USTEC·STEs

PER L’AUGMENT DE LA PLANTILLA DELS SERVEIS EDUCATIUS

USTEC·STEs (IAC) ha denunciat i reclamat en nombroses d’ocasions que cal que la plantilla de professionals de suport educatiu sigui suficient i, per tant, per arribar a satisfer les necessitats dels centres, de l’alumnat, del professorat i de les famílies, cal que s’augmenti significativament les dotacions dels serveis educatius.

USTEC·STEs (IAC) donem suport a aquesta iniciativa sorgida de la comunitat educativa, que mitjançant la recollida de signatures pretén posar de manifest la necessitat d’augmentar la plantilla de professionals dels serveis educatius per fer front a les necessitats d’una escola pública inclusiva i de qualitat.

RECOLLIDA DE SIGNATURES PERQUÈ EL DEPARTAMENT AUGMENTI LA PLANTILLA DELS SERVEIS EDUCATIUS

Als centres escolars som conscients que la formació docent facilita cada vegada més la detecció de necessitats de l’alumnat. A més, observem que aquestes dificultats han augmentat en els darrers anys, sobretot pel que fa a la parla i la comunicació.

Per tractar aquestes necessitats, a les escoles comptem amb auxiliars d’educació especial del Departament i vetlladors/es externalitzats i l’assessorament i atenció de serveis com l’EAP, el CREDA, CDIAP, CSMIJ… Els i les professionals que hi treballen són un pilar fonamental en l’atenció a la diversitat de l’alumnat que proposa el Decret 150/2017.

Volem remarcar la magnífica tasca d’aquests col·lectius, que tot i les retallades que han sofert i la gran quantitat de demandes que han de satisfer, organitzen la seva agenda per atendre tots els casos possibles, entenent que no poden arribar (ni ells ni nosaltres) a atendre’n la totalitat. D’altra banda, els equips docents tampoc no podem satisfer adequadament totes les demandes que sorgeixen, la qual cosa ens genera estrès i angoixa, ja que sentim que no podem desenvolupar la nostra tasca tan bé com voldríem.

Per tant, les escoles posem de manifest la necessitat d’augmentar la plantilla de professionals dels serveis educatius abans esmentats per fer front a les necessitats d’una escola pública inclusiva i de qualitat.

Full de recollida de signatures

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes