La Junta de Personal Docent a Girona troba inacceptables les afirmacions fetes pel Conseller d’Educació, Josep Bargalló, i en demana la dimissió.

Des de la JPD, denunciem que el Departament d’Educació, representat per la figura del Conseller Bargalló, menysté el funcionariat. Segons les seves declaracions durant la visita a Tortosa el dia 2 d’octubre, el 30% dels funcionaris estan endropits i les escoles funcionen millor sense ells, es a dir, quan tot el personal és interí.

També volem expressar el nostre malestar per la manca d’intenció de revertir les retallades: el Conseller ens ha comunicat que, d’aprovar-se els pressupostos, estudiarien retornar l’hora lectiva a primària el curs vinent, i els professors de secundària haurien d’esperar al curs 2021-2022, segons les previsions actuals, i de les hores de permanència ni parlar-ne.

Volem destacar el “No” rotund del conseller a la derogació del Decret de plantilles, un decret que, com li hem fet saber, resta poder als claustres i té el perill de convertir els instituts i les escoles en sistemes caciquistes. Considerem que la seva resposta és inadmissible, ja que ha qüestionat la democràcia als claustres com a pal de paller d’una escola, arribant a dir que les assemblees no funcionen, i que en última instància, aquí mana el Departament.

No content amb això, ha instat els treballadors i treballadores que no estiguin d’acord amb aquestes condicions laborals, alineades amb la privatització dels sistema educatiu, a marxar de l’ensenyament públic.

GIRONA

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes