USTEC·STEs

La Junta de Personal Docent No Universitari de Lleida demana, per majoria, la dimissió del conseller Bargalló.

Molt Honorable Conseller de la Conselleria d’Educació,

Senyor Josep Bargalló i Valls

Avinguda de Via Augusta 201-226

08021 Barcelona

Un curs ha començat enmig d’un moment socio-polític convuls. No obstant això, mestres, professors/es, personal de suport a la docència i els delegats/des sindicals estem preparats.

Hem començat el curs, altre cop, amb tota l’energia, la professionalitat i la voluntat que l’alumnat del nostre país esdevingui, no només competent, acumulant coneixements imprescindibles per a la seva formació i desenvolupament, sinó també per arribar a ser ciutadans amb ferms valors democràtics, de tolerància i de respecte a la diversitat i a l’entorn.

Hi hem tornat, obviant que de fa temps som maltractats per les nostres institucions, i en concret pel nostre Departament, que ens ha imposat retallades a tort i a dret: a les plantilles, als recursos, als sous i als nostres drets laborals. Hi hem tornat, malgrat que, de fa temps, suportem canvis estructurals, amb el desplegament de la LEC, a cop de decret, en relació a la contractació del professorat, a la gestió dels centres i al model directiu, entre d’altres.

Hi hem tornat, obviant que en aquests darrers temps, des de diferents esferes, la política, la dels mitjans de comunicació, la de diferents entitats… s’ha posat en dubte l’honorabilitat del conjunt del professorat, amb falses acusacions interessades d’adoctrinament.

Per tot plegat, la Junta de Personal Docent de Lleida troba inacceptables les afirmacions fetes pel Conseller d’Educació, Josep Bargalló, i en demana la dimissió.

Tanmateix, emplacem al Conseller a convocar una Mesa Sectorial per tal que doni les explicacions sobre les seves afirmacions, als representants legítims de totes les treballadores i els treballadors.

Des de la Junta de Personal, denunciem que el Departament d’Educació, representat per la figura del Conseller Bargalló, menysté el funcionariat. Segons les seues declaracions durant la visita a Tortosa el dia 2 d’octubre, el 30% dels funcionaris estan endropits i les escoles funcionen millor sense ells, és a dir, quan tot el personal és interí.

També volem expressar el nostre malestar per la manca d’intenció de revertir les retallades: el Conseller ens ha comunicat que, si s’aprovessin els pressupostos, estudiarien retornar l’hora lectiva a primària el curs vinent, i els professors de secundària haurien d’esperar al curs 2021-2022, segons les previsions actuals, i de les hores de permanència ni parlar-ne.

Volem destacar el NO rotund del Conseller a la derogació del Decret de plantilles, un decret que, com li hem fet saber, resta poder al claustre i té el perill de convertir els instituts i les escoles en sistemes caciquils. Considerem que la seua resposta ha estat inexcusable, ja que ha qüestionat el paper de la democràcia als claustres, arribant a dir que les assemblees no funcionen, i que en última instància, aquí mana el Departament. No content amb això, ha instat els treballadors i treballadores que no estiguen d’acord amb aquestes condicions laborals, alineades amb la privatització del sistema educatiu, a marxar de l’ensenyament públic.

Amb tot, els sindicats que fem part de la Junta de Personal de Lleida ens obstinarem en què el procés de negociació continuï perquè ha de comportar la recuperació de personal i de condicions laborals, especialment el retorn de la segona hora lectiva, així com el compromís de processos d’estabilització d’interins/es, llargament reivindicats i de la reconversió dels terços de jornada en mitges, a la que reiteradament s’ha compromès el Director General.

En un altre ordre de coses, en tant que Junta de Personal del sector de l’educació, en tant que representants dels treballadors/es de l’educació, volem manifestar de manera clara i rotunda la nostra més ferma condemna contra totes les formes d’intolerància i d’injustícia.

Continuarem treballant, amb la ferma convicció que ens mena: un sistema d’educació públic i de qualitat, on els treballadors/es veuen millorades les seves condicions de treball i prestigiada la seva tasca professional.

Tingueu un bon curs totes i tots.

Junta de Personal Docent No Universitari de Lleida

7 d’octubre de 2019

lleida 1 ustec

lleida 2

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes