Premsa

Recull de premsa del 2-12 al 5-12-19

linia negra Recull de tots els mitjans de comunicació de la secció “Premsa” linia negra

diari de girona

Efecte arxipèlag

L’autonomia educativa semblava una bona idea. En el cas del nostre país, els diversos moviments de renovació pedagògica consideraven, amb bon criteri, que apartar-se d’una visió centralista i estrictament regulada del sistema educatiu podria ser una opció raonable. Al cap i a la fi, tot docent sap que adaptar-se a la realitat concreta del context escolar és una bona estratègia. En bona mesura, aquella coneguda anècdota, que ens repetien els nostres professors de Magisteri, segons la qual un antic ministre d’educació francès es vantava, en roda de premsa, que en aquella hora els alumnes de tercer de primària del seu país estudiaven els rius d’Europa, no deixava de representar una aberració, una intolerable aplicació de taylorisme per a un ofici, el de l’educació, que s’acosta a l’art.

Ara bé, tothom sap que l’infern és empedrat de bones intencions o, més aviat, és empedrat de les recomanacions i propostes dels organismes internacionals desitjosos de transformar els sistemes educatius. És empedrat amb mesures que ens acosten al model neoliberal. És així com, molts anys després en què l’autonomia educativa es va començar a instal·lar en les polítiques globals, comencem a percebre alguns efectes inquietants.

La concreció de la bona idea ha implicat conseqüències ja no tan desitjables. És com si el sistema públic s’hagués emmirallat en els centres privats. En primer lloc, imitant un model gerencial de les direccions que està atemptant contra la necessària pluralitat pedagògica o ideològica del professorat, i limitant-ne la llibertat d’expressió. És constatable que en molts claustres, a partir de la certesa que el lloc de treball depèn de la voluntat d’una persona, l’autocensura avança i la democràcia retrocedeix.

Els projectes educatius, uns documents que haurien de servir per fixar línies estratègiques de caràcter pedagògic, comencen a recordar els «idearis» de les escoles religioses, tot generant esforços per singularitzar-se de la resta i entrant en una dinàmica competitiva que sempre acaba perjudicant les comunitats educatives més fràgils. Fins i tot estem assistint a dinàmiques que porten algunes escoles a organitzar verkamis per reformar el mobiliari i així diferenciar-se estèticament, no pas de les escoles del costat, sinó del que ja es percep com «la competència». També, i això també resulta pervers, es propicia una customització en els currículums que, a la pràctica, pot generar que s’aprofundeixin les desigualtats i es consolidi una segregació que constaten tots els agents educatius.

Bona part dels qui, en un moment determinat, ens vam deixar seduir pel concepte d’autonomia, consideràvem que aquesta havia de concretar-se en una avaluació de les necessitats de cada escola, en funció del seu entorn, i sobretot, de les seves mancances. L’autonomia, per tant, ens havia de servir per compensar les desigualtats en l’interior del sistema educatiu. És obvi que les famílies empobrides, les aules amb un elevat percentatge d’estudiants d’origen estranger, requerien unes ràtios més baixes a fi de poder-los atorgar una atenció més personal. Tanmateix, les darreres dècades, i de manera paral·lela a aquests conceptes suposadament innovadors, s’han caracteritzat per una erosió del finançament educatiu paral·lel a un creixement exponencial de les desigualtats socials i educatives. En aquest sentit, autonomia equival a solitud, en el sentit que, davant la negativa, des de dalt, de resoldre problemes, les carències materials es traspassen als claustres, que són comminats a responsabilitzar-se individualment d’uns fracassos generats per les carències del propi sistema.

De manera perversa, aquesta autonomia, que deixa sols els centres davant els seus problemes sense solucions globals, enllaça també amb aquest axioma de la nova gestió pública (la famosa accountability o un «retre comptes») que commina a dissimular els dèficits de recursos a partir del maquillatge de la realitat. Això és el que explica que, després d’una dècada de retallades, bona part de les xifres educatives presentin una aparença de millora: majors taxes de graduació, major percentatge d’estudiants a la postobligatòria, determinats progressos en proves de competències bàsiques. La realitat, tanmateix, resulta inquietant. S’està produint un fenomen ja experimentat al món anglosaxó. La pròpia autonomia curricular, combinada amb menors recursos i desinterès de les administracions centrals, està potenciant una ficció de millora de resultats.

Ara bé, si fa alguns anys una titulació atorgava certes garanties en el mercat laboral, com passa als Estats Units, les titulacions han experimentat una profunda devaluació, i les portes s’obren o es tanquen en funció de l’escola, institut o facultat on s’hagi estudiat. Els empleadors comencen a mirar-se menys els mèrits del currículum com els centres on un candidat ha estat escolaritzat. Ras i curt, això implica l’enterrament de la meritocràcia. És aquí, en aquesta atomització del sistema, on comença a avariar-se l’ascensor social.

En bona mesura, tot això és resultat d’un fenomen que podríem anomenar «efecte arxipèlag». Els sistemes educatius occidentals, que presentaven uns determinats estàndards relativament homogenis, a partir d’una aplicació perversa de l’autonomia educativa, han anat esdevenint illes disperses, desconnectades entre si (si no és per competir), on cada comunitat educativa representa mons diferents, sociologies diferents, currículums diferents i nivells de recursos diferents.

En resum, una geografia cada vegada menys coherent i més caòtica que no fa més que aprofundir un sistema segregador o, en termes de Christian Laval i Pierre Dardot, unes noves subjectivitats neoliberals, un món darwinista en què cadascú es responsabilitza dels seus fracassos, perquè en el model social i econòmic actual el guanyador (amb cartes prèviament marcades) s’ho emporta tot.

linia verda

vilawebcreative commons

Efecte Arxipèlag

Vaga general a Catalunya Nord: les claus d’una protesta que es preveu massiva

linia verda

el pais

Educació limitarà el percentatge d’alumnes vulnerables per centre

linia verda

el periodico

¿I un PISA de valors?

Informe PISA 2019: Espanya baixa en Ciències i Matemàtiques

El Govern retirarà el concert a escoles que segreguin per sexe

linia verda

el punt avui

Retrocés català a l’informe PISA

“Evitem alarmismes en la comparació internacional. PISA és com l’Eurovisió per a la música”

Ramon Font, PORTAVEU USTEC

Per la seva part la Ustec, com ja ha fet en altres ocasions, va relativitzar els resultats, especialment pel que fa a les comparacions internacionals. “Nosaltres evitem els alarmismes. Diem que el PISA és com l’Eurovisió per a la música. El mètode de comparació no té prou fiabilitat.” Tot i això, reconeix que “l’infrafinançament, la segregació i la falta de democràcia interna als centres són elements que no ajuden a millorar els resultats”, segons destaca el seu portaveu, Ramon Font.

La mostra catalana per a aquest informe ha estat de 1.690 alumnes de 49 centres. Font diu que entre les dades més locals sí que n’hi ha “algunes de més interessants, com ara les que mostren com en un mateix nivell sociocultural els resultats són millors a la pública”.

Educació posa fi al privilegi de la concertada

linia vermella

tv3

Els sindicats acusen Educació d’encobrir un cas d’assetjament laboral al Baix Llobregat

Els sindicats USTEC-STEs, CCOO, UGT, Intersindical-CSC, ASPEPC-SPS, CGT i ANPE han acusat aquest dimarts el Departament d’Educació d’encobrir un cas d’assetjament laboral al Baix Llobregat.

linia vermella

ara cat

Un repartiment més equitatiu per evitar guetos escolars: les claus del nou decret d’admissió

Al marge d’aquest decret d’admissió, el departament està treballant en el decret de centres concertats, que en principi preveu un finançament “asimètric” perquè els centres rebin diners en funció dels alumnes desafavorits que escolaritzin. Precisament per això –perquè no s’eliminen els concerts–, la CUP, USTEC i Fapac no van signar el Pacte contra la Segregació.

linia vermella

(Confederación de Sindicatos de Trabajadoras y Trabajadores de la Enseñanza)

stes intersindical**

Los ministerios de Educación y Transición Ecológica ofrecen desde hoy en su web material sobre educación ambiental de libre uso y descarga

España es uno de los países con mejor clima escolar y bienestar de los estudiantes

El Ministerio de Educación y FP en la COP25

linia vermella

(Sindicat de Treballadores i Treballadors de l’Ensenyament del País Valencià)

stpv **

STEPV participarà en la trobada Marees per la Pública

Una dècada de retallades impedeix que l’educació en l’Estat espanyol millore resultats

Intersindical participa en la concentració de l’IES Tierno Galván de Montcada per la manca de PAS i personal educador

STEPV i STAS-Intersindical convoquen una concentració per la dotació de personal administratiu

linia vermella

gencat**

Llum verda a l’oferta d’ocupació pública d’un total de 7.668 places de cossos docents

El Govern subscriu un acord per promoure la programació informàtica al batxillerat i a la formació professional

L’Escola Llar-Lluís M. Mestras d’Olot es convertirà en institut escola el curs vinent

linia vermella

mecd

Los ministerios de Educación y Transición Ecológica ofrecen desde hoy en su web material sobre educación ambiental de libre uso y descarga

España es uno de los países con mejor clima escolar y bienestar de los estudiantes

El Ministerio de Educación y FP en la COP25

linia vermella

segre

La Generalitat aprova oposicions a 7.668 places docents per aquest any

Educació fixarà l’oferta de la concertada i no sufragarà col·legis que segreguen per sexe

Aquests són els col·legis més petits de la demarcació de Lleida

Suspens en PISA

linia vermella

Més de 50 escoles han signat el manifest per exigir un aire més net

Famílies de l’Escola Baldiri Reixac volen accés en cotxe fins al Parc Güell

linia vermella

 

 

ALTRES NOTÍCIES:

UA1 Lleida 104.5FM: “La degradació dels serveis educatius”, l’opinió de Jaume Añé, portaveu d’USTEC-STEs [3:15min]

SetSetSet: Els sindicats acusen Educació d’encobrir un cas d’assetjament laboral al Baix Llobregat

Els sindicats USTEC-STEs, CCOO, UGT, Intersindical-CSC, ASPEPC-SPS, CGT i ANPE han acusat aquest dimarts el Departament d’Educació d’encobrir un cas d’assetjament laboral al Baix Llobregat.

El portaveu nacional del sindicat d'educació USTEC, Ramon Font, i el secretari general de la Intersindical-CSC, Carles Sastre, compareixen en comissió al Parlament (Horitzontal)

El portaveu nacional del sindicat d’educació USTEC, Ramon Font, i el secretari general de la Intersindical-CSC, Carles Sastre, compareixen en comissió al Parlament (Horitzontal) | ACN

Crónica Global: Enseñanza encubre el acoso laboral contra profesores

USTEC, CCOO, CGT, Intersindical-CSC, ASPEC-SPS, UGT, y ANPE denuncian que el Departamento de Enseñanza encubre el acoso laboral contra los docentes.

Ramon Font, portavoz de USTEC, explica a Crónica Global que el acoso laboral a los profesores es más difícil de abordar que en una empresa privada, y lamenta que están “indefensos”.

“Que el departamento no haya hecho lo que toca nos ha llevado a esta situación, porque los docentes están desprotegidos”, argumenta Font. Apunta, además, que Ley de Educación de Cataluña favorece esta indefensión. Años atrás, los directores eran trabajadores del centro, y eran los representantes del profesorado ante la Administración; ahora, recuerda este profesor, los máximos responsables de los centros representan a la Administración ante el profesorado. “La lógica ha dado la vuelta completamente”, explica.

Afectados por la dependencia: Afectados por la dependencia: Noticias y comentarios

Para protestar contra el proyecto de ley se unían ayer, por primera vez, representantes de colectivos sanitarios, educativos, de atención a la dependencia y pensionistas, además de sindicatos como CGT y Ustec-Stes, miembros de Podemos y la diputada de la CUP en el Parlament Maria Sirvent. Los congregados, al llegar a la plaza Sant Jaume, y ante el Palau de la Generalitat, coreaban una de las consignas: “¿Dónde está, dónde está, Pere Aragonès? Aquí, no. Aquí, no. ¡Quizás con Florentino!”.

Diari Més: El Govern aprova la contractació de 7.668 mestres i professors

Social.cat: El Govern retirarà el concert a les escoles que separen l’alumnat per sexes

Diari de Sabadell: “Catalunya no necessita la Llei Aragonès”: Lidón Gasull, directora de la FaPaC

Diari de Sabadell: Les cases d’apostes hauran d’estar a 500 metres d’escoles i equipaments de lleure

Terrassa Digital: Creu Roja Joventut té en marxa la 41a campanya de recollida de joguines

Ràdio Palafolls: Escoles de Blanes i Malgrat organitzen recollides de sang solidàries

Garrotxa Digital: L’Escola Llar es convertirà en Institut escola

Diari Més: El Vendrell podria tenir un nou institut escola a Coma-ruga el proper curs

Tarragona Digital: L’Institut escola de Coma-ruga podria obrir el curs vinent

Ràdio Calella Televisió: El Consell dels Infants dissenyarà un projecte de millora ambiental per a Calella

linia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra

historic ustec noticies

arxius premsa

linia negra Des de setembre del 2019, en endavant linia negra

linia negra Altres mitjans de la secció “Premsa” linia negra

1) Mitjans de Catalunya:

fletxa verda El Matí Digital

linia negra

fletxa verda Social.cat. Acció Social a Catalunya

linia negra

fletxa verda Radio Sabadell [Sabadell]

linia negra

fletxa verda EbreExprés [Ebre]

linia negra

fletxa verda AlDia.cat [Catalunya]

linia negra

fletxa verdaNúvol. El digital de cultura

linia negra

fletxa verdaComunicació 21

linia negra

fletxa verda Hola Lleida [Lleida]

linia negra

fletxa verdaXip/tv

linia negra

fletxa verda Empordà [Empordà]

linia negra

fletxa verda Radio Sabadell [Sabadell]

linia negra

fletxa verda Via Empresa

linia negra

fletxa verda Tot Sant Cugat [Sant Cugat]

linia negra

fletxa verdaSocial.cat. Acció Social a Catalunya

linia negra

fletxa verdaDiari Català

linia negra

fletxa verda EbreExprés [Ebre]

linia negra

fletxa verda Radio Rubí

linia negra

fletxa verda Tot Lleida

linia negra

fletxa verdalliureimillor.cat

linia negra

fletxa verda Rosa Sensat

linia negra

fletxa verda Diari de Vilanova

linia negra

fletxa verdaLleida diari

linia negra

fletxa verda Catalunya plural

linia negra

fletxa verda Indymedia Barcelona [Barcelona]

linia verda

fletxa verda SICOM. Solidaritat i comunicació

linia verda

fletxa verda ACN. Agencia Catalana de Noticies

linia verda

fletxa verda DiarioSitges [Sitges]

linia verda

fletxa verda Social.cat. Acció social a Catalunya

linia verda

fletxa verda La vila [Salou]

linia verda

fletxa verda Anoia diari [Anoia]

linia verda

fletxa verda El Temps

linia verda

fletxa verda Diari de Terrassa [Terrassa]

linia verda

fletxa verdaDiari Més [Reus]

linia verda

fletxa verda DiarioSitges [Sitges]

linia verda

fletxa verda Lliure i millor.cat

linia verda

fletxa verda Indymedia Barcelona [Barcelona]

linia verda

fletxa verda SICOM. Solidaritat i comunicació

linia verda

fletxa verda ACN. Agencia Catalana de Noticies

linia verda

fletxa verda Valls Diari [Valls]

linia verda

fletxa verda Mèdia.cat

linia verda

fletxa verda Cerdanyola.info [Cerdanyola]

linia verda

fletxa verdaTele Ponent:

linia verda

fletxa verdaRàdio Terra

linia verda

fletxa verda Ràdio Premià de Mar

linia verda

fletxa verdaRTV Vilafranca:

linia verda

fletxa verda 15MbcnTv [Barcelona]

linia vermella

fletxa verda Comunicació 21

linia vermella

fletxa verda FAVB Fed. d’associacions veins/es de Barcelona

linia vermella

fletxa verda El Plural [Andalucía i Catalunya]

linia vermella

fletxa verdaDiari Català

linia vermella

fletxa verdaAnoia diari [Anoia]

linia vermella

fletxa verda Bon dia (Lleida)

linia vermella

fletxa verdaTerrassa digital [Terrassa]

linia vermella

fletxa verda Lleida.com [Lleida]

linia vermella

fletxa verda Ebre Digital

linia vermella

fletxa verda AlDia.cat [Catalunya]

Contadorlinia vermella

fletxa verda El Plural [Andalucía i Catalunya]

linia vermella

fletxa verda 15MbcnTv [Barcelona]

linia vermella

fletxa verda ContraInfo.cat [Mallorca]

linia vermella

fletxa verda FAVB. F. d’associacions veins/es de Barcelona

linia vermella

fletxa verdaGirona notícies

linia vermella

fletxa verdamarfanta.com

linia vermella

fletxa verda Radio Calella [Calella]

linia vermella

fletxa verda El Nacional

linia vermella

fletxa verda Cat Zona

linia vermella

fletxa verda Núvol

linia vermella

fletxa verdaRàdio Olot

linia vermella

 

2) Mitjans de la resta dels Països Catalans:

fletxa verda Levante-EMV [País Valencià]

linia negra

fletxa verdaLa Opinión de Torrent [Torrent]

linia negra

fletxa verda La veu [País Valencià]

linia negra

fletxa verdaMallorca Zeitung [Mallorca]

linia negra

fletxa verda Nou Diari [Eivissa i Formentera]

linia negra

fletxa verda Diario Información (Alacant)

linia negra

fletxa verdaLas Provincias [País Valencià]

linia verda

fletxa verda Periódico Santa Pola [Santa Pola]

linia verda

fletxa verdaNúvol digital

linia verda

fletxa verdaDiario de Ibiza [Eivissa]

linia verda

fletxa verda d Balears

linia verda

fletxa verda Ràdio Mallorca

linia verda

fletxa verdaLa Verdad [Múrcia y Alicante]

linia vermella

fletxa verda Información.es [Alacant]

linia vermella

fletxa verda DBalears [Illes Balears]

linia vermella

fletxa verdaDiario de Mallorca [Mallorca]

linia vermella

fletxa verda Mallorca diario

linia vermella

3) Mitjans de l’estat espanyol:

fletxa verda EcoRepublicano

linia negra

fletxa verda DisoPress. Agencia de prensa y difusión social

linia negra

fletxa verda InfoLibre. Información libre e independiente

linia negra

fletxa verda Viento Sur

linia negra

fletxa verda Terra

linia negra

fletxa verdaLibreRed

linia negra

fletxa verda DICYT. Difusión de la ciencia y la tecnología

linia negra

fletxa verda Magisterio*

linia negra

fletxa verda Expansión

linia negra

fletxa verda Tercera Información

linia negra

fletxa verda Agencia SINC

linia negra

fletxa verda El Comercio (Asturias)

linia negra

fletxa verda AndaluciaInformación [Andalucía]

linia negra

fletxa verdaDiario Sur [Andalucía]

linia negra

fletxa verdaDiario de Mallorca [Mallorca]

linia negra

fletxa verdaLa Opinión de Zamora [Zamora]

linia negra

fletxa verda Diario de Sevilla [Sevilla]

linia negra

fletxa verdaLa Nueva España [Asturias]

linia negra

fletxa verdaNaiz [Euskalerria]

linia negra

fletxa verda Diario de Soria [Soria]

linia negra

fletxa verda La Voz Digital [Cádiz]

linia negra

fletxa verda Diario de Cádiz [Cádiz]

linia negra

fletxa verda El Día [Islas Canarias]

linia negra

fletxa verda El Español

linia negra

fletxa verda El plural

linia negra

fletxa verda La bolsa

linia negra

fletxa verda La Cerca (Castilla La Mancha)

linia negra

fletxa verda Diario de León

linia negra

fletxa verdaDiario de noticias (Navarra)

linia negra

fletxa verda Kaos en la red

linia negra

fletxa verda Jornada

linia negra

fletxa verda Fotomovimiento. Testimonio fotográfico

linia verda

fletxa verda LaHaine.org. Proyecto de desobediencia inform.

linia verda

fletxa verda Nodo50.org. Contrainformación en red

linia verda

fletxa verda Cope

linia verda

fletxa verda DeCine21. Estrenos de cine

linia verda

fletxa verda España Notinent

linia verda

fletxa verdaPortal Clásico. Cult. clásica, historia y mitología

linia verda

fletxa verdaCinco Días. Diario de economía

linia verda

fletxa verda Mas 24

linia verda

fletxa verdaÚltimo cero

linia verda

fletxa verda Mundiario. Diario de análisis y opinión.

linia verda

fletxa verda Diario de Burgos [Burgos]

linia verda

fletxa verda El Norte de Castilla [Castilla y León]

linia verda

fletxa verdaFaro de Vigo [Vigo]

linia verda

fletxa verda La Opinión [Coruña]

linia verda

fletxa verda El Digital de Castilla y la Mancha [Castilla y la M]

linia verda

fletxa verdaAlbacete Abierto [Albacete]

linia verda

fletxa verda El Comercio [Asturias]

linia verda

fletxa verdaCanarias 7 [Islas Canarias]

linia verda

fletxa verdaSur.es [Málaga]

linia verda

fletxa verda El Correo [Bizkaia y Álava]

linia verda

fletxa verda La Gaceta de Salamanca [Salamanca]

linia verda

fletxa verda La Opinión de Málaga [Málaga]

linia verda

fletxa verda La Rioja

linia verda

fletxa verda estrella digital

linia verda

fletxa verda Yahoo.es

linia verda

fletxa verda Periodista digital

linia verda

fletxa verda Diario de Córdoba

linia verda

fletxa verdaeitv.eus. (Euskadi)

linia verda

fletxa verda La República

linia vermella

fletxa verda Madrilonia

linia vermella

fletxa verda Periodismo Humano

linia vermella

fletxa verda Nueva Tribuna

linia vermella

fletxa verda Nosotras.com

linia vermella

fletxa verdaOnda Cero

linia vermella

fletxa verda La Razón

linia vermella

fletxa verda Rebelión

linia vermella

fletxa verda Te Interesa

linia vermella

fletxa verda El Boletin. Diario de Actualidad y Finanzas

linia vermella

fletxa verda Asturias 24

linia vermella

fletxa verda clm24.es [Castilla la Mancha]

linia vermella

fletxa verda Hoy.es [Extremadura]

linia vermella

fletxa verda Andalucesdiario.es [Andalucía]

linia vermella

fletxa verdaLa Voz de Galicia [Galicia]

linia vermella

fletxa verda Madrid Actual [Madrid]

linia vermella

fletxa verdaILeón [León]

linia vermella

fletxa verdaEl Faro Digital [Ceuta y Melilla]

linia vermella

fletxa verda MadridPress [Madrid]

linia vermella

fletxa verda Diario de Navarra [Navarra]

linia vermella

fletxa verda Diario de León [León]

linia vermella

fletxa verda El Diario Vasco [Euskadi]

linia vermella

fletxa verdaBroadly

linia vermella

fletxa verdaLa crónica

linia vermella

fletxa verda Economia digital

linia vermella

fletxa verda La voz de Cádiz

linia vermella

fletxa verda Deia (Euskadi)

linia vermella

fletxa verda El obrero.es

linia vermella

fletxa verda Berria (Euskadi)

linia vermella

fletxa verda Crónica global

linia vermella

4) Mitjans de la resta del món:

fletxa verda La Tercera [Chile]

linia negra

fletxa verda Diario de México [México]

linia negra

fletxa verdaRunRunes [Venezuela]

linia verda

fletxa verda EdWeek [EEUU]

linia verda

fletxa verda Clarín [Argentina]

linia vermella

fletxa verda La Nación (Argentina)

linia vermella

 

linia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra

Llegenda:

*: Noticia per a subscriptors.

**: Altres: noticies d’altres sindicats, departament de premsa de l’administració, etc.

creative commons: Aquest mitjà publica els seus continguts sota una llicència Creative Commons.

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes