USTEC·STEs (IAC) exigeix en Mesa Sectorial el cobrament d’ofici dels efectes retroactius del 4t i 5è estadi i del juliol de 2015-2016

El Departament d'Educació apunta que el cost per a l'Administració pot arribar a ser de fins a 20 milions d'euros.

USTEC·STEs hem exigit que s'apliqui la sentència del 3 d'abril 202/2018 del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Malauradament, lluny d'acatar la sentència i el guany que representa per als seus treballadors i treballadores, el Departament d'Educació la va recórrer. Finalment, el 25 d'octubre de 2019 el Tribunal Suprem espanyol va confirmar la sentència inicial, que per tant ha esdevingut ferma: el Departament ja no pot posar-hi més excuses!

Per això, a la darrera Mesa Sectorial vam tornar a exigir l'aplicació d'ofici de la sentència dins del termini de dos mesos que té el Departament per executar-la. La resposta ha estat:

• Pel que fa al cobrament del 4t/5è estadi, atès que es van dictar resolucions individuals a efectes econòmics i administratius, de què el Departament ja disposa, se'ns va assegurar que es farà d'ofici.

USTEC·STEs ja havia previst que, en les millors condicions possibles, qui va sol·licitar el 4t i 5è estadi el primer mes possible (segons el Departament, l'agost de 2016) i ja complia els requisits de tots dos l'agost de 2012 podria arribar a percebre 10.174 € bruts. Si només complia els del 4t estadi serien 5.425,20 €.

L'Administració ha estimat que el cobrament del 4t i 5è estadi costarà 1,5 milions d'euros.

• Quant al cobrament del mes de juliol del personal substitut que hagués treballat 6 mesos o més durant el curs 2015-16, l'Administració ha estimat que el cost pot ser de 18,5 milions d'euros.

En un gest indecent, el Departament vol dificultar i limitar el cobrament d'aquest dret retallat. USTEC·STEs exigim l'execució per via d'ofici, és a dir, que als i les docents interins substituts que van treballar 6 mesos o més durant aquell curs se'ls faci un nomenament extraordinari per fer efectiu el cobrament del mes de juliol de 2016.

Aquest guany d'USTEC·STEs pot suposar el retorn de fins a 20 milions d'euros que el Departament va arrabassar al personal interí i substitut. Gràcies a la via empresa per l'Assessoria Jurídica d'USTEC·STEs i la pressió exercida sobre l'Administració, hem aconseguit uns resultats molt avantatjosos i reparadors: quan el Departament vulnera drets, només l'oposició ferma del nostre sindicat, que l'ha pressionat usant totes les vies, també la judicial, ens permet obtenir uns guanys que de cap altra manera s'haguessin aconseguit.

Si no s'executa la sentència, que ha esdevingut ferma, USTEC·STEs continuarà la via judicial per recuperar aquests drets adquirits i arrabassats. Per tant, el Departament no pot dilatar més l'abonament d'un salari que pertany al personal interí i substitut.

IGUAL TREBALL, IGUAL SALARI 

USTEC·STEs (IAC)

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes