Premsa

Recull de premsa del 12-12 al 16-12-19

linia negra Recull de tots els mitjans de comunicació de la secció “Premsa” linia negra

ALTRES NOTÍCIES:

Social.cat: USTEC-STEs denuncia que el 85% de personal laboral de suport a les comarques gironines pateix precarietat laboral (16-12-19)

El sindicat USTEC-STEs ha assegurat que un 85% dels treballadors del col·lectiu de personal laboral pateix precarietat laboral, a causa de la temporalitat dels seus contractes. Els de personal laboral inclous els Tècnics d’Educació Infantil (TEI), Tècnics d’Integració Social (TIS), Educadors d’Educació Especial (EEE), auxiliars d’Educació Especial o fisioterapeutes contractats pel Departament.

El portaveu del sindicat a comarques gironines, Xavier Díez, ha denunciat que pel fet de ser menys persones, són un “col·lectiu amb menys visibilitat” i això ha fet que sigui “més vulnerable”. Les representants del col·lectiu, Sílvia Cadaner i la Carme Pujol, han afirmat que per resoldre el problema caldria doblar, “com a mínim”, les places actuals.

Segons les representants dels treballadors el principal problema recau en el fet que el Departament d’Educació ha optat per “no cobrir” les reduccions de jornada que puguin demanar els treballadors, com ara la compactació per lactància o la reducció per tenir cura d’un fill. Això genera “pressió” i “estrès” entre els treballadors ja que cada vegada tenen més feina i menys efectius.

De fet, Pujol ha destacat que el personal laboral de suport “és un dels col·lectius més afectats per baixes mèdiques”, tal com apunta un estudi del sindicat USTEC-STEs. Però Cadaner ha assegurat que no només pateixen problemes d’estrès, sinó que moltes vegades també hi ha dolors físics. Sílvia Cadaner ha recordat que els auxiliars en llars d’infants “han de treballar a una alçada molt baixa” i per això “pateixen de la salut”.

Per altra banda, el sindicat també ha denunciat que Educació aposti per “externalitzar” bona part dels treballadors. Un dels exemples és la contractació de vetlladores, que a Girona pràcticament arriben a la cinquantena.

Aquest figura acaba realitzant “les mateixes tasques” que els auxiliars d’Educació Especial (que són contractades directament pel Departament i freguen la desena en tota la demarcació), tot i que no tinguin “la formació” necessària. A més, aquestes vetlladores compten amb “contractacions per hores i en diversos centres” amb un sou que, en alguns casos, es queda en uns 500 euros al mes.

L’últim dels motius que porten a la “manca” de treballadors és “l’elevada mobilitat” que hi ha en el col·lectiu. Com que la majoria tenen una titulació de mestres, aprofiten per passar a treballar de docents i, d’aquesta manera, millorar les seves condicions laborals.

El portaveu d’USTEC-STEs a les comarques gironines, Xavier Díez, ha lamentat que la Generalitat aprofiti que el personal laboral de suport sigui ”un col·lectiu menys visible” per “aplicar més severament les retallades”. Díez, a més, ha qualificat aquesta estratègia de “masclisme”, ja que el col·lectiu està format majoritàriament per dones.

Per resoldre aquest problema, les representants han apuntat dues sortides: la convocatòria de noves places i l’obertura de la borsa de treball. De fet, Cadaner ha assegurat que estan negociant amb Educació que “cada any obrin la borsa de treball”, en comptes de fer-ho “en moments determinats” per cobrir una plaça concreta.

Actualment hi ha 554 persones que formen aquest col·lectiu a la demarcació de Girona. Tots ells han de donar suport als més de 9.000 docents que hi ha a la demarcació donant resposta a les necessitats diferents que tenen els alumnes.

Diari de Girona: El 85% de personal de suport a les comarques gironines pateix precarietat laboral (16-12-19)

El sindicat USTEC-STEs ha assegurat que un 85% de personal laboral de suport als docents pateix precarietat laboral, a causa de la temporalitat dels seus contractes. La majoria són dones engloba Tècnics d’Educació Infantil (TEI), Tècnics d’Integració Social (TIS), Educadors d’Educació Especial (EEE), auxiliars d’Educació Especial o fisioterapeutes contractades pel Departament. El portaveu del sindicat a comarques gironines, Xavier Díez, ha denunciat que pel fet de ser menys persones, són un “col·lectiu amb menys visibilitat” i això ha fet que sigui “més vulnerable”. Les representants del col·lectiu, Sílvia Cadaner i Carme Pujol, han afirmat que per resoldre el problema caldria doblar, “com a mínim”, les places actuals.

Ràdio Sabadell: USTEC denuncia que el retard del pagament de les nòmines dels professors és “inèdit en les dues últimes dècades” (12-12-19)

El sindicat USTEC denuncia el retard en el pagament de les nòmines dels professors interins contractats aquest mes de desembre fins a finals de gener, anunciat aquesta mateixa setmana, i assegura que és inèdit en les dues últimes dècades. “Podria dir que no ha passat mai, però professors dels anys 70 diuen que cobraven a quatre mesos vista. En les dues últimes dècades, no s’havia donat mai una situació com aquesta”, ha alertat el portaveu nacional del sindicat, Ramon Font, en declaracions al programa El Cafè de la Ràdio. Segons dades facilitades per USTEC, la primera setmana de desembre s’han nomenat 742 substituts, malgrat que Educació ha anunciat que 302 nomenats el 3 de desembre podran cobrar quan toca.

Sobre les raons que han portat el Departament d’Educació a tancar les nòmines d’aquest mes abans de l’habitual, Font sospita que podrien estar relacionades amb una sentència guanyada pels docents per pagar als interins un augment del sou a mesura que van acumulant anys d’experiència: “Això ho vam guanyar als tribunals i costa un milió i mig d’euros, que vindria a ser l’import d’aquestes nòmines. Un no vol ser malpensat, però ens van dir que els traurien d’algun lloc i no ens van dir de quin”. En aquest sentit, el portaveu de l’USTEC denuncia que els interins pateixen, en tots els sentits, un greuge comparatiu amb els funcionaris de carrera, malgrat que molts passen dècades treballant en aquest règim i que representen el 40 per cent de les plantilles. “Estem demanant que es facin unes oposicions per aquestes persones amb unes altres característiques, que tinguin més a veure amb la pràctica que amb el temari”, reivindica Font, assenyalant que ara mateix estan en igualtat de condicions un professor amb deu anys d’experiència a les aules que algú que no ha exercit mai.

Una altra de les batalles dels docents és l’anomenat decret de plantilles, que permetria els directors d’un centre convencional escollir la meitat del personal; xifra que s’eleva al 100 per cent de la plantilla en centres amb necessitats especials. “Això era el que hi havia a l’escola franquista. Tenia un cos de directors del règim que triaven el professorat. Imagineu-vos què hauria passat amb el 155”, denuncia Font. En aquest sentit, defensa que els claustres puguin seguir triant el seu director i no a la inversa.

Ramon Font, a Ràdio Sabadell/ Mireia Sans

Ramon Font, a Ràdio Sabadell/ Mireia Sans

Crónica Global: Granados: “No vamos a permitir que el castellano se trate…

Dicen que ha sido un modelo de éxito, pero nadie lo hace. Nosotros hemos roto el tabú”. Granados señala que el único sindicato educativo que rechaza la propuesta del PSC ha sido USTEC.

Social.cat: Els estudiants que fan voluntariat guanyen competències com ara empatia i intel·ligència emocional

Social.cat: ‘Posa’t la gorra’ omple la Ciutadella de suport pels infants que tenen càncer

Tarragona Digital: El Baix Penedès demana més places de bus escolar davant l’actual saturació

Catalunya Diari: Les dades de preinscripció d’ensenyament obligatori 2020

El Nacional: Aquest és el joc que millor desenvolupa les funcions executives del cervell

Tarragona Digital: Els infants de Tarragona decoren l’Arbre dels Desitjos amb bons propòsits

ISabadell: Suspesa l’activitat esportiva a l’aire lliure; es desaconsella anar als parcs infantils

Ràdio Ciutat de Tarragona: Els desitjos tornen a l’arbre del vestíbul de l’Ajuntament

El Cugatenc: L’elecció de les activitats extraescolars està encara condicionada pel gènere dels infants

 

la vanguardia

Lunes, 16 de diciembre de 2019

11:00h.- EDUCACIÓN PERSONAL.- Barcelona. Rueda de prensa del sindicato Ustec para denunciar aspectos y situaciones relativas a la precariedad del personal laboral de apoyo educativo. Sede Ustec, (C/ Valencia, 524).

linia verda

vilawebcreative commons

Carlos Marqués-Marcet: ‘La història de Guillem Agulló i la seva família és tan dura que pot semblar irreal’

linia verda

el diari de educaciocreative commons

Les TEEI estudien demandar la Generalitat per abús de contractació

La matrícula viva ofega els barris més vulnerables i massificats de L’Hospitalet

Les preinscripcions escolars del curs 2020/21 seran del 23 de març a l’1 d’abril

Respondre o ignorar: com combaten els joves la islamofòbia a les xarxes socials – educabarcelona » educabarcelona

PISA: avaluació neoliberal en educació

linia verda

el pais

Els barris pobres de Barcelona tenen quatre vegades més embarassos adolescents

De la granja al menjador en vuit quilòmetres

linia verda

el periodico

Eva Millet: “La sobreprotección incapacita a nuestros hijos”

La preinscripció escolar obligatòria, del 23 març a l’1 abril del 2020

linia verda

(Confederación de Sindicatos de Trabajadoras y Trabajadores de la Enseñanza)

stes intersindical**

STEs-i exige pruebas no eliminatorias y transparencia en las oposiciones docentes en 2020, con una oferta que se aproxima a las 28.000 plazas en el conjunto del Estado

linia vermella

(Sindicat de Treballadores i Treballadors de l’Ensenyament del País Valencià)

stpv **

Els equips directius mal classificats entre 2012 i 2016 recuperaran les retribucions retallades

Les Marees per l’Educació Pública declaren l’estat d’emergència educativa

linia vermella

gencat**

La preinscripció dels ensenyaments obligatoris serà del 23 de març a l’1 d’abril de 2020

linia vermella

el punt avui

Deures acumulats abans de Nadal

Unes tres mil persones es mobilitzen contra el càncer infantil

linia vermella

ara cat

La teleporqueria i l’escola (David Cirici)

linia vermella

Preinscripció 2020: Calendari del Curs Escolar 2020-2021

Els terrenys de l’antiga fàbrica de Cobega comencen a transformar-se

linia vermella

linia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra

historic ustec noticies

arxius premsa

linia negra Des de setembre del 2019, en endavant linia negra

linia negra Altres mitjans de la secció “Premsa” linia negra

1) Mitjans de Catalunya:

fletxa verda El Matí Digital

linia negra

fletxa verda Social.cat. Acció Social a Catalunya

linia negra

fletxa verda Radio Sabadell [Sabadell]

linia negra

fletxa verda EbreExprés [Ebre]

linia negra

fletxa verda AlDia.cat [Catalunya]

linia negra

fletxa verdaNúvol. El digital de cultura

linia negra

fletxa verdaComunicació 21

linia negra

fletxa verda Hola Lleida [Lleida]

linia negra

fletxa verdaXip/tv

linia negra

fletxa verda Empordà [Empordà]

linia negra

fletxa verda Radio Sabadell [Sabadell]

linia negra

fletxa verda Via Empresa

linia negra

fletxa verda Tot Sant Cugat [Sant Cugat]

linia negra

fletxa verdaSocial.cat. Acció Social a Catalunya

linia negra

fletxa verdaDiari Català

linia negra

fletxa verda EbreExprés [Ebre]

linia negra

fletxa verda Radio Rubí

linia negra

fletxa verda Tot Lleida

linia negra

fletxa verdalliureimillor.cat

linia negra

fletxa verda Rosa Sensat

linia negra

fletxa verda Diari de Vilanova

linia negra

fletxa verdaLleida diari

linia negra

fletxa verda Catalunya plural

linia negra

fletxa verda Indymedia Barcelona [Barcelona]

linia verda

fletxa verda SICOM. Solidaritat i comunicació

linia verda

fletxa verda ACN. Agencia Catalana de Noticies

linia verda

fletxa verda DiarioSitges [Sitges]

linia verda

fletxa verda Social.cat. Acció social a Catalunya

linia verda

fletxa verda La vila [Salou]

linia verda

fletxa verda Anoia diari [Anoia]

linia verda

fletxa verda El Temps

linia verda

fletxa verda Diari de Terrassa [Terrassa]

linia verda

fletxa verdaDiari Més [Reus]

linia verda

fletxa verda DiarioSitges [Sitges]

linia verda

fletxa verda Lliure i millor.cat

linia verda

fletxa verda Indymedia Barcelona [Barcelona]

linia verda

fletxa verda SICOM. Solidaritat i comunicació

linia verda

fletxa verda ACN. Agencia Catalana de Noticies

linia verda

fletxa verda Valls Diari [Valls]

linia verda

fletxa verda Mèdia.cat

linia verda

fletxa verda Cerdanyola.info [Cerdanyola]

linia verda

fletxa verdaTele Ponent:

linia verda

fletxa verdaRàdio Terra

linia verda

fletxa verda Ràdio Premià de Mar

linia verda

fletxa verdaRTV Vilafranca:

linia verda

fletxa verda 15MbcnTv [Barcelona]

linia vermella

fletxa verda Comunicació 21

linia vermella

fletxa verda FAVB Fed. d’associacions veins/es de Barcelona

linia vermella

fletxa verda El Plural [Andalucía i Catalunya]

linia vermella

fletxa verdaDiari Català

linia vermella

fletxa verdaAnoia diari [Anoia]

linia vermella

fletxa verda Bon dia (Lleida)

linia vermella

fletxa verdaTerrassa digital [Terrassa]

linia vermella

fletxa verda Lleida.com [Lleida]

linia vermella

fletxa verda Ebre Digital

linia vermella

fletxa verda AlDia.cat [Catalunya]

Contadorlinia vermella

fletxa verda El Plural [Andalucía i Catalunya]

linia vermella

fletxa verda 15MbcnTv [Barcelona]

linia vermella

fletxa verda ContraInfo.cat [Mallorca]

linia vermella

fletxa verda FAVB. F. d’associacions veins/es de Barcelona

linia vermella

fletxa verdaGirona notícies

linia vermella

fletxa verdamarfanta.com

linia vermella

fletxa verda Radio Calella [Calella]

linia vermella

fletxa verda El Nacional

linia vermella

fletxa verda Cat Zona

linia vermella

fletxa verda Núvol

linia vermella

fletxa verdaRàdio Olot

linia vermella

 

2) Mitjans de la resta dels Països Catalans:

fletxa verda Levante-EMV [País Valencià]

linia negra

fletxa verdaLa Opinión de Torrent [Torrent]

linia negra

fletxa verda La veu [País Valencià]

linia negra

fletxa verdaMallorca Zeitung [Mallorca]

linia negra

fletxa verda Nou Diari [Eivissa i Formentera]

linia negra

fletxa verda Diario Información (Alacant)

linia negra

fletxa verdaLas Provincias [País Valencià]

linia verda

fletxa verda Periódico Santa Pola [Santa Pola]

linia verda

fletxa verdaNúvol digital

linia verda

fletxa verdaDiario de Ibiza [Eivissa]

linia verda

fletxa verda d Balears

linia verda

fletxa verda Ràdio Mallorca

linia verda

fletxa verdaLa Verdad [Múrcia y Alicante]

linia vermella

fletxa verda Información.es [Alacant]

linia vermella

fletxa verda DBalears [Illes Balears]

linia vermella

fletxa verdaDiario de Mallorca [Mallorca]

linia vermella

fletxa verda Mallorca diario

linia vermella

3) Mitjans de l’estat espanyol:

fletxa verda EcoRepublicano

linia negra

fletxa verda DisoPress. Agencia de prensa y difusión social

linia negra

fletxa verda InfoLibre. Información libre e independiente

linia negra

fletxa verda Viento Sur

linia negra

fletxa verda Terra

linia negra

fletxa verdaLibreRed

linia negra

fletxa verda DICYT. Difusión de la ciencia y la tecnología

linia negra

fletxa verda Magisterio*

linia negra

fletxa verda Expansión

linia negra

fletxa verda Tercera Información

linia negra

fletxa verda Agencia SINC

linia negra

fletxa verda El Comercio (Asturias)

linia negra

fletxa verda AndaluciaInformación [Andalucía]

linia negra

fletxa verdaDiario Sur [Andalucía]

linia negra

fletxa verdaDiario de Mallorca [Mallorca]

linia negra

fletxa verdaLa Opinión de Zamora [Zamora]

linia negra

fletxa verda Diario de Sevilla [Sevilla]

linia negra

fletxa verdaLa Nueva España [Asturias]

linia negra

fletxa verdaNaiz [Euskalerria]

linia negra

fletxa verda Diario de Soria [Soria]

linia negra

fletxa verda La Voz Digital [Cádiz]

linia negra

fletxa verda Diario de Cádiz [Cádiz]

linia negra

fletxa verda El Día [Islas Canarias]

linia negra

fletxa verda El Español

linia negra

fletxa verda El plural

linia negra

fletxa verda La bolsa

linia negra

fletxa verda La Cerca (Castilla La Mancha)

linia negra

fletxa verda Diario de León

linia negra

fletxa verdaDiario de noticias (Navarra)

linia negra

fletxa verda Kaos en la red

linia negra

fletxa verda Jornada

linia negra

fletxa verda Fotomovimiento. Testimonio fotográfico

linia verda

fletxa verda LaHaine.org. Proyecto de desobediencia inform.

linia verda

fletxa verda Nodo50.org. Contrainformación en red

linia verda

fletxa verda Cope

linia verda

fletxa verda DeCine21. Estrenos de cine

linia verda

fletxa verda España Notinent

linia verda

fletxa verdaPortal Clásico. Cult. clásica, historia y mitología

linia verda

fletxa verdaCinco Días. Diario de economía

linia verda

fletxa verda Mas 24

linia verda

fletxa verdaÚltimo cero

linia verda

fletxa verda Mundiario. Diario de análisis y opinión.

linia verda

fletxa verda Diario de Burgos [Burgos]

linia verda

fletxa verda El Norte de Castilla [Castilla y León]

linia verda

fletxa verdaFaro de Vigo [Vigo]

linia verda

fletxa verda La Opinión [Coruña]

linia verda

fletxa verda El Digital de Castilla y la Mancha [Castilla y la M]

linia verda

fletxa verdaAlbacete Abierto [Albacete]

linia verda

fletxa verda El Comercio [Asturias]

linia verda

fletxa verdaCanarias 7 [Islas Canarias]

linia verda

fletxa verdaSur.es [Málaga]

linia verda

fletxa verda El Correo [Bizkaia y Álava]

linia verda

fletxa verda La Gaceta de Salamanca [Salamanca]

linia verda

fletxa verda La Opinión de Málaga [Málaga]

linia verda

fletxa verda La Rioja

linia verda

fletxa verda estrella digital

linia verda

fletxa verda Yahoo.es

linia verda

fletxa verda Periodista digital

linia verda

fletxa verda Diario de Córdoba

linia verda

fletxa verdaeitv.eus. (Euskadi)

linia verda

fletxa verda La República

linia vermella

fletxa verda Madrilonia

linia vermella

fletxa verda Periodismo Humano

linia vermella

fletxa verda Nueva Tribuna

linia vermella

fletxa verda Nosotras.com

linia vermella

fletxa verdaOnda Cero

linia vermella

fletxa verda La Razón

linia vermella

fletxa verda Rebelión

linia vermella

fletxa verda Te Interesa

linia vermella

fletxa verda El Boletin. Diario de Actualidad y Finanzas

linia vermella

fletxa verda Asturias 24

linia vermella

fletxa verda clm24.es [Castilla la Mancha]

linia vermella

fletxa verda Hoy.es [Extremadura]

linia vermella

fletxa verda Andalucesdiario.es [Andalucía]

linia vermella

fletxa verdaLa Voz de Galicia [Galicia]

linia vermella

fletxa verda Madrid Actual [Madrid]

linia vermella

fletxa verdaILeón [León]

linia vermella

fletxa verdaEl Faro Digital [Ceuta y Melilla]

linia vermella

fletxa verda MadridPress [Madrid]

linia vermella

fletxa verda Diario de Navarra [Navarra]

linia vermella

fletxa verda Diario de León [León]

linia vermella

fletxa verda El Diario Vasco [Euskadi]

linia vermella

fletxa verdaBroadly

linia vermella

fletxa verdaLa crónica

linia vermella

fletxa verda Economia digital

linia vermella

fletxa verda La voz de Cádiz

linia vermella

fletxa verda Deia (Euskadi)

linia vermella

fletxa verda El obrero.es

linia vermella

fletxa verda Berria (Euskadi)

linia vermella

fletxa verda Crónica global

linia vermella

4) Mitjans de la resta del món:

fletxa verda La Tercera [Chile]

linia negra

fletxa verda Diario de México [México]

linia negra

fletxa verdaRunRunes [Venezuela]

linia verda

fletxa verda EdWeek [EEUU]

linia verda

fletxa verda Clarín [Argentina]

linia vermella

fletxa verda La Nación (Argentina)

linia vermella

 

linia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra

Llegenda:

*: Noticia per a subscriptors.

**: Altres: noticies d’altres sindicats, departament de premsa de l’administració, etc.

creative commons: Aquest mitjà publica els seus continguts sota una llicència Creative Commons.

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes