Premsa

Recull de premsa del 14-11 al 21-11-19

Recull de premsa del 14-11 al 21-11-19

premsa ustec

ALTRES NOTÍCIES:

Marfanta: La plataforma convocarà noves assemblees contra la llei Aragonès a les Terres de l’Ebre

Dos dels portaveus de la Plataforma Aturem la Llei Aragonès a les Terres de l’Ebre, Cinta Sarroca i Marc Martínez, van afirmar ahir a Canal 21 Ebre que la llei Aragonès té una intencionalitat econòmica, i no necessàriament per reduir la despesa del govern, ja que busca “donar negoci” a entitats privades amb l’externalització de la sanitat, l’educació o els serveis socials. Dos dies després de la manifestació que va aplegar 2.500 persones a Barcelona, els dos sindicalistes van dir que la llei que impulsa la Generalitat, i que ja es troba al Parlament per a la seua propera aprovació, pretén afavorir interessos contraris a la prestació directa dels serveis públics, fins i tot utilitzant entitats sense ànim de lucre. Per això, han anunciat que l’activitat de la plataforma tindrà continuïtat; sobretot, informant i implicant el conjunt de la ciutadania. En este sentit, Sarroca va anunciar la propera convocatòria d’una nova assemblea informativa a les Terres de l’Ebre, encara sense data.

Canal 21 Ebre: Entrevista a Cinta Sarroca i Marc Martínez, de la Plataforma Aturem la Llei Aragonès a les Terres de l’Ebre

COPE: AUDIO: Per què es protesta contra la llei aragonès?

Milers de persones s’han manifestat a Barcelona en contra de la privatització dels serveis públics que permet la llei que impulsa el vicepresident del govern. Aquestes protestes per la llei aragonès sorgeixen perquè és una manera d’externalitzar i privatitzar els serveis públics i de fer negoci amb els drets socials. Això porta a la precarització del servei públic o del món de treball. Parlem amb Ramón Font, Unió de sindicats de treballadors de l’ensenyament de Catalunya (USTEC).

El Far: Programa sencer (15/11) [del minut 71 fins al 79]

Aquest divendres hem analitzat l’estudi presentat per la FAPAC sobre la contribució econòmica de les famílies a les escoles públiques. Ho hem fet amb Belén Tascón, de la FAPAC i Ramon Font d’USTEC-STEs.

linia negra Recull de tots els mitjans de comunicació de la secció “Premsa” linia negra

tot lleida

EL PRINCIPI D’INDEPENDÈNCIA, CLAU EN LA TASCA DOCENT

Els prejudicis contra el funcionariat és una estratègia neoliberal desfermada especialment a partir de la dècada de 1990 i àmpliament difosa per uns mitjans de (des)informació molt mediatitzats per grups de poder que s’entesten a erosionar els serveis públics. Però obvien, és molt clar, que el sistema funcionarial garanteix la selecció de persones pels seus mèrits objectius i també la seva independència política i professional, assegurant la pluralitat i l’heterogeneïtat social i ideològica. En un àmbit tan sensible com ho és el de l’educació aquest sistema resulta crucial perquè impossibilita que els governs de torn acabin duent a terme la manipulació educativa de les noves generacions. També és útil per afavorir la necessària homogeneïtat en el sistema educatiu amb l’objectiu de garantir la igualtat d’oportunitats que actuï de fre contra la segregació escolar que, malgrat tot, existeix i es combat massa poc i de forma ineficient. Tot això ve a compte de les impresentables declaracions del conseller d’Educació del govern de la Generalitat, a començaments d’octubre, quan en una conversa informal amb delegades sindicals a Tortosa qualificava el funcionariat del sector de l’ensenyament “d’apalancats” -endropits, en català normatiu- tot reivindicant, a més a més, el model anglosaxó segons el qual la direcció escolar tria a dit els seus mestres i professors. Una ofensa en tota regla al professorat que dies més tard el mateix conseller matisava -l’expressió va ser desafortunada, reconeixia- però sense esvair els dubtes que subjauen dessota d’aquelles lamentables declaracions. I és que en les converses de la tardor de 2017 a la famosa Moleskine de Josep Maria Jové  l’ideòleg de l’escola Nova 21, Eduard Vallory, plantejava la desaparició del cos de funcionaris docents.

Malgrat la retòrica tècnica i pedagògica, la realitat és que el sistema de selecció del professorat implementat a partir de l’entrada en vigor de la LEC i del seu desplegament normatiu per mitjà de diferents decrets ha generat una creixent llei del silenci en els claustres de professorat que es tradueix en l’autocensura i la submissió, dues actituds esterilitzants i que en res afavoreixen la necessària pluralitat en tots els ordres que és imprescindible per un funcionament democràtic dels centres educatius que ha de fer possible l’educació dels infants i els adolescents i joves en els valors democràtics. Per no parlar dels casos de discriminació, especialment contra docents embarassades o que han de tenir cura de familiars.

Quan s’ataca el principi d’independència -com ha passat al Regne Unit- persones amb una excel.lent preparació i motivació aparquen la seva aspiració de dedicar-se a aquesta professió i afavoreix que hi hagi dificultats creixents per a la incorporació de nou professorat, un fenomen  que ja es comença a percebre aquí a casa nostra.

Aquestes declaracions representen també un cop baix a l’objectiu de crear un nou país, perquè sense independència a les aules ni llibertat de pensament podria acabar esdevenint, aquest nou país, una caricatura de la societat lliure, justa i democràtica que des de les aules tractem d’anar construint cada dia. Perquè també és aquesta la nostra feina, conseller. I li podem ben assegurar que no és des de ‘l’apalancament’ que la duem a terme.

Permanent del Secretariat Intercomarcal d’USTEC·STEs (IAC)linia verda

llibertatcreative commons

Ocupen la Conselleria de Treball per demanar la paralització “llei Aragonès”linia verda

public

Serveis públics: Unes 2.500 persones es manifesten contra la Llei Aragonès i denuncien que obre la porta a la “privatització de serveis públics”linia verda

europa press

Unos 2.500 manifestantes contra la ‘Ley Aragonès’ porque “privatiza servicios públicos”linia verda

diari del treball

Milers de persones surten al carrer en la primera gran mobilització contra la ‘Llei Aragonès’ que titllen de privatitzadora

linia verda

aldia

Uns 2.500 manifestants contra la ‘Llei Aragonès’ perquè “privatitza serveis públics”

linia verda

USTEC·STEs (IAC) és membre i part cofundadora de la IAC (Intersindical Alternativa de Catalunya):

iac**

17N aturem la llei Aragonès: manifestació!

La llei Aragonès a TV21

Claustres contra la repressió

Aquest edifici, serà una biblioteca!!

linia vermella

(Confederación de Sindicatos de Trabajadoras y Trabajadores de la Enseñanza)

stes intersindical**

25 de noviembre. ¡Basta ya de terrorismo machista!

STEs-i, ante las manifestaciones de la ministra Isabel Celáa sobre los conciertos educativos y la libre elección de centro

Valoración de STEs-i sobre la situación actual del juicio que se está celebrando en el Tribunal de Justicia de la Unión Europea, sobre el abuso de la temporalidad del personal funcionario interino

Diez claves de la educación concertada sobre las que la derecha no quiere debatir

linia vermella

(Sindicat de Treballadores i Treballadors de l’Ensenyament del País Valencià)

stpv **

STEPV, Intersindical i la Plataforma TEA reclamen la regulació de l’assistent personal en educació

Novetats sobre el conveni col·lectiu

Oposicions

linia vermella

gencat**

Modificació de dades. Departament d’Educació

Les persones que formen part de la borsa poden consultar les dades que hi consten per al curs 2019-2020, que són les que es tenen en compte per als nomenaments que es facin durant aquest curs.

Els períodes previstos per a la modificació de les dades de la borsa són del 13 al 20 de setembre de 2019, del 15 al 22 de novembre de 2019, del 24 al 31 de gener de 2020, i del 23 al 30 de març de 2020.

Les persones que han participat en la convocatòria d’accés a la borsa oberta l’1 d’abril de 2019 també poden modificar les dades de la borsa.

linia vermella

la vanguardia

Promotores de rebaja tasas universidad entregan en Parlament firmas recogidas

Manifiesto para convertir la Jefatura de Via Laietana en un espacio de memorialinia vermella

catalunya press

Més de 2.500 persones surten al carrer contra la Llei Aragonès

linia vermella

triangle

Mobilització social contra la Llei Aragonès

La FAPAC, Marea Blanca, En Comú Podem, la CUP o l’USTEC surten al carrer contra el projecte que facilita la privatització de serveis públics.

linia vermella

Llei Aragonès, les claus de les crítiques d’entitats educatives i socials | betevé

Ara bé, a ulls de sindicats com USTEC-STE, la CGT, el sindicat d’Estudiants o la Federació d’Associacions de Mares i Pares de Catalunya (FaPaC), la llei facilita encara més la privatització de serveis públics. Per això, s’han agrupat en una plataforma per rebutjar el projecte de llei i evitar que arribi a sotmetre’s a votació al Parlament.linia vermella

 

MÉS NOTÍCIES:

Ajuntament Arenys de Mar: Xerrada-Debat sobre la Llei Aragonès

Metropoliabierta: Unos 2.500 manifestantes contra la ‘ley Aragonès’

Crónica Global: Miles de manifestantes contra la ‘ley Aragonès’ en Barcelona

COPE: Entidades urgen convertir la jefatura de Vía Laietana en espacio de memoria

Diari Balears: Òmnium: «Reclamem a Sánchez accions efectives per a convertir la comissaria de Via Laietana en un espai de memòria»

Pressenza: Els serveis seran sempre nostres!!!

Infolibre: Miles de personas se manifiestan en Barcelona contra la “privatización de servicios públicos”

Catalunya Plural: [FOTOGALERÍA] Miles de personas salen a la calle para la gran movilización contra la ‘Ley Aragonés’

linia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra

historic ustec noticies

arxius premsa

linia negra Des de setembre del 2019, en endavant linia negra

linia negra Altres mitjans de la secció “Premsa” linia negra

1) Mitjans de Catalunya:

fletxa verda El Matí Digital

linia negra

fletxa verda Social.cat. Acció Social a Catalunya

linia negra

fletxa verda Radio Sabadell [Sabadell]

linia negra

fletxa verda EbreExprés [Ebre]

linia negra

fletxa verda AlDia.cat [Catalunya]

linia negra

fletxa verdaNúvol. El digital de cultura

linia negra

fletxa verdaComunicació 21

linia negra

fletxa verda Hola Lleida [Lleida]

linia negra

fletxa verdaXip/tv

linia negra

fletxa verda Empordà [Empordà]

linia negra

fletxa verda Radio Sabadell [Sabadell]

linia negra

fletxa verda Via Empresa

linia negra

fletxa verda Tot Sant Cugat [Sant Cugat]

linia negra

fletxa verdaSocial.cat. Acció Social a Catalunya

linia negra

fletxa verdaDiari Català

linia negra

fletxa verda EbreExprés [Ebre]

linia negra

fletxa verda Radio Rubí

linia negra

fletxa verda Tot Lleida

linia negra

fletxa verdalliureimillor.cat

linia negra

fletxa verda Rosa Sensat

linia negra

fletxa verda Diari de Vilanova

linia negra

fletxa verdaLleida diari

linia negra

fletxa verda Catalunya plural

linia negra

fletxa verda Indymedia Barcelona [Barcelona]

linia verda

fletxa verda SICOM. Solidaritat i comunicació

linia verda

fletxa verda ACN. Agencia Catalana de Noticies

linia verda

fletxa verda DiarioSitges [Sitges]

linia verda

fletxa verda Social.cat. Acció social a Catalunya

linia verda

fletxa verda La vila [Salou]

linia verda

fletxa verda Anoia diari [Anoia]

linia verda

fletxa verda El Temps

linia verda

fletxa verda Diari de Terrassa [Terrassa]

linia verda

fletxa verdaDiari Més [Reus]

linia verda

fletxa verda DiarioSitges [Sitges]

linia verda

fletxa verda Lliure i millor.cat

linia verda

fletxa verda Indymedia Barcelona [Barcelona]

linia verda

fletxa verda SICOM. Solidaritat i comunicació

linia verda

fletxa verda ACN. Agencia Catalana de Noticies

linia verda

fletxa verda Valls Diari [Valls]

linia verda

fletxa verda Mèdia.cat

linia verda

fletxa verda Cerdanyola.info [Cerdanyola]

linia verda

fletxa verdaTele Ponent:

linia verda

fletxa verdaRàdio Terra

linia verda

fletxa verda Ràdio Premià de Mar

linia verda

fletxa verdaRTV Vilafranca:

linia verda

fletxa verda 15MbcnTv [Barcelona]

linia vermella

fletxa verda Comunicació 21

linia vermella

fletxa verda FAVB Fed. d’associacions veins/es de Barcelona

linia vermella

fletxa verda El Plural [Andalucía i Catalunya]

linia vermella

fletxa verdaDiari Català

linia vermella

fletxa verdaAnoia diari [Anoia]

linia vermella

fletxa verda Bon dia (Lleida)

linia vermella

fletxa verdaTerrassa digital [Terrassa]

linia vermella

fletxa verda Lleida.com [Lleida]

linia vermella

fletxa verda Ebre Digital

linia vermella

fletxa verda AlDia.cat [Catalunya]

Contadorlinia vermella

fletxa verda El Plural [Andalucía i Catalunya]

linia vermella

fletxa verda 15MbcnTv [Barcelona]

linia vermella

fletxa verda ContraInfo.cat [Mallorca]

linia vermella

fletxa verda FAVB. F. d’associacions veins/es de Barcelona

linia vermella

fletxa verdaGirona notícies

linia vermella

fletxa verdamarfanta.com

linia vermella

fletxa verda Radio Calella [Calella]

linia vermella

fletxa verda El Nacional

linia vermella

fletxa verda Cat Zona

linia vermella

fletxa verda Núvol

linia vermella

fletxa verdaRàdio Olot

linia vermella

 

2) Mitjans de la resta dels Països Catalans:

fletxa verda Levante-EMV [País Valencià]

linia negra

fletxa verdaLa Opinión de Torrent [Torrent]

linia negra

fletxa verda La veu [País Valencià]

linia negra

fletxa verdaMallorca Zeitung [Mallorca]

linia negra

fletxa verda Nou Diari [Eivissa i Formentera]

linia negra

fletxa verda Diario Información (Alacant)

linia negra

fletxa verdaLas Provincias [País Valencià]

linia verda

fletxa verda Periódico Santa Pola [Santa Pola]

linia verda

fletxa verdaNúvol digital

linia verda

fletxa verdaDiario de Ibiza [Eivissa]

linia verda

fletxa verda d Balears

linia verda

fletxa verda Ràdio Mallorca

linia verda

fletxa verdaLa Verdad [Múrcia y Alicante]

linia vermella

fletxa verda Información.es [Alacant]

linia vermella

fletxa verda DBalears [Illes Balears]

linia vermella

fletxa verdaDiario de Mallorca [Mallorca]

linia vermella

fletxa verda Mallorca diario

linia vermella

3) Mitjans de l’estat espanyol:

fletxa verda EcoRepublicano

linia negra

fletxa verda DisoPress. Agencia de prensa y difusión social

linia negra

fletxa verda InfoLibre. Información libre e independiente

linia negra

fletxa verda Viento Sur

linia negra

fletxa verda Terra

linia negra

fletxa verdaLibreRed

linia negra

fletxa verda DICYT. Difusión de la ciencia y la tecnología

linia negra

fletxa verda Magisterio*

linia negra

fletxa verda Expansión

linia negra

fletxa verda Tercera Información

linia negra

fletxa verda Agencia SINC

linia negra

fletxa verda El Comercio (Asturias)

linia negra

fletxa verda AndaluciaInformación [Andalucía]

linia negra

fletxa verdaDiario Sur [Andalucía]

linia negra

fletxa verdaDiario de Mallorca [Mallorca]

linia negra

fletxa verdaLa Opinión de Zamora [Zamora]

linia negra

fletxa verda Diario de Sevilla [Sevilla]

linia negra

fletxa verdaLa Nueva España [Asturias]

linia negra

fletxa verdaNaiz [Euskalerria]

linia negra

fletxa verda Diario de Soria [Soria]

linia negra

fletxa verda La Voz Digital [Cádiz]

linia negra

fletxa verda Diario de Cádiz [Cádiz]

linia negra

fletxa verda El Día [Islas Canarias]

linia negra

fletxa verda El Español

linia negra

fletxa verda El plural

linia negra

fletxa verda La bolsa

linia negra

fletxa verda La Cerca (Castilla La Mancha)

linia negra

fletxa verda Diario de León

linia negra

fletxa verdaDiario de noticias (Navarra)

linia negra

fletxa verda Kaos en la red

linia negra

fletxa verda Jornada

linia negra

fletxa verda Fotomovimiento. Testimonio fotográfico

linia verda

fletxa verda LaHaine.org. Proyecto de desobediencia inform.

linia verda

fletxa verda Nodo50.org. Contrainformación en red

linia verda

fletxa verda Cope

linia verda

fletxa verda DeCine21. Estrenos de cine

linia verda

fletxa verda España Notinent

linia verda

fletxa verdaPortal Clásico. Cult. clásica, historia y mitología

linia verda

fletxa verdaCinco Días. Diario de economía

linia verda

fletxa verda Mas 24

linia verda

fletxa verdaÚltimo cero

linia verda

fletxa verda Mundiario. Diario de análisis y opinión.

linia verda

fletxa verda Diario de Burgos [Burgos]

linia verda

fletxa verda El Norte de Castilla [Castilla y León]

linia verda

fletxa verdaFaro de Vigo [Vigo]

linia verda

fletxa verda La Opinión [Coruña]

linia verda

fletxa verda El Digital de Castilla y la Mancha [Castilla y la M]

linia verda

fletxa verdaAlbacete Abierto [Albacete]

linia verda

fletxa verda El Comercio [Asturias]

linia verda

fletxa verdaCanarias 7 [Islas Canarias]

linia verda

fletxa verdaSur.es [Málaga]

linia verda

fletxa verda El Correo [Bizkaia y Álava]

linia verda

fletxa verda La Gaceta de Salamanca [Salamanca]

linia verda

fletxa verda La Opinión de Málaga [Málaga]

linia verda

fletxa verda La Rioja

linia verda

fletxa verda estrella digital

linia verda

fletxa verda Yahoo.es

linia verda

fletxa verda Periodista digital

linia verda

fletxa verda Diario de Córdoba

linia verda

fletxa verdaeitv.eus. (Euskadi)

linia verda

fletxa verda La República

linia vermella

fletxa verda Madrilonia

linia vermella

fletxa verda Periodismo Humano

linia vermella

fletxa verda Nueva Tribuna

linia vermella

fletxa verda Nosotras.com

linia vermella

fletxa verdaOnda Cero

linia vermella

fletxa verda La Razón

linia vermella

fletxa verda Rebelión

linia vermella

fletxa verda Te Interesa

linia vermella

fletxa verda El Boletin. Diario de Actualidad y Finanzas

linia vermella

fletxa verda Asturias 24

linia vermella

fletxa verda clm24.es [Castilla la Mancha]

linia vermella

fletxa verda Hoy.es [Extremadura]

linia vermella

fletxa verda Andalucesdiario.es [Andalucía]

linia vermella

fletxa verdaLa Voz de Galicia [Galicia]

linia vermella

fletxa verda Madrid Actual [Madrid]

linia vermella

fletxa verdaILeón [León]

linia vermella

fletxa verdaEl Faro Digital [Ceuta y Melilla]

linia vermella

fletxa verda MadridPress [Madrid]

linia vermella

fletxa verda Diario de Navarra [Navarra]

linia vermella

fletxa verda Diario de León [León]

linia vermella

fletxa verda El Diario Vasco [Euskadi]

linia vermella

fletxa verdaBroadly

linia vermella

fletxa verdaLa crónica

linia vermella

fletxa verda Economia digital

linia vermella

fletxa verda La voz de Cádiz

linia vermella

fletxa verda Deia (Euskadi)

linia vermella

fletxa verda El obrero.es

linia vermella

fletxa verda Berria (Euskadi)

linia vermella

fletxa verda Crónica global

linia vermella

4) Mitjans de la resta del món:

fletxa verda La Tercera [Chile]

linia negra

fletxa verda Diario de México [México]

linia negra

fletxa verdaRunRunes [Venezuela]

linia verda

fletxa verda EdWeek [EEUU]

linia verda

fletxa verda Clarín [Argentina]

linia vermella

fletxa verda La Nación (Argentina)

linia vermella

 

linia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra

Llegenda:

*: Noticia per a subscriptors.

**: Altres: noticies d’altres sindicats, departament de premsa de l’administració, etc.

creative commons: Aquest mitjà publica els seus continguts sota una llicència Creative Commons.

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes