletxa verdaXip/tv

linia negra

fletxa verda Empordà [Empordà]

linia negra

fletxa verda Radio Sabadell [Sabadell]

linia negra

fletxa verda Via Empresa

linia negra

fletxa verda Tot Sant Cugat [Sant Cugat]

linia negra

fletxa verdaSocial.cat. Acció Social a Catalunya

linia negra

fletxa verdaDiari Català

linia negra

fletxa verda EbreExprés [Ebre]

linia negra

fletxa verda Radio Rubí

linia negra

fletxa verda Tot Lleida

linia negra

fletxa verdalliureimillor.cat

linia negra

fletxa verda Rosa Sensat

linia negra

fletxa verda Diari de Vilanova

linia negra

fletxa verdaLleida diari

linia negra

fletxa verda Catalunya plural

linia negra

fletxa verda Indymedia Barcelona [Barcelona]

linia verda

fletxa verda SICOM. Solidaritat i comunicació

linia verda

fletxa verda ACN. Agencia Catalana de Noticies

linia verda

fletxa verda DiarioSitges [Sitges]

linia verda

fletxa verda Social.cat. Acció social a Catalunya

linia verda

fletxa verda La vila [Salou]

linia verda

fletxa verda Anoia diari [Anoia]

linia verda

fletxa verda El Temps

linia verda

fletxa verda Diari de Terrassa [Terrassa]

linia verda

fletxa verdaDiari Més [Reus]

linia verda

fletxa verda DiarioSitges [Sitges]

linia verda

fletxa verda Lliure i millor.cat

linia verda

fletxa verda Indymedia Barcelona [Barcelona]

linia verda

fletxa verda SICOM. Solidaritat i comunicació

linia verda

fletxa verda ACN. Agencia Catalana de Noticies

linia verda

fletxa verda Valls Diari [Valls]

linia verda

fletxa verda Mèdia.cat

linia verda

fletxa verda Cerdanyola.info [Cerdanyola]

linia verda

fletxa verdaTele Ponent:

linia verda

fletxa verdaRàdio Terra

linia verda

fletxa verda Ràdio Premià de Mar

linia verda

fletxa verdaRTV Vilafranca:

linia verda

fletxa verda 15MbcnTv [Barcelona]

linia vermella

fletxa verda Comunicació 21

linia vermella

fletxa verda FAVB Fed. d’associacions veins/es de Barcelona

linia vermella

fletxa verda El Plural [Andalucía i Catalunya]

linia vermella

fletxa verdaDiari Català

linia vermella

fletxa verdaAnoia diari [Anoia]

linia vermella

fletxa verda Bon dia (Lleida)

linia vermella

fletxa verdaTerrassa digital [Terrassa]

linia vermella

fletxa verda Lleida.com [Lleida]

linia vermella

fletxa verda Ebre Digital

linia vermella

fletxa verda AlDia.cat [Catalunya]

Contadorlinia vermella

fletxa verda El Plural [Andalucía i Catalunya]

linia vermella

fletxa verda 15MbcnTv [Barcelona]

linia vermella

fletxa verda ContraInfo.cat [Mallorca]

linia vermella

fletxa verda FAVB. F. d’associacions veins/es de Barcelona

linia vermella

fletxa verdaGirona notícies

linia vermella

fletxa verdamarfanta.com

linia vermella

fletxa verda Radio Calella [Calella]

linia vermella

fletxa verda El Nacional

linia vermella

fletxa verda Cat Zona

linia vermella

fletxa verda Núvol

linia vermella

fletxa verdaRàdio Olot

linia vermella

 

2) Mitjans de la resta dels Països Catalans:

fletxa verda Levante-EMV [País Valencià]

linia negra

fletxa verdaLa Opinión de Torrent [Torrent]

linia negra

fletxa verda La veu [País Valencià]

linia negra

fletxa verdaMallorca Zeitung [Mallorca]

linia negra

fletxa verda Nou Diari [Eivissa i Formentera]

linia negra

fletxa verda Diario Información (Alacant)

linia negra

fletxa verdaLas Provincias [País Valencià]

linia verda

fletxa verda Periódico Santa Pola [Santa Pola]

linia verda

fletxa verdaNúvol digital

linia verda

fletxa verdaDiario de Ibiza [Eivissa]

linia verda

fletxa verda d Balears

linia verda

fletxa verda Ràdio Mallorca

linia verda

fletxa verdaLa Verdad [Múrcia y Alicante]

linia vermella

fletxa verda Información.es [Alacant]

linia vermella

fletxa verda DBalears [Illes Balears]

linia vermella

fletxa verdaDiario de Mallorca [Mallorca]

linia vermella

fletxa verda Mallorca diario

linia vermella

3) Mitjans de l’estat espanyol:

fletxa verda EcoRepublicano

linia negra

fletxa verda DisoPress. Agencia de prensa y difusión social

linia negra

fletxa verda InfoLibre. Información libre e independiente

linia negra

fletxa verda Viento Sur

linia negra

fletxa verda Terra

linia negra

fletxa verdaLibreRed

linia negra

fletxa verda DICYT. Difusión de la ciencia y la tecnología

linia negra

fletxa verda Magisterio*

linia negra

fletxa verda Expansión

linia negra

fletxa verda Tercera Información

linia negra

fletxa verda Agencia SINC

linia negra

fletxa verda El Comercio (Asturias)

linia negra

fletxa verda AndaluciaInformación [Andalucía]

linia negra

fletxa verdaDiario Sur [Andalucía]

linia negra

fletxa verdaDiario de Mallorca [Mallorca]

linia negra

fletxa verdaLa Opinión de Zamora [Zamora]

linia negra

fletxa verda Diario de Sevilla [Sevilla]

linia negra

fletxa verdaLa Nueva España [Asturias]

linia negra

fletxa verdaNaiz [Euskalerria]

linia negra

fletxa verda Diario de Soria [Soria]

linia negra

fletxa verda La Voz Digital [Cádiz]

linia negra

fletxa verda Diario de Cádiz [Cádiz]

linia negra

fletxa verda El Día [Islas Canarias]

linia negra

fletxa verda El Español

linia negra

fletxa verda El plural

linia negra

fletxa verda La bolsa

linia negra

fletxa verda La Cerca (Castilla La Mancha)

linia negra

fletxa verda Diario de León

linia negra

fletxa verdaDiario de noticias (Navarra)

linia negra

fletxa verda Kaos en la red

linia negra

fletxa verda Jornada

linia negra

fletxa verda Fotomovimiento. Testimonio fotográfico

linia verda

fletxa verda LaHaine.org. Proyecto de desobediencia inform.

linia verda

fletxa verda Nodo50.org. Contrainformación en red

linia verda

fletxa verda Cope

linia verda

fletxa verda DeCine21. Estrenos de cine

linia verda

fletxa verda España Notinent

linia verda

fletxa verdaPortal Clásico. Cult. clásica, historia y mitología

linia verda

fletxa verdaCinco Días. Diario de economía

linia verda

fletxa verda Mas 24

linia verda

fletxa verdaÚltimo cero

linia verda

fletxa verda Mundiario. Diario de análisis y opinión.

linia verda

fletxa verda Diario de Burgos [Burgos]

linia verda

fletxa verda El Norte de Castilla [Castilla y León]

linia verda

fletxa verdaFaro de Vigo [Vigo]

linia verda

fletxa verda La Opinión [Coruña]

linia verda

fletxa verda El Digital de Castilla y la Mancha [Castilla y la M]

linia verda

fletxa verdaAlbacete Abierto [Albacete]

linia verda

fletxa verda El Comercio [Asturias]

linia verda

fletxa verdaCanarias 7 [Islas Canarias]

linia verda

fletxa verdaSur.es [Málaga]

linia verda

fletxa verda El Correo [Bizkaia y Álava]

linia verda

fletxa verda La Gaceta de Salamanca [Salamanca]

linia verda

fletxa verda La Opinión de Málaga [Málaga]

linia verda

fletxa verda La Rioja

linia verda

fletxa verda estrella digital

linia verda

fletxa verda Yahoo.es

linia verda

fletxa verda Periodista digital

linia verda

fletxa verda Diario de Córdoba

linia verda

fletxa verdaeitv.eus. (Euskadi)

linia verda

fletxa verda La República

linia vermella

fletxa verda Madrilonia

linia vermella

fletxa verda Periodismo Humano

linia vermella

fletxa verda Nueva Tribuna

linia vermella

fletxa verda Nosotras.com

linia vermella

fletxa verdaOnda Cero

linia vermella

fletxa verda La Razón

linia vermella

fletxa verda Rebelión

linia vermella

fletxa verda Te Interesa

linia vermella

fletxa verda El Boletin. Diario de Actualidad y Finanzas

linia vermella

fletxa verda Asturias 24

linia vermella

fletxa verda clm24.es [Castilla la Mancha]

linia vermella

fletxa verda Hoy.es [Extremadura]

linia vermella

fletxa verda Andalucesdiario.es [Andalucía]

linia vermella

fletxa verdaLa Voz de Galicia [Galicia]

linia vermella

fletxa verda Madrid Actual [Madrid]

linia vermella

fletxa verdaILeón [León]

linia vermella

fletxa verdaEl Faro Digital [Ceuta y Melilla]

linia vermella

fletxa verda MadridPress [Madrid]

linia vermella

fletxa verda Diario de Navarra [Navarra]

linia vermella

fletxa verda Diario de León [León]

linia vermella

fletxa verda El Diario Vasco [Euskadi]

linia vermella

fletxa verdaBroadly

linia vermella

fletxa verdaLa crónica

linia vermella

fletxa verda Economia digital

linia vermella

fletxa verda La voz de Cádiz

linia vermella

fletxa verda Deia (Euskadi)

linia vermella

fletxa verda El obrero.es

linia vermella

fletxa verda Berria (Euskadi)

linia vermella

fletxa verda Crónica global

linia vermella

4) Mitjans de la resta del món:

fletxa verda La Tercera [Chile]

linia negra

fletxa verda Diario de México [México]

linia negra

fletxa verdaRunRunes [Venezuela]

linia verda

fletxa verda EdWeek [EEUU]

linia verda

fletxa verda Clarín [Argentina]

linia vermella

fletxa verda La Nación (Argentina)

linia vermella

 

linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra

Llegenda:

*: Noticia per a subscriptors.

**: Altres: noticies d’altres sindicats, departament de premsa de l’administració, etc.

creative commons: Aquest mitjà publica els seus continguts sota una llicència Creative Commons.

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes