USTEC·STEs

USTEC·STEs dóna suport al manifest «Són les nostres estudiants»

USTEC·STEs (IAC) ha organitzat i participat activament en la manifestació duta a terme el passat 24 d'octubre Pels drets i les llibertats, prou repressió: NO TOQUEU EL NOSTRE JOVENT!

En la mateixa línia, donem suport a aquesta iniciativa sorgida de la comunitat educativa i universitària, que pretén visualitzar el posicionament dels agents educatius en contra de la repressió que estan patint les nostres estudiants per exercir el dret a la protesta i a la qual us convidem a adherir-vos-hi.

Manifest "Són les nostres estudiants"

Davant de la situació que està vivint Catalunya, com a docents i personal de suport de les escoles, els instituts i les universitats catalanes, hem decidit no quedar-nos en silenci. Fer-ho seria una irresponsabilitat. Aquests últims dies hem presenciat detencions arbitràries, amenaces i agressions policials brutals –que han deixat moltes persones greument ferides– i presons provisionals injustificades de persones molt joves que són estudiants nostres.

Elles i ells han sortit al carrer a protestar per dir "no" a una sentència absolutament infame i, en definitiva, per reclamar drets i llibertats fonamentals que estan sent clarament vulnerats. La resposta que s'han trobat ha estat la brutalitat policial i penal d'un Estat que s'ha vist qüestionat per la força emancipadora i alliberadora de la gent als carrers.

Sentim orgull del nostre estudiantat. Són el jovent que l'1 d'Octubre veia com la policia causava destrosses a les seves escoles i agredia les seves àvies i els seus avis sense miraments, i que ara han decidit ocupar els carrers, les carreteres i les places de Catalunya i demostrar, amb raons i determinació, que volen conquerir un futur de drets i llibertats i que planten cara, així, a l'autoritarisme d'Estat.

Per nosaltres són esperança de futur i ens determinen i ens encoratgen a fer que les nostres aules siguin escola de democràcia, de justícia social, de feminisme, d'antiracisme, d'ecologisme, de pau i de llibertat.

No defallirem, doncs, per moltes amenaces de l'Estat. Sense cap mena de dubte, defensarem i treballarem per unes escoles i unes universitats que fomentin la cultura antirepressiva, que defensin la vida i que siguin així antídot enfront del feixisme.

Per tot això exigim:

  • La depuració de responsabilitats en el si dels cossos policials i l'assumpció de responsabilitats polítiques.

  • La llibertat de les persones empresonades i el sobreseïment, l'arxivament o la fi de tots els processos administratius o penals que s'han obert.

  • La fi de la repressió política, policial i judicial.

A la vegada, ens posem a plena disposició per acompanyar i atendre les famílies que estan patint les conseqüències de la repressió. Som conscients del dolor que estan patint i els volem fer saber que tenen el nostre escalf, la nostra solidaritat i que estarem al seu costat plantant cara a la repressió.

29 d'octubre de 2019

Comunitat Educativa i Universitària Contra la Repressió
#SónLesNostresEstudiants

https://www.professoratcontralarepressio.cat/

 

 

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes