Premsa

Recull de premsa del 19-12-19 al 9-1-20

ALTRES NOTÍCIES:

El Nacional: Carbó: aquest és el regal de Reis del sindicat USTEC a Educació

El Nacional: Carbón: este es el regalo de Reyes del sindicato USTEC a Educació

El sindicato Ustec-Stes ha considerado este miércoles muy tímido y “lamentable” el incremento previsto para Educació en el borrador de los Presupuestos de la Generalitat para el 2020 que, según el sindicato, prevé un incremento de 200 millones de euros para el departamento.

En una atención a los medios ante la Conselleria de Educació, donde ha dejado carbón al lado de CGT Enseñanza por “no haber hecho los deberes”, el portavoz d’Ustec-Stes, Ramon Font, ha criticado que el borrador no recoge la recuperación de recortes que sufrieron los docentes en periodo de crisis.

Ha afirmado que el Marco Unitario de la Comunidad Educativa (Muce) pidió un incremento del 10% para Educación en los presupuestos, pero que con los 200 que se prevé se quedaría en un 4%.

Ha remarcado que la Generalitat “no tiene en mente” la mejora de la educación, y ha señalado que trabaja con escenarios finos 2025 en que no se incrementa el presupuesto educativo por la caída demográfica, un aspecto que para los sindicatos se podría aprovechar para mejorar el sistema.

Font ha remarcado que el borrador del presupuesto no prevé recuperar el horario lectivo de los docentes ni aportación adicional para la Formación Profesional (FP) y ha vuelto a pedir la derogación del decreto de plantillas, y ha afirmado que el incremento se prevé destinar a la recuperación de la corresponsabilidad con los jardines de infancia y la escuela inclusiva.

Sobre la escuela inclusiva, ha remarcado que la palabra inclusiva “es muy bonita, pero no hay presupuesto para hacer lo que dice el decreto”, y ha afirmado que el incremento será de unos 100 millones de euros.

UA1.cat: USTEC-STEs espera que l’aprovació d’uns nous pressupostos contribueixi a millorar el finançament del sector educatiu

USTEC-STEs espera que l’aprovació d’uns nous pressupostos contribueixi a millorar el finançament del sector educatiu. El sindicat confia que els nous comptes ajudin a revertir la manca de finançament que pateix el sector des de l’època de les retallades.

El portaveu de l’organització a Lleida, Jaume Añé, ha explicat a Ua1 Lleida Ràdio que són conscients que la situació no es pot solucionar d’un dia per l’altre, però esperen que els nous comptes iniciïn el camí de recuperació del finançament. “Venim d’una època dura de retallades i d’infra-finançament, i lluny de revertir-se, aquesta situació es perpetua, amb pressupostos prorrogats des del 2017”, apunta Añé, que afegeix que “tenim l’esperança que finalment s’aprovin uns nous comptes per aquest 2020 i comenci el camí de reversió d’aquesta situació”.

Lluitar contra la segregació escolar és un altre dels reptes del col·lectiu docent per al nou any. Per últim, el tercer gran desafiament, segons Añé, és acabar amb els canvis implantats en l’elecció dels directors dels centres educatius. Un fet que, segons USTEC-STEs suposa una “involució democràtica”.

Social.cat: USTEC-STEs porta carbó al Departament d’Educació i exigeix més inversió en els nous pressupostos

El portaveu de l'USTEC-STEs, amb altres professors, protesta davant la porta de la conselleria. USTEC-STEs

El sindicat majoritari de l’ensenyament USTEC-STEs i la CGT han portat carbó al Departament d’Educació i han exigit, a les portes de la conselleria, més inversió en els nous pressupostos. “L’esborrany dels pressupostos del 2020 ens sembla lamentable. Maltracten l’educació pública i els seus treballadors”, ha etzibat el portaveu del sindicat de professors, Ramon Font.

Els professors han començat el primer trimestre de l’any mobilitzant-se i reclamen el retorn de les condicions de treball i una millora que “només pot venir de la mà d’un augment de recursos”. “De moment, els Reis de l’Orient han portat carbó a les polítiques d’Educació del conseller Josep Bargalló”, ha asseverat Font. De fet, el portaveu ha qualificat la mesura pressupostària de “sadisme institucional”.

A l’USTEC-STEs argumenten que la proposta de pressupostos, “que només augmenta 200 milions d’euros els darrers comptes aprovats”, manté les retallades, “que havien de ser excepcions i que incompleixen sistemàticament la LEC, que marca una inversió d’un 6% del PIB”. Es mostren sorpresos que aquest és ja el setè any consecutiu en què no es reverteixen les retallades que va patir el sector.

Entre altres, el sindicat majoritari i la CGT reclamen la recuperació de l’horari lectiu, la derogació de la reforma curricular de la Formació Professional, la retirada del decret de plantilles i l’increment del personal laboral i de suport educatiu, entre altres mesures. I alerten que, si no es replanteja la inversió en educació, no descarten fer vaga i “mobilitzacions continuades” per demanar la dimissió del conseller.

E-Notícies: Carbón en Educación (8-1-20)

E-Notícies: Carbó a Educació (8-1-20)

Carbó a Educació

Un grup de delegats del sindicat USTEC i CGT han portat carbó al conseller d’Educació, Josep Bargalló, per protestar per les “retallades” i per la forma “com tracta als seus treballadors”, entre altres coses.

El portaveu Nacional d’USTEC Ramón Font ha explicat “el Departament no ha fet els deures, per això els Reis els han portat carbó” i ha assenyalat que “el motiu principal és que el pressupost que està en marxa no recull ni de bon tros la recuperació de les retallades”.

Font ha remarcat que “aquest Govern no té al cap millorar l’educació pública” i ha denunciat que “maltracten els seus treballadors”. “En el setè any de creixement econòmic, mantenen retallades que havien de ser excepcionals i incompleixen sistemàticament la LEC que marca inversió d’un 6% del PIB i està en un 2%”, ha afegit.

Crónica Global: Profesores protestan en Educación por la falta de inversión

Profesores y sindicatos del sector de la enseñanza protestan este miércoles enfrente del Departamento de Educación de la Generalitat descargando carbón. Los profesionales de la enseñanza, convocados por Ustec-Stes y CGT, denuncian que el borrador de los presupuestos de Cataluña maltrata al mundo de la educación.

El portavoz de Ustec-Stes, Ramon Font, denuncia que el borrador que ha presentado el vicepresidente de la Generalitat, Pere Aragonès, es “lamentable”. A su parecer, las cifras preacordadas por el Gobierno catalán “maltratan la educación pública y a sus trabajadores”.

Carbón para la educación pública

1/5
Carbón para la educación pública

Visto en Twitter. Cajas y sacos de carbón puestos en la entrada del Departamento de Educación.

Carbón para la educación pública

2/5
Carbón para la educación pública

Visto en Twitter. Profesores y profesionales depositan bolsas con carbón frente a la sede de la Consejería de Educación en Barcelona.

Carbón para la educación pública

3/5
Carbón para la educación pública

Visto en Twitter. Los sindicatos, concentrados frente a la sede de Educación, rechazan los presupuestos de Pere Aragonés.

4/5
Carbón para la educación pública

Ustec-Stes y la CGT han emprendido una campaña para reivindicar una mayor inversión en Educación.

Cajas y sacos de carbo?n durante la protesta / USTEC STES

5/5
Cajas y sacos de carbo?n durante la protesta / USTEC STES

Los sindicatos han hecho de Reyes Magos y han llevado carbón al consejero de Educación, Josep Bargalló.

El sindicato critica que mientras el país lleva siete años de crecimiento económico, “los recortes se mantienen” cuando “debían ser excepcionales”. Los profesionales recuerdan al Govern que la Ley de Educación Catalana (LEC) marca una inversión del 6% del PIB y la “incumplen sistemáticamente”, aseguran. Font asegura que en el borrador presupuestario presentado por Esquerra, dicha cifra apenas alcanza el 4%, ya que prevé una subida de tan solo 200 millones de euros, algo completamente “insuficiente”, recalca.

El representante de los trabajadores de la educación asegura que la mayor parte de este presupuesto se va a la educación infantil –hecho que aplauden– y a la enseñanza inclusiva. En este aspecto, Ustec-Stes critica que el modelo propuesto por el Govern supone contratar a veladoras, “privatizando el sector” ya que hay personal público capacitado para hacer este trabajo de apoyo educacional.

FP

Otra de las reivindicaciones es la recuperación de los horarios lectivos de todo el personal educativo previos a la crisis, es decir, 23 horas para secundaria y 18 horas para primaria. Asimismo, los otros tres puntos destacados son: la retirada del decreto de plantillas, la petición de un incremento de personal laboral y apoyo educativo y una nueva reforma curricular de los módulos de Formación Profesional.

Font recuerda que la nueva ley establece que este tipo de formación no obligatoria sea regulada por una nueva Agencia Catalana de la Formación Profesional. Dicho organismo estará participado por el Govern, pero también por miembros de la patronal y los dos sindicatos mayoritarios, CCOO y UGT. “La agencia debe ser pública”, reclama Font, y que nadie gane dinero con ella.

Huelga

Ustec-Stec advierte de que si en siete años de bonanza económica no se han revertido los ajustes desconocen qué puede suceder si sobreviene una nueva crisis. Por esta razón, los sindicatos anuncian que están manteniendo conversaciones con el profesorado y no descartan ir a la huelga si no se atienden sus reivindicaciones.

El9nou.cat: Queixes dels mestres per impagaments del Departament d’Ensenyament (23-12-19)

El portaveu del sindicat USTEC (Unió Sindical dels Treballadors d’Ensenyament de Catalunya) de les comarques gironines, Xavier Diez, concreta que “és estrany” que encara no s’hagi produït el pagament però que podria arribar a tardar fins a sis mesos o un any, “en cas excepcional”. “No és un salari ni tampoc es considera un servei, és una indemnització i per aquesta raó tenen dret a pagar-ho més tard”, explica Diez al Sense Boira. El portaveu afirma que ho acabaran cobrant i que des d’USTEC “només poden queixar-se, parlar i pressionar, però al final és un tema de la tresoreria”. Segons fonts del Departament d’Ensenyament, les dietes i assistències corresponents als correctors dels tribunals “estan en tràmit”.

USTEC·STEs (IAC):

Comencem l’any amb #CarboPelDepartament pic.twitter.com/uvAdqruNiv

— USTEC Terres Ebre (@USTECTerresEbre) 8 de enero de 2020

 

linia negra Recull de tots els mitjans de comunicació de la secció “Premsa” linia negra

llibertatcreative commons

Els reis porten carbó al Departament d’Educació (8-1-20)

Els reis porten carbó al Departament d'Educació

El primer dia de classe, la USTEC·STEs (IAC) ha acompayat als Reis d’Orient fins la la Conselleria d’Educació on ha dipositat carbó i han presentat en roda de premsa la Plataforma reivindicativa.

Plataforma reivindicativa

 • Retorn a l’horari lectiu anterior a les retallades per a tot el personal a partir del curs 2020/21, 23h a primària i 18h a secundària.
 • Recuperació de l’horari del professorat de secundària amb la reducció de les hores de permanència incrementades del professorat de secundària (24 h).
 • Reducció de les ràtios: màxim de 22 a primària i 25 a secundària, o inferior per caminar cap a l’escola inclusiva.
 • Cap tancament de grups a la pública, si cal disminuint les ràtios de totes les etapes.
 • Retirada del Decret de provisió i perfils (39/2014)
 • Coeducació i perspectiva de gènere. Implementar el càrrec de coordinació en coeducació als centres educatius amb una descàrrega lectiva de 2 hores i un complement específic, equiparant aquest càrrec a les altres coordinacions. Formació permanent i gratuïta per a tots els treballadors i treballadores del departament d’Educació.
 • Consolidació del lloc de treball del personal interí. Accés per via diferenciada segons EBEP 61.6, canvi del model d’oposicions. Garantir de manera paral·lela l’aplicació d’un acord d’estabilitat.
 • Formació professional pública i de qualitat. Per la retirada i derogació de la Llei de formació i qualificació professionals de Catalunya.
  1. Defensa de la formació integral de l’alumnat: no a la proposta de reforma d’ordenació curricular del Departament!
  2. FP de 2 cursos en el centre educatiu, sense reducció d’hores lectives ni continguts, ampliable a un tercer curs en casos de dual o especialització. Orientació i suport educatiu per l’alumnat de FP.
  3. FP adscrita al Departament d’Educació.
  4. Defensem que la formació, l’orientació i l’acreditació de competències es quedin als centres públics del Departament d’Educació.
 • Conversió dels terços de jornada en mitges jornades
 • Retorn del caràcter lectiu de les dues hores de reducció al personal major de 55 anys.
 • Increment del personal de suport educatiu per atendre la diversitat, no a partir del model d’externalització en el cas de vetlladors/res, sinó amb personal laboral contractat pel Departament d’Ensenyament.
  1. Substitució des del primer dia del personal laboral en tots els casos, i per totes les jornades.
  2. Consolidació dels llocs de treball.
  3. Reducció d’atenció directa i de permanència al centre per a tot el personal de suport educatiu.
 • Decret d’inclusiva. Tots els recursos necessaris amb un pressupost suficient.
 • Recuperació del poder adquisitiu perdut.
  1. Retorn al reconeixement del primer estadi als 6 anys, i no pas als 9 anys, i calendarització del retorn de retribucions per al professorat amb el 1r estadi a 9 anys.
  2. Retorn de les pagues extres robades el 2013 i 2014.
  3. Retorn del 5%.
  4. Fons d’Acció Social
  5. Complement de productivitat del personal laboral
 • Increment de personal de Serveis Educatius (EAP, CREDA…).
 • Formació permanent. Oferta suficient, negociada en mesa sectorial i comitè intercentres, gratuïta i de gestió pública. Retorn al model de formació horitzontal.

linia verda

la vanguardia

Ustec·Stes ve “lamentable” el incremento previsto para Educación en los Presupuestos

Ustec·Stes ha considerado este miércoles muy tímido y “lamentable” el incremento previsto para Educación en el borrador de los Presupuestos de la Generalitat para 2020 que, según el sindicato, contempla un incremento de 200 millones de euros para el departamento.

En una atención a los medios ante la Conselleria de Educación, donde ha dejado carbón junto a CGT Ensenyament por “no haber hecho los deberes”, el portavoz de Ustec·Stes, Ramon Font, ha criticado que el borrador no recoge la recuperación de recortes que sufrieron los docentes en periodo de crisis.

Ha afirmado que el Marco Unitario de la Comunidad Educativa (Muce) pidió un incremento del 10% para Educación en los presupuestos, pero que con los 200 que se prevé se quedaría en un 4%.

Ha remarcado que la Generalitat “no tiene en mente” la mejora de la educación, y ha señalado que trabaja con escenarios hasta 2025 en el que no se incrementa el presupuesto educativo por la caída demográfica, un aspecto que para los sindicatos se podría aprovechar para mejorar el sistema.

Font ha remarcado que el borrador del presupuesto no contempla recuperar el horario lectivo de los docentes ni aportación adicional para la Formación Profesional (FP) y ha vuelto a pedir la derogación del decreto de plantillas, y ha afirmado que el incremento se prevé destinar a la recuperación de la corresponsabilidad con las guarderías y a la escuela inclusiva.

Sobre la escuela inclusiva, ha remarcado que la palabra inclusiva “es muy bonita, pero no hay presupuesto para hacer lo que dice el decreto”, y ha afirmado que el incremento será de unos 100 millones de euros. CGT ADVIERTE DE MOVILIZACIONES

Desde la CGT, Pedro Mercadé ha criticado que la Generalitat no apuesta por la educación pública, ha lamentado querer poner la FP “en manos de las empresas” y ha reprochado que no se reviertan los recortes.

Ha advertido de que si el conseller de Educación de la Generalitat, Josep Bargalló, no revierte los recortes emprenderán “un camino de movilizaciones contundentes”. CONSELLERIA DE EDUCACIÓN

Fuentes de la Conselleria de Educación de la Generalitat han asegurado a Europa Press que “se están cerrando los últimos flecos” de los presupuestos y que en los próximos días se explicarán los detalles.

El vicepresidente de la Generalitat, Pere Aragonès, ha asegurado este mismo miércoles que durante el mes de enero el Govern prevé presentar las cuentas, que contará con 2.900 millones más respecto a los de 2017 –últimos aprobados– y que se destinarán 70 millones a cumplir el compromiso del Govern con las guarderías.

Las oposiciones de Educación de la Generalitat permitirán la lactancia y recuperar el tiempo (19-12-19)

La Conselleria de Educación de la Generalitat permitirá a las participantes de las oposiciones de 2020 que tengan que amamantar, salir de las pruebas y recuperar posteriormente el tiempo, a propuesta del sindicato Ustec·Stes en la negociación, han explicado a Europa Press fuentes del departamento.

En un comunicado este jueves, el sindicato ha celebrado que es la primera vez que el derecho a la lactancia materna queda explícito en un documento que regula un procedimiento selectivo, aunque ha añadido que no está de acuerdo con el borrador presentado para las oposiciones porque considera que no asegura la consolidación y estabilización de los interinos.

Desde el departamento han destacado que como novedad también se ha previsto la posibilidad de aplazar la realización de la prueba si coincide con la fecha de un parto, mientras que según Ustec·Stes está previsto que la convocatoria se publique entre el 14 y el 15 de enero, y que la prueba se realice el 13 de junio.

Sindicatos denuncian un “tímido” incremento para Educación en presupuestos

El sindicato de docentes USTEC y la CGT han denunciado que el borrador de presupuestos que están ultimando la Generalitat contempla para Educación un incremento “muy tímido de 200 millones, que no permitirá revertir los recortes aplicados desde 2010”.

Así lo ha afirmado el portavoz del sindicato Ustec, Ramon Font, que junto a una treintena de docentes de ambas formaciones ha hecho entrega simbólica de carbón como regalo de Reyes ante la sede del departamento de Educación, que “no ha hecho los deberes”.

Font ha denunciado que el borrador de presupuestos al que han tenido acceso “sólo contempla un incremento de 200 millones de euros”, cuando el Marco Unitario de la Comunidad Educativa (MUCE) había cifrado en 240 millones el aumento necesario para hacer frente a las necesidades básicas de la comunicad educativa.

linia verda

(Sindicat de Treballadores i Treballadors de l’Ensenyament del País Valencià)

stpv **

STEPV valora positivament la constitució del nou govern (8-1-20)

STEPV iniciarà 2020 amb una campanya sobre condicions laborals (30-1-19)

La pressió sindical dóna fruits i Hisenda abona la nòmina i l’extra (23-12-19)

linia verda

(Confederación de Sindicatos de Trabajadoras y Trabajadores de la Enseñanza)

stes intersindical**

La formación de gobierno, punto de partida de la recuperación en materia educativa (8-1-20)

La Plataforma Estatal por la Escuela Pública comienza con su ronda de contactos con partidos políticos (20-12-19)

linia verda

el punt avui

USTEC i CGT critiquen el lleu increment del pressupost a educació

Els sindicats USTEC-STEs i la CGT van lamentar ahir que l’esborrany de pressupost de la Generalitat preveu un increment molt tímid que no permetrà revertir les retallades en educació. Així ho van denunciar els portaveus de l’USTEC-STEs, Ramon Font, i de la CGT, Pere Mercadé, que van lamentar: “Tot i ser en el setè any de creixement econòmic encara estem patint retallades extraordinàries.” Els sindicats al·leguen que s’haurien de triplicar els 200 milions d’increment previstos per la Generalitat tal com va acordar el Marc Unitari de la Comunitat Educativa. Entre d’altres, reclamen recuperar l’horari lectiu del professorat, recuperar la reducció de dues hores lectives per als majors de 55 anys, cobrir substitucions des del primer dia i derogar el decret de plantilla per “recuperar” la “democràcia als centres”. Una trentena de docents i representants de sindicats va lliurar simbòlicament carbó al Departament d’Educació per simbolitzar que “no ha fet els deures”.

USTEC-STEs i CGT veuen “lamentable” el pressupost d’educació per al 2020

Els sindicats USTEC-STEs i CGT han portat carbó aquest dimecres al matí al Departament d’Educació per visibiltizar que consideren que “no han fet els deures’’. Les organitzacions veuen “lamentable’’ l’esborrany de pressupost per al 2020 perquè només augmenta 200 milions els darrers comptes aprovats, els del 2017. El portaveu d’USTEC-STEs, Ramon Font, ha qualificat la mesura de “sadisme institucional’’ ja que creu que ja no només es busca “l’estalvi econòmic’’ sinó que es tracten “malament’’ els treballadors públics. Des dels sindicats demanen revertir les retallades després de set anys de creixement econòmic i adverteixen Bargalló de mobilitzacions “continuades i contundents’’ si no respon a les seves demandes.

Font ha explicat que l’esborrany que han pogut conèixer aporta 200 milions de pressupost del 2017, cosa que suposa un 4% d’increment. És doncs, pel sindicat, una xifra molt baixa que la que demana el Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) que aposta per triplicar la inversió en educació i apuntava per un 10% més que el 2017 aquest 2020.

Els sindicats demanen, entre altres mesures, recuperar l’horari lectiu del professorat, una mesura que xifren en 45 milions d’euros, recuperar la reducció de dues hores lectives per als majors de 55 anys, cobrir substitucions des del primer dia i derogar el decret de plantilla per “recuperar’’ la “democràcia als centres’’. De l’augment per enguany, Font ha explicat que, a banda de les aportacions per a escoles bressol, al voltant dels 100 milions se’n van a l’escola inclusiva però que no s’utilitzaran per reduir ràtios o augmentar professorat sinó que majoritàriament serviran per ’’externalitzar’’ el personal laboral com són les vetlladores. Ha criticat també que el Departament no els dona els números i que han d’anar al Parlament per saber quin pressupost tindrà cada partida. En Formació Professional, ha recordat Font, la proposta del Departament no s’ha modificat respecte l’any anterior.

Per tot això, Font, creu que el Departament “no ha fet els deures’’ i per això els reis ’’els han portat carbó’’. El portaveu nacional del sindicat majoritari del sector també ha alertat que en una projecció de pressupostos fins el 2025 es vol aprofitar la davallada demogràfica per reduir el pressupost per al Departament. Per Font, el Govern “no té al cap” millorar el sistema perquè l’actual inversió és poc més del 2% del PIB i hauria de ser del 6%. Considera també, que només el pressupost per l’any vinent és “lamentable’’. “No és estalvi, és sadisme institucional’’, ha dit Font, perquè creu que no revertir les mesures de les retallades és “tractar malament els treballadors públics’’.

Per la seva banda, el portaveu de CGT Ensenyament, Pedro Mercadé, Ha advertit el conseller d’Educació, Josep Bargalló, que si no atén les demandes dels treballadors, hi haurà “mobilitzacions contundents i continuades’’.

Fonts del Departament han explicat que s’estan acabant de tancar els “últims serrells’’ dels pressupostos i calculen explicar els detalls els propers dies.

Mobilització escolar, veïnal i política per l’escola Balandrau

En l’assemblea, hi van prendre part representants de les associacions de veïns de Santa Eugènia –barri doblement afectat: per la Balandrau i per la Montfalgars– i de Sant Narcís; de les famílies de les escoles Balandrau, Montfalgars, Marta Mata i Bosc de la Pabordia, de l’institut Xifra i de l’escola bressol El Tren; del sindicat Ustec, i dels partits polítics En Comú Podem, Guanyem, el PSC i JxCat.

linia vermella

diari de girona

El 98% de places a les oposicions d’Educació del 2020 seran per a secundària

El sindicat Ustec·STEs celebra que l’administració hagi inclòs el dret a la lactància materna en la normativa de les oposicions perquè, segons destaca, aquesta «és la primera vegada que aquest dret –que implica poder sortir de les proves per alletar i, després, recuperar el temps que s’hi ha estat– queda explícit en un document que regula un procediment selectiu». La formació també ha ressaltat que Educació ha inclòs un apartat específic per a dones embarassades que la data del part coincideix amb la de les proves.

Educació manté la incògnita sobre P3 a Montfalgars i a Marta Mata

linia vermella

vilawebcreative commons

USTEC-STEs i CGT duen carbó al Departament d’Educació per protestar contra el pressupost del 2020

ls sindicats USTEC–STEs i CGT han dut carbó aquest dimecres al matí al Departament d’Educació per visibilitzar que consideren que ‘no [hi] han fet els deures’. Les organitzacions veuen ‘lamentable’ l’esborrany de pressupost per al 2020 perquè només augmenta dos-cents mil euros els darrers comptes aprovats, els del 2017. El portaveu d’USTEC–STEs, Ramon Font, ha qualificat la mesura de ‘sadisme institucional’, ja que creu que ja no només es busca ‘l’estalvi econòmic’ sinó que es tracten ‘malament’ els treballadors públics. Des dels sindicats demanen revertir les retallades després de set anys de creixement econòmic i adverteixen el conseller Josep Bargalló de mobilitzacions ‘continuades i contundents’ si no respon a les seves demandes. Font ha explicat que l’esborrany que han pogut conèixer aporta dos-cents mil euros més al pressupost del 2017, cosa que suposa un 4% d’increment. Pel sindicat, doncs, és una xifra molt més baixa que la que demana el Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) que aposta per triplicar la inversió en educació i apuntava per un 10% més que el 2017 aquest 2020.

Entre altres mesures, els sindicats demanen recuperar l’horari lectiu del professorat, una mesura que xifren en quaranta-cinc mil euros, recuperar la reducció de dues hores lectives per als majors de cinquanta-cinc anys, cobrir substitucions des del primer dia i derogar el decret de plantilla per ‘recuperar’ la ‘democràcia als centres’. Quant a l’augment previst per enguany, Font ha explicat que, a banda de les aportacions per a escoles bressol, al voltant dels cent mil se’n van a l’escola inclusiva però que no s’utilitzaran per reduir ràtios o augmentar professorat sinó que majoritàriament serviran per ‘externalitzar’ el personal laboral com són les vetlladores. Ha criticat també que el Departament no els dóna els números i que han d’anar al Parlament per saber quin pressupost tindrà cada partida. En Formació Professional, ha recordat Font, la proposta del Departament no s’ha modificat respecte a l’any anterior.

Per tot això, Font, creu que el Departament ‘no ha fet els deures’ i per això els reis ‘els han dut carbó’. El portaveu nacional del sindicat majoritari del sector també ha alertat que en una projecció de pressupostos fins al 2025 es vol aprofitar la davallada demogràfica per reduir el pressupost per al Departament. Per Font, el Govern no té al cap ‘millorar el sistema perquè l’actual inversió és poc més del 2% del PIB i hauria de ser del 6%’. Considera, a més, que el pressupost per l’any vinent és ‘lamentable’. ‘No és estalvi, és sadisme institucional’, ha dit Font, perquè creu que no revertir les mesures de les retallades és ‘tractar malament els treballadors públics’. Per la seva banda, el portaveu de CGT Ensenyament, Pedro Mercadé, ha advertit el conseller Bargalló que, si no atén les demandes dels treballadors, hi haurà ‘mobilitzacions contundents i continuades’.

Fonts del Departament han explicat que s’estan acabant de tancar els ‘últims serrells’ dels pressupostos i calculen explicar els detalls els dies vinents.

linia vermella

 

linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra

historic ustec noticies

arxius premsa

linia negra Des de setembre del 2019, en endavant linia negra

linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra

linia negra Altres mitjans de la secció “Premsa” linia negra

1) Mitjans de Catalunya:

fletxa verda El Matí Digital

linia negra

fletxa verda Social.cat. Acció Social a Catalunya

linia negra

fletxa verda Radio Sabadell [Sabadell]

linia negra

fletxa verda EbreExprés [Ebre]

linia negra

fletxa verda AlDia.cat [Catalunya]

linia negra

fletxa verdaNúvol. El digital de cultura

linia negra

fletxa verdaComunicació 21

linia negra

fletxa verda Hola Lleida [Lleida]

linia negra

fletxa verdaXip/tv

linia negra

fletxa verda Empordà [Empordà]

linia negra

fletxa verda Radio Sabadell [Sabadell]

linia negra

fletxa verda Via Empresa

linia negra

fletxa verda Tot Sant Cugat [Sant Cugat]

linia negra

fletxa verdaSocial.cat. Acció Social a Catalunya

linia negra

fletxa verdaDiari Català

linia negra

fletxa verda EbreExprés [Ebre]

linia negra

fletxa verda Radio Rubí

linia negra

fletxa verda Tot Lleida

linia negra

fletxa verdalliureimillor.cat

linia negra

fletxa verda Rosa Sensat

linia negra

fletxa verda Diari de Vilanova

linia negra

fletxa verdaLleida diari

linia negra

fletxa verda Catalunya plural

linia negra

fletxa verda Indymedia Barcelona [Barcelona]

linia verda

fletxa verda SICOM. Solidaritat i comunicació

linia verda

fletxa verda ACN. Agencia Catalana de Noticies

linia verda

fletxa verda DiarioSitges [Sitges]

linia verda

fletxa verda Social.cat. Acció social a Catalunya

linia verda

fletxa verda La vila [Salou]

linia verda

fletxa verda Anoia diari [Anoia]

linia verda

fletxa verda El Temps

linia verda

fletxa verda Diari de Terrassa [Terrassa]

linia verda

fletxa verdaDiari Més [Reus]

linia verda

fletxa verda DiarioSitges [Sitges]

linia verda

fletxa verda Lliure i millor.cat

linia verda

fletxa verda Indymedia Barcelona [Barcelona]

linia verda

fletxa verda SICOM. Solidaritat i comunicació

linia verda

fletxa verda ACN. Agencia Catalana de Noticies

linia verda

fletxa verda Valls Diari [Valls]

linia verda

fletxa verda Mèdia.cat

linia verda

fletxa verda Cerdanyola.info [Cerdanyola]

linia verda

fletxa verdaTele Ponent:

linia verda

fletxa verdaRàdio Terra

linia verda

fletxa verda Ràdio Premià de Mar

linia verda

fletxa verdaRTV Vilafranca:

linia verda

fletxa verda 15MbcnTv [Barcelona]

linia vermella

fletxa verda Comunicació 21

linia vermella

fletxa verda FAVB Fed. d’associacions veins/es de Barcelona

linia vermella

fletxa verda El Plural [Andalucía i Catalunya]

linia vermella

fletxa verdaDiari Català

linia vermella

fletxa verdaAnoia diari [Anoia]

linia vermella

fletxa verda Bon dia (Lleida)

linia vermella

fletxa verdaTerrassa digital [Terrassa]

linia vermella

fletxa verda Lleida.com [Lleida]

linia vermella

fletxa verda Ebre Digital

linia vermella

fletxa verda AlDia.cat [Catalunya]

Contadorlinia vermella

fletxa verda El Plural [Andalucía i Catalunya]

linia vermella

fletxa verda 15MbcnTv [Barcelona]

linia vermella

fletxa verda ContraInfo.cat [Mallorca]

linia vermella

fletxa verda FAVB. F. d’associacions veins/es de Barcelona

linia vermella

fletxa verdaGirona notícies

linia vermella

fletxa verdamarfanta.com

linia vermella

fletxa verda Radio Calella [Calella]

linia vermella

fletxa verda El Nacional

linia vermella

fletxa verda Cat Zona

linia vermella

fletxa verda Núvol

linia vermella

fletxa verdaRàdio Olot

linia vermella

 

2) Mitjans de la resta dels Països Catalans:

fletxa verda Levante-EMV [País Valencià]

linia negra

fletxa verdaLa Opinión de Torrent [Torrent]

linia negra

fletxa verda La veu [País Valencià]

linia negra

fletxa verdaMallorca Zeitung [Mallorca]

linia negra

fletxa verda Nou Diari [Eivissa i Formentera]

linia negra

fletxa verda Diario Información (Alacant)

linia negra

fletxa verdaLas Provincias [País Valencià]

linia verda

fletxa verda Periódico Santa Pola [Santa Pola]

linia verda

fletxa verdaNúvol digital

linia verda

fletxa verdaDiario de Ibiza [Eivissa]

linia verda

fletxa verda d Balears

linia verda

fletxa verda Ràdio Mallorca

linia verda

fletxa verdaLa Verdad [Múrcia y Alicante]

linia vermella

fletxa verda Información.es [Alacant]

linia vermella

fletxa verda DBalears [Illes Balears]

linia vermella

fletxa verdaDiario de Mallorca [Mallorca]

linia vermella

fletxa verda Mallorca diario

linia vermella

3) Mitjans de l’estat espanyol:

fletxa verda EcoRepublicano

linia negra

fletxa verda DisoPress. Agencia de prensa y difusión social

linia negra

fletxa verda InfoLibre. Información libre e independiente

linia negra

fletxa verda Viento Sur

linia negra

fletxa verda Terra

linia negra

fletxa verdaLibreRed

linia negra

fletxa verda DICYT. Difusión de la ciencia y la tecnología

linia negra

fletxa verda Magisterio*

linia negra

fletxa verda Expansión

linia negra

fletxa verda Tercera Información

linia negra

fletxa verda Agencia SINC

linia negra

fletxa verda El Comercio (Asturias)

linia negra

fletxa verda AndaluciaInformación [Andalucía]

linia negra

fletxa verdaDiario Sur [Andalucía]

linia negra

fletxa verdaDiario de Mallorca [Mallorca]

linia negra

fletxa verdaLa Opinión de Zamora [Zamora]

linia negra

fletxa verda Diario de Sevilla [Sevilla]

linia negra

fletxa verdaLa Nueva España [Asturias]

linia negra

fletxa verdaNaiz [Euskalerria]

linia negra

fletxa verda Diario de Soria [Soria]

linia negra

fletxa verda La Voz Digital [Cádiz]

linia negra

fletxa verda Diario de Cádiz [Cádiz]

linia negra

fletxa verda El Día [Islas Canarias]

linia negra

fletxa verda El Español

linia negra

fletxa verda El plural

linia negra

fletxa verda La bolsa

linia negra

fletxa verda La Cerca (Castilla La Mancha)

linia negra

fletxa verda Diario de León

linia negra

fletxa verdaDiario de noticias (Navarra)

linia negra

fletxa verda Kaos en la red

linia negra

fletxa verda Jornada

linia negra

fletxa verda Fotomovimiento. Testimonio fotográfico

linia verda

fletxa verda LaHaine.org. Proyecto de desobediencia inform.

linia verda

fletxa verda Nodo50.org. Contrainformación en red

linia verda

fletxa verda Cope

linia verda

fletxa verda DeCine21. Estrenos de cine

linia verda

fletxa verda España Notinent

linia verda

fletxa verdaPortal Clásico. Cult. clásica, historia y mitología

linia verda

fletxa verdaCinco Días. Diario de economía

linia verda

fletxa verda Mas 24

linia verda

fletxa verdaÚltimo cero

linia verda

fletxa verda Mundiario. Diario de análisis y opinión.

linia verda

fletxa verda Diario de Burgos [Burgos]

linia verda

fletxa verda El Norte de Castilla [Castilla y León]

linia verda

fletxa verdaFaro de Vigo [Vigo]

linia verda

fletxa verda La Opinión [Coruña]

linia verda

fletxa verda El Digital de Castilla y la Mancha [Castilla y la M]

linia verda

fletxa verdaAlbacete Abierto [Albacete]

linia verda

fletxa verda El Comercio [Asturias]

linia verda

fletxa verdaCanarias 7 [Islas Canarias]

linia verda

fletxa verdaSur.es [Málaga]

linia verda

fletxa verda El Correo [Bizkaia y Álava]

linia verda

fletxa verda La Gaceta de Salamanca [Salamanca]

linia verda

fletxa verda La Opinión de Málaga [Málaga]

linia verda

fletxa verda La Rioja

linia verda

fletxa verda estrella digital

linia verda

fletxa verda Yahoo.es

linia verda

fletxa verda Periodista digital

linia verda

fletxa verda Diario de Córdoba

linia verda

fletxa verdaeitv.eus. (Euskadi)

linia verda

fletxa verda La República

linia vermella

fletxa verda Madrilonia

linia vermella

fletxa verda Periodismo Humano

linia vermella

fletxa verda Nueva Tribuna

linia vermella

fletxa verda Nosotras.com

linia vermella

fletxa verdaOnda Cero

linia vermella

fletxa verda La Razón

linia vermella

fletxa verda Rebelión

linia vermella

fletxa verda Te Interesa

linia vermella

fletxa verda El Boletin. Diario de Actualidad y Finanzas

linia vermella

fletxa verda Asturias 24

linia vermella

fletxa verda clm24.es [Castilla la Mancha]

linia vermella

fletxa verda Hoy.es [Extremadura]

linia vermella

fletxa verda Andalucesdiario.es [Andalucía]

linia vermella

fletxa verdaLa Voz de Galicia [Galicia]

linia vermella

fletxa verda Madrid Actual [Madrid]

linia vermella

fletxa verdaILeón [León]

linia vermella

fletxa verdaEl Faro Digital [Ceuta y Melilla]

linia vermella

fletxa verda MadridPress [Madrid]

linia vermella

fletxa verda Diario de Navarra [Navarra]

linia vermella

fletxa verda Diario de León [León]

linia vermella

fletxa verda El Diario Vasco [Euskadi]

linia vermella

fletxa verdaBroadly

linia vermella

fletxa verdaLa crónica

linia vermella

fletxa verda Economia digital

linia vermella

fletxa verda La voz de Cádiz

linia vermella

fletxa verda Deia (Euskadi)

linia vermella

fletxa verda El obrero.es

linia vermella

fletxa verda Berria (Euskadi)

linia vermella

fletxa verda Crónica global

linia vermella

4) Mitjans de la resta del món:

fletxa verda La Tercera [Chile]

linia negra

fletxa verda Diario de México [México]

linia negra

fletxa verdaRunRunes [Venezuela]

linia verda

fletxa verda EdWeek [EEUU]

linia verda

fletxa verda Clarín [Argentina]

linia vermella

fletxa verda La Nación (Argentina)

linia vermella

 

linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra

Llegenda:

*: Noticia per a subscriptors.

**: Altres: noticies d’altres sindicats, departament de premsa de l’administració, etc.

creative commons: Aquest mitjà publica els seus continguts sota una llicència Creative Commons.

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes