Premsa

Recull de premsa. Del 3 al 7-10-19

USTEC·STEs: La Junta de Personal de Terres de l’Ebre demana la dimissió del conseller Bargalló

ALTRES NOTÍCIES:

Teleponent: LLEI ARAGONÈS?  NO, A CAP PREU!

Des dels primers governs Pujol, la Generalitat de Catalunya ha externalitzat serveis públics a empreses i entitats privades. L’externalització dels serveis públics significa que encara que aquests siguin de titularitat pública són gestionats per entitats privades, bé siguin empreses, entitats sens ànim de lucre o centres de l’Església. Així és com per mitjà dels anomenats concerts s’ha permès la seva entrada en els serveis públics de salut i d’educació. Les externalitzacions han degradat les condicions laborals dels treballadors i treballadores, han deteriorat la qualitat dels serveis i han proporcionat grans beneficis a aquests gestors. Tot plegat a costa dels impostos de les classes populars i treballadores.

A aquestes polítiques cal afegir-hi les lleis aprovades pel Parlament en temps dels governs del tripartit com la Llei d’Educació de Catalunya (LEC) d’ara fa 10 anys que va consolidar els concerts educatius i la possibilitat d’externalització de determinats serveis com les llars d’infants i l’educació d’adults i les brutals mesures d’austeritat -les retallades– dels governs d’Artur Mas. Per totes aquestes raons ens trobem davant d’un panorama desolador dels serveis públics catalans. A tall d’exemple, podem esmentar el tancament de casernes de bombers per falta de personal o els més de 1.000 barracons escolars escampats per tot el país. Només la professionalitat i la dedicació dels treballadors públics ha permès de mantenir un mínim de qualitat dels serveis.

En aquest moment es troba en tràmit parlamentari el Projecte de Llei de contractes de serveis a les persones, l’anomenada Llei Aragonès, presentada pel govern d’ERC i de JxCat que preveu -amb l’excusa d’aplicar una normativa comunitària i de millorar-ne la gestió i la qualitat- poder disposar d’una normativa que reguli l’externalització dels serveis públics. El projecte incorpora un llistat de més de 100 serveis relacionats amb l’educació, els serveis socials i la sanitat que serien susceptibles de ser externalitzats. És de lamentar que aquest projecte de llei hagi estat presentat per un conseller d’ERC i que afecti diverses conselleries que són en mans d’aquesta força política com són Treball, Afers Socials i Famílies i Educació.

Entre les serveis que podrien ser externalitzats si la llei prospera es troben els següents:

Sanitat: subministrament de personal sanitari, pediatria, cirurgia, ginecologia, psiquiatria, diàlisi, bancs de sang, …
Educació: preescolar, tutoria, educació especial, educació d’adults, ensenyament universitari, …
Serveis Socials: reinserció, cerca de feina, benestar i assistència social, servei de cures, …

La posada en marxa del projecte de llei s’ha fet de manera discreta, com si es tractés d’un mer tràmit administratiu. Però en cas de prosperar, l’externalització i el consegüent deteriorament dels serveis públics s’estendrà encara més del que ho està abastant pràcticament tots els àmbits.

A més, val a dir que no és cert que una determinada normativa europea obligui a l’externalització de serveis a les persones. De la mateixa manera, no és cert que així es millorin els serveis prestats. N’és la prova la precarització laboral dels serveis que ja han estat externalitzats, la manca de control públic sobre aquesta gestió i el deteriorament dels propis serveis, és a dir, la minva de la seva qualitat.

Per si això no fos prou, l’externalització fa augmentar la possibilitat de pràctiques irregulars o fins i tot de corrupció.

No és acceptable la mercantilització dels serveis públics des de cap punt de vista i cal l’impuls de mobilitzacions i accions per aturar aquesta llei. Als representants polítics de l’esquerra cal demanar-los que la defensa de la classe treballadora, dels pensionistes, dels menors en risc d’exclusió, dels sectors populars expulsats dels seus llocs de treball i de les seves llars i de les persones migrants passa per l’esmena a la totalitat d’aquesta llei i que cal que impulsin la lluita per la recuperació i la defensa dels serveis públics de qualitat.

Ni una privatització més, al contrari: serveis de titularitat i gestió 100% públics.

Jaume Añé
USTEC i membre de l’Assemblea en Defensa dels Serveis Públics de Lleida (ADSP)

Tarragona Digital: Ustec-Stes demana la dimissió del conseller Bargalló

La Junta de Personal Docent de Terres de l’Ebre del sindicat Ustec-Stes ha demanat la dimissió del conseller d’Educació, Josep Bargalló, després que hagin transcendit fragments d’una conversa amb un grup de sindicalistes que protestaven contra el decret de plantilles en la qual critica els funcionaris. El sindicat denuncia que Bargalló «menysté» els funcionaris i troba «inacceptables» les afirmacions.

Des d’Educació consideren que la frase «si es queden sense funcionaris, per mi millor» i «hi ha un tant per cent de funcionaris que estan ‘apalancats’ de puta mare» han estat tretes de context. En canvi, Ustec-Stes considera que Bargalló subratlla que prefereix el funcionament del sistema educatiu «quan tot el personal és interí».

En paral·lel, el sindicat també ha expressat «malestar» pel que considera una «manca d’intenció de revertir les retallades». Segons la formació, Bargalló els ha comunicat que si s’aproven els pressupostos, s’estudiarà retornar l’hora lectiva a primària el curs vinent i a secundària el curs 2021-2022. «De les hores de permanència ni parlar-ne», afegeix Ustec.

També destaca el «no rotund» del conseller a la derogació del Decret de plantilles, que «resta poder al claustre» i té el «perill» de convertir els instituts i les escoles en «sistemes caciquils». Segons el sindicat, amb aquesta resposta Bargalló «ha qüestionat el paper de la democràcia als claustres», i afirma que també ha dit «que les assemblees no funcionen» i que, en última instància, «mana el Departament».

Finalment lamenten que «no content amb això», ha instat els treballadors que no estiguin d’acord amb aquestes condicions laborals, «alineades amb la privatització del sistema educatiu», a «marxar de l’ensenyament públic».

Folc.cat: Manifest per la reciprocitat plena i l’espai de comunicació en català

Formen la FOLC els tres sindicats d’ensenyants USTEC, STEPV i STEI, Escola Valenciana, l’Associació Llengua Nacional, El Tempir d’Elx, Amics de la Bressola, La Bressola, Federació d’Entitats de Defensa de la Llengua a Catalunya Nord, Associació Cultural del Matarranya, entre altres entitats.

Social: Sindicats demanen la destitució del conseller Bargalló pels seus comentaris sobre els funcionaris

USTEC-STEs ha denunciat que Bargalló “menysté” el funcionariat i que les afirmacions són “inacceptables”.

USTEC-STEs també considera que les declaracions del conseller donen a entendre que “prefereix el funcionament del sistema educatiu quan tot el personal és interí”. En paral·lel, el sindicat també ha expressat “malestar” pel que considera una “manca d’intenció de revertir les retallades”.

Segons els representants dels treballadors, Bargalló els ha comunicat que si s’aproven els pressupostos s’estudiarà retornar l’hora lectiva a primària el curs vinent i a secundària el curs 2021-2022. “De les hores de permanència ni parlar-ne”, afegeix USTEC-STEs.

Crónica Global: La escuela pública innovadora y las clases medias

Un fenómeno recorre la escuela catalana. Un cambio que se ha gestado en los últimos años, producto de la crisis económica, pero también por la falta de un plan real por parte de la Generalitat, que pone parches como puede, pero que tampoco ha pensado, con los diferentes gobiernos, en rehacer el statu quo. Esa es una reflexión de sociólogos, como Xavier Bonal; de profesores, como Ramon Font, portavoz de Ustec, o de padres de alumnos, como Matías Fidemraizer, miembro de la Asamblea de la escuela Auró, en Terrassa. ¿Qué sucede? Que los mejores colegios, los que adoptan proyectos innovadores, se quedan en manos de las clases medias, que vuelan de las centros públicos, aunque tampoco se decantan por los centros concertados.

Lo ha hecho a través del pacto contra la segregación escolar, que no firmó ni la Ustec, ni la Fapac, la federación de padres y madres de alumnos. La negativa se centra en que la Generalitat sigue primando la escuela concertada, y no modifica la cuestión de elección de los centros, aunque se reconoce algún avance: se restan los puntos que las familias podían tener si querían matricular a algún hijo en un centro en el que previamente ya tenían algún hermano.

República.com: El consejero de Educación de Torra, pillado insultando a los funcionarios: “Hay apalancados de puta madre”

Desde Ustec·STEs (IAC), la Junta de Personal de Terres de l’Ebre ha criticado que Bargalló “menosprecia” a los funcionarios, y ha pedido la dimisión del conseller, en un comunicado publicado en Twitter este jueves y recogido por Europa Press.

VozPopuli: El consejero de Educación de Cataluña, contra las cuerdas por decir que hay “funcionarios apalancados de puta madre”

Desde USTEC, el sindicato mayoritario del profesorado catalán, creen que Bargalló “menosprecia” a los funcionarios, y ha pedido su dimisión.

Radio Pineda: Avui s’han fet Eleccions Sindicals a l’Ajuntament de Pineda

Avui s’han celebrat eleccions sindicals a l’Ajuntament de Pineda. S’hi han presentat diversos sindicats com ara la Intersindical, USTEC*, CCOO o la UGT i la SAP-PL. La jornada de votació s’ha fet aquest matí a l’Ajuntament de Pineda i al migdia a la Policia Local.

*: per l’escola municipal Sant Jordi de Pineda.

Empordà: Bargalló: «Hi ha un tant per cent de funcionaris que estan “apalancats” de puta mare»

Des d’Ustec · STEs (IAC), la Junta de Personal de les Terres de l’Ebre va criticar que Bargalló «menysprea» els funcionaris, i va demanar la dimissió del conseller, en un comunicat publicat a Twitter dijous i recollit per Europa Press.

vilawebcreative commons

La USTEC i la UGT demanen la dimissió de Bargalló

Els sindicats USTEC i UGT han demanat la dimissió del conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, per unes paraules polèmiques durant la seva visita a Tortosa. Segons unes declaracions difoses pel Canal Terres de l’Ebre, Bargalló diu ‘si es queden sense funcionaris, per mi millor’ i ‘hi ha un tant per cent de funcionaris apalancats de puta mare’. Bargalló parlava amb uns sindicalistes que protestaven contra el decret de plantilles.

Fonts d’Educació han assegurat que les frases estan ‘tretes de context’…

La USTEC, a través d’un comunicat de la junta de personal de les Terres de l’Ebre, ha exigit la dimissió de Bargalló. També ha criticat que no s’hagin revertit les retallades a Ensenyament i han criticat les polítiques del conseller, així com el decret de plantilles. El sindicat denuncia que el conseller ‘menysté’ el col·lectiu i troba ‘inacceptables’ les seves declaracions.

linia verda

la vanguardia

Sindicatos critican que Bargalló califique a funcionarios de “apalancados”

Desde Ustec·STEs (IAC), la Junta de Personal de Terres de l’Ebre ha criticado que Bargalló “menosprecia” a los funcionarios, y ha pedido la dimisión del conseller, en un comunicado publicado en Twitter este jueves y recogido por Europa Press.

linia verda

europa press

Sindicatos critican que Bargalló califique a funcionarios de “apalancados”

Desde Ustec·STEs (IAC), la Junta de Personal de Terres de l’Ebre ha criticado que Bargalló “menosprecia” a los funcionarios, y ha pedido la dimisión del conseller, en un comunicado publicado en Twitter este jueves y recogido por Europa Press.

linia verda

USTEC·STEs (IAC) és membre i part cofundadora de la IAC (Intersindical Alternativa de Catalunya):

iac**

2n aniversari de la vaga general del 3 d’octubre de 2017

linia vermella

(Confederación de Sindicatos de Trabajadoras y Trabajadores de la Enseñanza)

stes intersindical**

5 de octubre, Día Mundial del Docente: hoy más que nunca, es necesario revalorizar la figura docente e incrementar su prestigio social a través de mejoras en sus condiciones laborales (5-10-19)

linia vermella

(Sindicat de Treballadores i Treballadors de l’Ensenyament del País Valencià)

stpv **

STEPV es reuneix amb la Directora General de Personal

STEPV exigeix la signatura del conveni col·lectiu del personal laboral de les universitats públiques valencianes

Cal revaloritzar la figura docent i incrementar el seu prestigi social a través de millores en les seues condicions laborals

linia vermella

rac 1

Els sindicats volen la dimissió de Bargalló per haver dit que alguns funcionaris estan “apalancats”

Però la USTEC i la UGT reclamen al conseller que plegui.

linia vermella

tv3

Els sindicats demanen la dimissió de Bargalló per titllar els funcionaris d'”apalancats”

USTEC considera que Bargalló “menysté” els funcionaris i troba “inacceptables” les afirmacions.

linia vermella

linia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra

mitjans de comunicacio

linia negra Recull de tots els mitjans de comunicació de la secció “Premsa” linia negra

eldiario escreative commons

linia verda

directacreative commons

linia verda

vilawebcreative commons

linia verda

criticcreative commons

linia verda

la mareacreative commons

linia verda

kaosenlaredcreative commons

linia verda

diagonal periodicocreative commons

linia verda

20 minutoscreative commons

linia verda

el diari de educaciocreative commons

linia verda

diario educacióncreative commons

linia verda

llibertatcreative commons

linia verda

raco catalacreative commons

linia verda

nacio digitalcreative commons

linia verda

nacio bergueda creative commons

linia verda

directe creative commons

linia verda

ined21 creative commons

linia verda

insurgente

linia verda

publico

linia verda

public

linia verda

europa press

linia verda

campus vivo

linia verda

agencia efe

linia verda

el confidencial

linia verda

el pais

linia verda

la informacion

linia verda

el huffington post

linia verda

abc

linia verda

el mundo

linia verda

el periodico

linia verda

cuadernos

linia verda

educacion 3

linia verda

aprendemas

linia verda

el economista

linia verda

diari del treball

linia verda

linia verda

cadena ser

linia verda

radio 4

linia verda

USTEC·STEs (IAC) és membre i part cofundadora de la IAC (Intersindical Alternativa de Catalunya):

iac**

linia vermella

(Confederación de Sindicatos de Trabajadoras y Trabajadores de la Enseñanza)

stes intersindical**

linia vermella

(Sindicat de Treballadores i Treballadors de l’Ensenyament del País Valencià)

stpv **

linia vermella

stei**

linia vermella

gencat**

linia vermella

mecd**

linia vermella

la vanguardia

linia vermella

tot lleida

linia vermella

lleida al minut

linia vermella

hola lleida

linia vermella

ua1

linia vermella

diari tarragona

linia vermella

diari de girona

linia vermella

fem girona

linia vermella

ara girona

linia vermella

el punt avui

linia vermella

ara cat

linia vermella

ara balears

linia vermella

el nou

linia vermella

regio7

linia vermella

segre

linia vermella

catalunya press

linia vermella

isabadell

linia vermella

catalonia today

linia vermella

triangle

linia vermella

la tele catcreative commons

linia vermella

aldia

linia vermella

linia vermella

catalunya radio

linia vermella

rac 1

linia vermella

8tv

linia vermella

tv3

linia vermella

la sexta

linia vermella

cuatro

linia vermella

tve

linia vermella

telecinco

linia vermella

atena 3

linia vermella

atena 3

linia vermella

linia vermella

ALTRES MITJANS

1) Mitjans de Catalunya:

fletxa verdaSocial.cat. Acció Social a Catalunya

linia negra

fletxa verda Radio Sabadell [Sabadell]

linia negra

fletxa verda EbreExprés [Ebre]

linia negra

fletxa verda AlDia.cat [Catalunya]

linia negra

fletxa verdaNúvol. El digital de cultura

linia negra

fletxa verdaComunicació 21

linia negra

fletxa verda Hola Lleida [Lleida]

linia negra

fletxa verdaXip/tv

linia negra

fletxa verda Empordà [Empordà]

linia negra

fletxa verda Radio Sabadell [Sabadell]

linia negra

fletxa verda Via Empresa

linia negra

fletxa verda Tot Sant Cugat [Sant Cugat]

linia negra

fletxa verdaSocial.cat. Acció Social a Catalunya

linia negra

fletxa verdaDiari Català

linia negra

fletxa verda EbreExprés [Ebre]

linia negra

fletxa verda Radio Rubí

linia negra

fletxa verda Tot Lleida

linia negra

fletxa verdalliureimillor.cat

linia negra

fletxa verda Rosa Sensat

linia negra

fletxa verda Diari de Vilanova

linia negra

fletxa verdaLleida diari

linia negra

fletxa verda Catalunya plural

linia negra

fletxa verda Indymedia Barcelona [Barcelona]

linia verda

fletxa verda SICOM. Solidaritat i comunicació

linia verda

fletxa verda ACN. Agencia Catalana de Noticies

linia verda

fletxa verda DiarioSitges [Sitges]

linia verda

fletxa verda Social.cat. Acció social a Catalunya

linia verda

fletxa verda La vila [Salou]

linia verda

fletxa verda Anoia diari [Anoia]

linia verda

fletxa verda El Temps

linia verda

fletxa verda Diari de Terrassa [Terrassa]

linia verda

fletxa verdaDiari Més [Reus]

linia verda

fletxa verda DiarioSitges [Sitges]

linia verda

fletxa verda Lliure i millor.cat

linia verda

fletxa verda Indymedia Barcelona [Barcelona]

linia verda

fletxa verda SICOM. Solidaritat i comunicació

linia verda

fletxa verda ACN. Agencia Catalana de Noticies

linia verda

fletxa verda Valls Diari [Valls]

linia verda

fletxa verda Mèdia.cat

linia verda

fletxa verda Cerdanyola.info [Cerdanyola]

linia verda

fletxa verdaTele Ponent:

linia verda

fletxa verdaRàdio Terra

linia verda

fletxa verda Ràdio Premià de Mar

linia verda

fletxa verdaRTV Vilafranca:

linia verda

fletxa verda 15MbcnTv [Barcelona]

linia vermella

fletxa verda Comunicació 21

linia vermella

fletxa verda FAVB Fed. d’associacions veins/es de Barcelona

linia vermella

fletxa verda El Plural [Andalucía i Catalunya]

linia vermella

fletxa verdaDiari Català

linia vermella

fletxa verdaAnoia diari [Anoia]

linia vermella

fletxa verda Bon dia (Lleida)

linia vermella

fletxa verdaTerrassa digital [Terrassa]

linia vermella

fletxa verda Lleida.com [Lleida]

linia vermella

fletxa verda Ebre Digital

linia vermella

fletxa verda AlDia.cat [Catalunya]

Contadorlinia vermella

fletxa verda El Plural [Andalucía i Catalunya]

linia vermella

fletxa verda 15MbcnTv [Barcelona]

linia vermella

fletxa verda ContraInfo.cat [Mallorca]

linia vermella

fletxa verda FAVB. F. d’associacions veins/es de Barcelona

linia vermella

fletxa verdaGirona notícies

linia vermella

fletxa verda marfanta.com

linia vermella

fletxa verda Radio Calella [Calella]

linia vermella

fletxa verda El Nacional

linia vermella

fletxa verda Cat Zona

linia vermella

fletxa verda Núvol

linia vermella

fletxa verdaRàdio Olot

linia vermella

 

2) Mitjans de la resta dels Països Catalans:

fletxa verda Levante-EMV [País Valencià]

linia negra

fletxa verdaLa Opinión de Torrent [Torrent]

linia negra

fletxa verda La veu [País Valencià]

linia negra

fletxa verdaMallorca Zeitung [Mallorca]

linia negra

fletxa verda Nou Diari [Eivissa i Formentera]

linia negra

fletxa verda Diario Información (Alacant)

linia negra

fletxa verdaLas Provincias [País Valencià]

linia verda

fletxa verda Periódico Santa Pola [Santa Pola]

linia verda

fletxa verdaNúvol digital

linia verda

fletxa verdaDiario de Ibiza [Eivissa]

linia verda

fletxa verda d Balears

linia verda

fletxa verda Ràdio Mallorca

linia verda

fletxa verdaLa Verdad [Múrcia y Alicante]

linia vermella

fletxa verda Información.es [Alacant]

linia vermella

fletxa verda DBalears [Illes Balears]

linia vermella

fletxa verdaDiario de Mallorca [Mallorca]

linia vermella

fletxa verda Mallorca diario

linia vermella

3) Mitjans de l’estat espanyol:

fletxa verda EcoRepublicano

linia negra

fletxa verda DisoPress. Agencia de prensa y difusión social

linia negra

fletxa verda InfoLibre. Información libre e independiente

linia negra

fletxa verda Viento Sur

linia negra

fletxa verda Terra

linia negra

fletxa verdaLibreRed

linia negra

fletxa verda DICYT. Difusión de la ciencia y la tecnología

linia negra

fletxa verda Magisterio*

linia negra

fletxa verda Expansión

linia negra

fletxa verda Tercera Información

linia negra

fletxa verda Agencia SINC

linia negra

fletxa verda El Comercio (Asturias)

linia negra

fletxa verda AndaluciaInformación [Andalucía]

linia negra

fletxa verdaDiario Sur [Andalucía]

linia negra

fletxa verdaDiario de Mallorca [Mallorca]

linia negra

fletxa verdaLa Opinión de Zamora [Zamora]

linia negra

fletxa verda Diario de Sevilla [Sevilla]

linia negra

fletxa verdaLa Nueva España [Asturias]

linia negra

fletxa verdaNaiz [Euskalerria]

linia negra

fletxa verda Diario de Soria [Soria]

linia negra

fletxa verda La Voz Digital [Cádiz]

linia negra

fletxa verda Diario de Cádiz [Cádiz]

linia negra

fletxa verda El Día [Islas Canarias]

linia negra

fletxa verda El Español

linia negra

fletxa verda El plural

linia negra

fletxa verda La bolsa

linia negra

fletxa verda La Cerca (Castilla La Mancha)

linia negra

fletxa verda Diario de León

linia negra

fletxa verdaDiario de noticias (Navarra)

linia negra

fletxa verda Kaos en la red

linia negra

fletxa verda Jornada

linia negra

fletxa verda Fotomovimiento. Testimonio fotográfico

linia verda

fletxa verda LaHaine.org. Proyecto de desobediencia inform.

linia verda

fletxa verda Nodo50.org. Contrainformación en red

linia verda

fletxa verda Cope

linia verda

fletxa verda DeCine21. Estrenos de cine

linia verda

fletxa verda España Notinent

linia verda

fletxa verdaPortal Clásico. Cult. clásica, historia y mitología

linia verda

fletxa verdaCinco Días. Diario de economía

linia verda

fletxa verda Mas 24

linia verda

fletxa verdaÚltimo cero

linia verda

fletxa verda Mundiario. Diario de análisis y opinión.

linia verda

fletxa verda Diario de Burgos [Burgos]

linia verda

fletxa verda El Norte de Castilla [Castilla y León]

linia verda

fletxa verdaFaro de Vigo [Vigo]

linia verda

fletxa verda La Opinión [Coruña]

linia verda

fletxa verda El Digital de Castilla y la Mancha [Castilla y la M]

linia verda

fletxa verdaAlbacete Abierto [Albacete]

linia verda

fletxa verda El Comercio [Asturias]

linia verda

fletxa verdaCanarias 7 [Islas Canarias]

linia verda

fletxa verdaSur.es [Málaga]

linia verda

fletxa verda El Correo [Bizkaia y Álava]

linia verda

fletxa verda La Gaceta de Salamanca [Salamanca]

linia verda

fletxa verda La Opinión de Málaga [Málaga]

linia verda

fletxa verda La Rioja

linia verda

fletxa verda estrella digital

linia verdafletxa verda Yahoo.es

linia verda

fletxa verda Periodista digital

linia verda

fletxa verda Diario de Córdoba

linia verda

fletxa verdaeitv.eus. (Euskadi)

linia verda

fletxa verda La República

linia vermella

fletxa verda Madrilonia

linia vermella

fletxa verda Periodismo Humano

linia vermella

fletxa verda Nueva Tribuna

linia vermella

fletxa verda Nosotras.com

linia vermella

fletxa verdaOnda Cero

linia vermella

fletxa verda La Razón

linia vermella

fletxa verda Rebelión

linia vermella

fletxa verda Te Interesa

linia vermella

fletxa verda El Boletin. Diario de Actualidad y Finanzas

linia vermella

fletxa verda Asturias 24

linia vermella

fletxa verda clm24.es [Castilla la Mancha]

linia vermella

fletxa verda Hoy.es [Extremadura]

linia vermella

fletxa verda Andalucesdiario.es [Andalucía]

linia vermella

fletxa verdaLa Voz de Galicia [Galicia]

linia vermella

fletxa verda Madrid Actual [Madrid]

linia vermella

fletxa verdaILeón [León]

linia vermella

fletxa verdaEl Faro Digital [Ceuta y Melilla]

linia vermella

fletxa verda MadridPress [Madrid]

linia vermella

fletxa verda Diario de Navarra [Navarra]

linia vermella

fletxa verda Diario de León [León]

linia vermella

fletxa verda El Diario Vasco [Euskadi]

linia vermella

fletxa verdaBroadly

linia vermella

fletxa verdaLa crónica

linia vermella

fletxa verda Economia digital

linia vermella

fletxa verda La voz de Cádiz

linia vermella

fletxa verda Deia (Euskadi)

linia vermella

fletxa verda El obrero.es

linia vermella

fletxa verda Berria (Euskadi)

linia vermella

fletxa verda Crónica global

linia vermella

4) Mitjans de la resta del món:

fletxa verda La Tercera [Chile]

linia negra

fletxa verda Diario de México [México]

linia negra

fletxa verdaRunRunes [Venezuela]

linia verda

fletxa verda EdWeek [EEUU]

linia verda

fletxa verda Clarín [Argentina]

linia vermella

fletxa verda La Nación (Argentina)

linia vermella

 

 

Llegenda:

*: Noticia per a subscriptors.

**: Altres: noticies d’altres sindicats, departament de premsa de l’administració, etc.

creative commons: Aquest mitjà publica els seus continguts sota una llicència Creative Commons.

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes