Premsa

Recull de premsa. Del 5-9-19 al 12-9-19

diari de girona

USTEC-STEs dona per fet que no s’eliminaran ni a curt ni a mitjà termini els barracons dels centres gironins

El sindicat USTEC-STEs dona per fet que Educació no eliminarà ni a curt ni a curt ni a mitjà termini els barracons de les escoles i centres públics de la demarcació. El sindicat critica la “mala planificació” del Departament els darrers deu anys, i recorda que a les comarques gironines, prop del 30% de centres tenen mòduls prefabricats.

Aquest any hi haurà 304 barracons repartits entre les més de 400 escoles i instituts. “El problema és que cal una planificació a deu anys que no es va fer, i que tampoc es fa ara”, lamenta el portaveu d’USTEC a les comarques gironines, Xavier Díez. El sindicat també ha criticat l’aposta pels instituts-escoles que fa el Departament a la demarcació, i ho considera “un pedaç”.

Ustec-STEs, escèptic davant l’anunci d’Ensenyament de treure barracons

El portaveu calcula que hi ha casos de tres generacions de germans que han passat tota la seva educació en aquests espais, i alerta que hi ha un 10% de centres de la demarcació on tots els alumnes estudiaran en mòduls prefabricats.

Ustec reconeix que en alguns casos poden resoldre les «casuístiques» d’algunes localitats, però assegura que caldria un estudi més acurat per saber si realment són efectives. En concret, Díez va assenyalar que el fet de tenir dos claustres amb metodologies pedagògiques «molt diferents» al mateix centre «no és bo». El sindicat també «desconfia» de tenir un alumne dels tres als setze anys en el mateix espai. Aquest any s’obrirà un nou institut escola a les comarques gironines, el Bruel de Castelló d’Empúries. Amb aquest ja en seran cinc a la província, juntament amb els de Verges, Besalú, Lloret de Mar i Sant Joan de les Abadesses.

linia verda

el punt avui

USTEC-STEs xifra en 8.300 els professors necessaris per arribar a la capacitat de servei del 2010

El sindicat USTEC-STEs calcula que perquè el sector educatiu públic arribi a la “capacitat de servei’’ del 2010 caldria incorporar 8.300 docents més al sistema. Segons el portaveu nacional del sindicat, Ramon Font, s’ha de tenir en compte l’augment d’alumnat, la sisena hora, la conversió dels terços de jornada en mitges jornades i l’escola inclusiva i per això titlla de “propagandístic’’ l’argument del Departament que defensa haver augmentat el nombre de professors tot i decréixer l’alumnat, sobretot a Infantil i Primària.

El sindicat també denuncia que el pes de la direcció a l’hora d’intervenir en les adjudicacions de les places i el nombre de places perfilades amb entrevista personal perjudica sobretot docents en edat fèrtil o embarassades.

ustec

Crítiques a Educació per l’excés de barracons

El sindicat Ustec-STEs dona per fet que el Departament d’Educació no eliminarà ni a curt ni a mitjà termini els mòduls prefabricats de les escoles i els centres públics de la demarcació de Girona. En declaracions recollides per l’ACN, el sindicat va criticar ahir la “mala planificació” del departament els últims deu anys, i va recordar que a les comarques gironines, prop del 30% de centres tenen mòduls prefabricats.

Centenars

Aquest any hi haurà 304 barracons repartits entre les més de 400 escoles i instituts. “El problema és que cal una planificació a deu anys que no es va fer, i que tampoc es fa ara”, lamenta el portaveu de la Ustec a les comarques gironines, Xavier Díez.

D’altra banda, el sindicat va criticar també l’aposta pels instituts escola que fa el Departament d’Educació a les comarques de Girona, una política que considera “un pedaç”.

linia verda

La FaPaC diu que 254 famílies s’han quedat sense plaça a l’escola pública

Tascón ha participat un el debat d’‘El matí de Barcelona’ sobre l’inici del curs escolar 2019-2020, juntament amb Ramon Font, el portaveu nacional d’USTEC-STEs.

Tant la presidenta de la FaPaC, com el portaveu d’USTEC-STEs, Ramon Font, han criticat l’existència de quotes a l’escola pública com a “forma de segregació” de l’alumnat.

Tant la FaPaC com USTEC-STEs han expressat dubtes sobre el nou model d’institut escola que s’impulsa des del Departament d’Educació. Mentre que el govern assegura que és una eina per lluitar contra l’abandonament escolar, Tascón i Font creuen que pot contribuir a perpetuar la segregació de determinats centres. Justament aquest curs s’estrena l’Institut Escola Arts, a Hostafrancs

El portaveu d’USTEC-STEs també ha criticat que les escoles no han de convertir-se en un “pàrquing” i que els nens ja hi passen massa hores. “Mentre que a Finlàndia els alumnes de primària fan 606 hores lectives, aquí en fan 832”, ha sentenciat.

linia verda

el diari de educaciocreative commons

Un de cada deu docents del sistema públic ja ocupa una ‘plaça perfilada’

En el seu dia, la USTEC va impugnar el decret davant la sala del contenciós-administratiu del TSJC, i en conseqüència fa un any va anunciar la seva decisió de no participar en la comissió de seguiment d’aquest decret.

linia verda

raco catalacreative commons

La precarietat laboral i l’augment de les taxes protagonitzen l’inici del curs universitari

L’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) i el Consell de l’Estudiantat (CEUCAT) són algunes de les entitats que ja han mostrat el seu suport a la iniciativa, així com sindicats com SEPC, USTEC-STEs, l’AEP.

linia verda

cadena ser

Més professors i menys alumnes en l’inici del nou curs

linia verda

vilawebcreative commons

USTEC-STEs dona per fet que Educació no eliminarà ni a curt ni a mitjà termini els barracons dels centres gironins

USTEC-STEs dona per fet que Educació no eliminarà ni a curt ni a curt ni a mitjà termini els barracons de les escoles i centres públics de la demarcació. El sindicat critica la “mala planificació” del Departament els darrers deu anys, i recorda que a les comarques gironines, prop del 30% de centres tenen mòduls prefabricats. Aquest any hi haurà 304 barracons repartits entre les més de 400 escoles i instituts. “El problema és que cal una planificació a deu anys que no es va fer, i que tampoc es fa ara”, lamenta el portaveu d’USTEC a les comarques gironines, Xavier Díez. El sindicat també ha criticat l’aposta pels instituts-escoles que fa el Departament a la demarcació, i ho considera “un pedaç”.

La ILP Universitats aconsegueix les 50.000 signatures per començar els tràmits parlamentaris

L’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) i el Consell de l’Estudiantat (CEUCAT) són algunes de les entitats que ja han mostrat el seu suport a la iniciativa, així com sindicats com SEPC, USTEC-STEs, l’AEP. Segons els promotors, l’augment de les taxes el 2012, en un 66%, ha impedit l’entrada d’uns 10.000 estudiants a la universitat.

linia vermella

USTEC·STEs (IAC) és membre i part cofundadora de la IAC (Intersindical Alternativa de Catalunya):

iac**

La PAICAM, un camí difícil, alhora que esperançador per a les malaltes, i pel seu dret d’emmalaltir amb dignitat

linia vermella

(Confederación de Sindicatos de Trabajadoras y Trabajadores de la Enseñanza)

stes intersindical**

STEs-i rechaza la colocación de cámaras de videovigilancia en las aulas

STEs-i denuncia que la mayoría de las comunidades tendrán este curso un horario lectivo por encima de lo que recomienda la ley

La PECEPI insiste en la necesidad de establecer procesos de consolidación del profesorado interino

Comienza un nuevo curso en el que se deben revertir definitivamente los recortes y sentar las bases para una nueva Ley de Educación

linia vermella

(Sindicat de Treballadores i Treballadors de l’Ensenyament del País Valencià)

stpv **

Nota de premsa de la Trobada de coordinació de Marees per l’Educació Pública

Es negocien les instruccions d’inici de curs dels centres de l’ISEA

La PECEPI insisteix en la necessitat d’establir processos de consolidació del professorat interí

linia vermella

mecd**

La población española con estudios superiores a los obligatorios aumenta un 18% en una década – Ministerio de Educación y Formación Profesional

linia vermella

ara cat

Menys vacances a l’estiu, una idea aparcada (per ara)

Ara bé, hi ha qui considera que els tres mesos de vacances actuals no són una mala fórmula. Ramon Font, portaveu del sindicat de mestres USTEC-STEs, dona alguns arguments: el primer, que trencar la rutina tant de temps “pot ser positiu per a la maduració dels alumnes”; el segon, que les altes temperatures a l’estiu a Catalunya “no donen gaire marge” per avançar les classes; i el tercer, que “mai la funció de l’escola ha estat cuidar els nens de les famílies”. “L’escola no és un pàrquing. Entenc que les famílies no saben on portar els nens al setembre, però que hagi de ser a l’escola és molt qüestionable”, afirma. I afegeix una quarta idea: si els nens tornen abans a l’aula suposarà que els mestres i professors també retallin vacances a l’estiu -ara comencen a treballar l’1 de setembre per preparar el curs-. “Seria un cop de martell a la moral del professorat, un col·lectiu que fa 10 anys que pateix retallades”, assegura.

Els deures del primer dia de curs per al departament: falten més mestres per aplicar el decret de l’escola inclusiva

Segons el sindicat CCOO, fan falta 3.200 docents per recuperar el nivell, però aquest dijous, el sindicat USTEC-STEs ha augmentat la xifra fins als 8.300.

Aquesta situació ha fet que els mestres alcin la veu. També avui, en l’inici de curs. Segons la USTEC, aquests 8.300 docents que fan falta servirien per cobrir algunes de les principals reivindicacions: 3.200 per recuperar la segona hora lectiva, és a dir, tornar a fer l’horari anterior a les retallades -18 hores de classe a secundària i 23 a primària, ja que ara en fan 19 i 24, respectivament-; 690 més serien per cobrir les dues hores lectives als professors de més de 55 anys; 500 docents fan falta per convertir els terços de jornada en mitges jornades; i la resta, fins a 4.390, s’haurien de destinar a reduir les ràtios, fer substitucions o suport als centres, de manera que es pugui aplicar el decret de la inclusiva i atendre els infants amb garanties.

linia vermella

ara balears

Representants de les Balears se sumen a la Diada de Catalunya

La directora de Política Lingüística, Agustina Vilaret, també ha participat en la Diada, i gual que diferents sindicats com l’STEI Intersindical de les Balears, la Intersindical Alternativa Catalana (IAC) la USTEC-STEs, l’STEPV Intersindical valenciana i el sindicat LAB del País basc.

linia vermella

catalunya press

Piden 8.300 docentes más en Catalunya para recuperar los niveles anteriores a los recortes

Demanen 8.300 docents més a Catalunya per recuperar els nivells anteriors a les retallades

El sindicat UstecStes ha xifrat aquest dijous en 8.300 els docents necessaris per disposar de la mateixa capacitat de servei que el 2010, i ha urgit a augmentar també el personal de suport educatiu en tots els centres.

En roda de premsa, el portaveu de UstecStes, Ramon Font, ha considerat “propagandístic” que la Conselleria d’Educació de la Generalitat proclami que hi ha menys alumnes i més docents, i ha retret que en anys de creixement econòmic no s’hagin aprovat pressupostos per revertir les retallades educatives.

Ha considerat un “desastre absolut” que en temps de creixement econòmic s’hagi optat per la contenció pressupostària, i s’ha preguntat què passarà llavors si arriba una altra recessió.

Ha explicat que d’aquests 8.300 docents que falten segons el parer del sindicat, 3.200 docents són de la recuperació de la segona hora lectiva del professorat; 690 per a la cobertura de les dues hores lectives al professorat de més de 55 anys; 500 per la conversió dels terços de jornada a mitja jornada, i 4.390 per a reduir ràtios en els centres.

Font ha remarcat que si la inversió educativa en educació fos la que estipula la Llei d’Educació de Catalunya (LEC), del 6% del PIB, el pressupost del departament s’hauria de triplicar i arribar als 15.000 milions d’euros.

linia vermella

ALTRES NOTÍCIES:

Canal Reus TV: Denuncien mala praxi en la contractació del professorat | Canal Reus TV

El sindicat de l’Ensenyament de Catalunya USTEC•STEs reclama que el professorat de l’escola pública es contracti d’una manera més objectiva. Asseguren que almenys un 9% dels docents contractats han estat escollits mitjançant entrevistes personals, pràctiques de l’empresa privada que, asseguren, deixarien en segon terme pràctiques com el concurs de mèrits.

L’inici de curs arriba amb la mirada crítica dels sindicats. En el cas de la contractació, el sindicat de professors USTEC·STEs denuncia que arran del decret de plantilles, que es va iniciar el 2014 i s’ha anat prorrogant amb modificacions, en els dos últims anys s’ha instaura l’entrevista personal a partir del concepte ‘perfils professionals’. Una praxi que asseguren perjudica a la resta de docent que opten a aquella plaça. El portaveu d’USTEC·STEs a Tarragona, Juan Carlos Feijoos, ha apuntat que ‘hi ha una tria a dit de les direccions a l’hora de contractar els docents del seu centre, un fet que es dóna en almenys un 9% dels casos, mitjançant entrevistes personals’.

Tanmateix, defensen al voltant d’un 80% dels docents compten amb la seva plaça després que les direccions hagin intervingut d’una manera o altra. A la vegada també anuncien que estan treballant per organitzar diverses mobilitzacions que rebutgin les retallades en educació. Consideren que les comarques de Tarragona necessiten fins a 610 professors per tornar a les xifres anteriors a la crisi.

Reclamen també una reducció de les ràtios d’alumnes. Segons el sindicat, la pujada d’alumnes prevista des de la primera dècada del 2000, hauria evidenciat una massificació de bona part de les aules, amb grups amb més de 30 alumnes. Fet que consideren que va en detriment tant de l’atenció adequada de l’alumnat com de la qualitat educativa del sistema.

TAC12: El sindicat USTEC-Stes reclama revertir les retallades que pateix el sector educatiu [vídeo]

Empordà: Educació no eliminarà ni a curt ni a mitjà termini barracons, segons USTEC-STEs

El sindicat USTEC-STEs dona per fet que el Departament d’Educació no eliminarà ni a curt ni a curt ni a mitjà termini els barracons de les escoles i centres públics de la demarcació. El sindicat critica la “mala planificació” del Departament els darrers deu anys, i recorda que a les comarques gironines, prop del 30% de centres tenen mòduls prefabricats. Aquest any hi haurà 304 barracons repartits entre les més de 400 escoles i instituts.

“El problema és que cal una planificació a deu anys que no es va fer, i que tampoc es fa ara”, lamenta el portaveu d’USTEC a les comarques gironines, Xavier Díez. El sindicat també ha criticat l’aposta pels instituts-escoles que fa el Departament a la demarcació, i ho considera “un pedaç”.

A la comarca de l’Alt Empordà, hi ha centres educatius que funcionen en el 100% dels seus equipaments en mòduls: Escola Carme Guasch i Darné, de Figueres; Institut Vilafant, de Vilafant; i Institut-Escola El Bruel, d’Empuriabrava.

Onda Cero: Debat a les portes del nou curs: cal el mòbil a les aules? | Onda Cero Radio

Mòbils a l’aula, sí o no? La discrepància bascula entre la tecnologia i l’addicció, les portes al camp i la protecció del menor, l’adaptació al medi i la defensa de les essències educatives. Avui hem debatut sobre tot plegat amb diferents actors implicats: amb Lluís Vila, president de FAPAES; amb Joan Amorós, director de Mobile Free Life i amb Xosé Conde, d’USTEC.

El Llobregat.com: El día de la marmota en el inicio de curso escolar | El Llobregat

Según los datos facilitados por la Unió de Sindicats de Treballadors de l’Ensenyament de Cataluña (USTEC), uno de los grandes cambios durante el próximo curso será el cierre de líneas educativas en párvulos, ante la disminución de estudiantes. Y es que la natalidad ha bajado y esto afecta al sistema educativo.

USTEC-STES denuncia que Ensenyament cada año “hace una previsión a la baja de las plazas de oferta en la escuela pública”, lo que supone un “agravio comparativo” respecto a la escuela concertada. Esto provoca, según explica el sindicato, que las familias matriculen a sus hijos en la concertada por miedo a quedarse sin plaza en la pública. Además, recriminan al Departament que haya habido un aumento del 29% de bajas en la plantilla respecto al curso anterior, lo que según USTEC está relacionado con “la presión que en muchos casos se ejerce sobre la plantilla docente desde los equipos directivos y la administración”.

Diari de Tarragona: La Escola Marcel·lí Domingo de Tarragona pierde una línea de P3

La Escola Marcel·lí Domingo de Sant Pere i Sant Pau pierde una línea de P3. Pasan de dos a uno. El motivo es el decrecimiento del alumnado de infantil en el barrio tarraconense. “Nos dimos cuenta que los nacimientos en el año 2016 habían disminuido. Nacieron 35 niños menos en esa zona”, explica Jean-Marc Segarra, director de Serveis Territorials d’Ensenyament a Tarragona. Esta es una de una de las medidas que denuncia el sindicato USTEC·STEs (IAC). “Este decrecimiento de alumnos es la oportunidad perfecta para bajar las ratios de grupo, una mejora importante para apostar por la calidad educativa”, explicaba esta mañana Juan Carlos Feijoo, portavoz del sindicato.

Aprovechando el inicio de curso, USTEC·STEs (IAC) ha puesto encima de la mesa algunas de sus principales reivindicaciones. La primera tiene que ver con la “infrafinanciación crónica”. Actualmente, se invierte solo en educación del 2,04% del PIB, cuando la LEC (Llei d’Educació de Catalunya) prevé un 6% para poder cubrir las necesidades educativas.

Por otro lado, a la vez que se ha detectado un decrecimiento de alumnado en los cursos de infantil y primaria, la secundaria ha subido. “Este aumento ha evidenciado la poca previsión de una administración que ha masificado las aulas y ha apostado por los barracones”, comentaba Feijoo. Algunos grupos de la ESO están sobre los 31 alumnos.

Otra de las principales quejas del sindicato es la falta de profesorado. El curso 2019-2020 se inicia con 1.000 alumnos más y 50 docentes más. Lo que significa un total de 7.357 profesores, “una cifra muy por debajo de la que correspondría para mantener el nivel previo a los recortes de hace diez años”, dicen desde el sindicato, quienes cifran en 610 los docentes que faltan. USTEC·STEs (IAC) quiere que el gobierno de Quim Torra revierta la situación y devuelva las condiciones de antes de los recortes.

ElTemps.cat: «Els pressupostos de 2020 seran l’inici de la reversió de les retallades» – El Temps

– Li ho preguntava perquè la principal federació d’Ampes, la Fapac, i el principal sindicat entre els mestres, la USTEC, s’han oposat al pacte contra la segregació, precisament, perquè consideraven que comportaria més ingressos per a l’escola concertada.

linia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra

mitjans de comunicacio

linia negra Recull de tots els mitjans de comunicació de la secció “Premsa” linia negra

eldiario escreative commons

linia verda

directacreative commons

linia verda

vilawebcreative commons

linia verda

criticcreative commons

linia verda

la mareacreative commons

linia verda

kaosenlaredcreative commons

linia verda

diagonal periodicocreative commons

linia verda

20 minutoscreative commons

linia verda

el diari de educaciocreative commons

linia verda

diario educacióncreative commons

linia verda

llibertatcreative commons

linia verda

raco catalacreative commons

linia verda

nacio digitalcreative commons

linia verda

nacio bergueda creative commons

linia verda

directe creative commons

linia verda

ined21 creative commons

linia verda

insurgente

linia verda

publico

linia verda

public

linia verda

europa press

linia verda

campus vivo

linia verda

agencia efe

linia verda

el confidencial

linia verda

el pais

linia verda

la informacion

linia verda

el huffington post

linia verda

abc

linia verda

el mundo

linia verda

el periodico

linia verda

cuadernos

linia verda

educacion 3

linia verda

aprendemas

linia verda

el economista

linia verda

diari del treball

linia verda

linia verda

cadena ser

linia verda

radio 4

linia verda

USTEC·STEs (IAC) és membre i part cofundadora de la IAC (Intersindical Alternativa de Catalunya):

iac**

linia vermella

(Confederación de Sindicatos de Trabajadoras y Trabajadores de la Enseñanza)

stes intersindical**

linia vermella

(Sindicat de Treballadores i Treballadors de l’Ensenyament del País Valencià)

stpv **

linia vermella

stei**

linia vermella

gencat**

linia vermella

mecd**

linia vermella

la vanguardia

linia vermella

tot lleida

linia vermella

lleida al minut

linia vermella

hola lleida

linia vermella

ua1

linia vermella

diari tarragona

linia vermella

diari de girona

linia vermella

fem girona

linia vermella

ara girona

linia vermella

el punt avui

linia vermella

ara cat

linia vermella

ara balears

linia vermella

el nou

linia vermella

regio7

linia vermella

segre

linia vermella

catalunya press

linia vermella

isabadell

linia vermella

catalonia today

linia vermella

triangle

linia vermella

la tele catcreative commons

linia vermella

aldia

linia vermella

linia vermella

catalunya radio

linia vermella

rac 1

linia vermella

8tv

linia vermella

tv3

linia vermella

la sexta

linia vermella

cuatro

linia vermella

tve

linia vermella

telecinco

linia vermella

atena 3

linia vermella

atena 3

linia vermella

linia vermella

ALTRES MITJANS

1) Mitjans de Catalunya:

fletxa verdaSocial.cat. Acció Social a Catalunya

linia negra

fletxa verda Radio Sabadell [Sabadell]

linia negra

fletxa verda EbreExprés [Ebre]

linia negra

fletxa verda AlDia.cat [Catalunya]

linia negra

fletxa verdaNúvol. El digital de cultura

linia negra

fletxa verdaComunicació 21

linia negra

fletxa verda Hola Lleida [Lleida]

linia negra

fletxa verdaXip/tv

linia negra

fletxa verda Empordà [Empordà]

linia negra

fletxa verda Radio Sabadell [Sabadell]

linia negra

fletxa verda Via Empresa

linia negra

fletxa verda Tot Sant Cugat [Sant Cugat]

linia negra

fletxa verdaSocial.cat. Acció Social a Catalunya

linia negra

fletxa verdaDiari Català

linia negra

fletxa verda EbreExprés [Ebre]

linia negra

fletxa verda Radio Rubí

linia negra

fletxa verda Tot Lleida

linia negra

fletxa verdalliureimillor.cat

linia negra

fletxa verda Rosa Sensat

linia negra

fletxa verda Diari de Vilanova

linia negra

fletxa verdaLleida diari

linia negra

fletxa verda Catalunya plural

linia negra

fletxa verda Indymedia Barcelona [Barcelona]

linia verda

fletxa verda SICOM. Solidaritat i comunicació

linia verda

fletxa verda ACN. Agencia Catalana de Noticies

linia verda

fletxa verda DiarioSitges [Sitges]

linia verda

fletxa verda Social.cat. Acció social a Catalunya

linia verda

fletxa verda La vila [Salou]

linia verda

fletxa verda Anoia diari [Anoia]

linia verda

fletxa verda El Temps

linia verda

fletxa verda Diari de Terrassa [Terrassa]

linia verda

fletxa verdaDiari Més [Reus]

linia verda

fletxa verda DiarioSitges [Sitges]

linia verda

fletxa verda Lliure i millor.cat

linia verda

fletxa verda Indymedia Barcelona [Barcelona]

linia verda

fletxa verda SICOM. Solidaritat i comunicació

linia verda

fletxa verda ACN. Agencia Catalana de Noticies

linia verda

fletxa verda Valls Diari [Valls]

linia verda

fletxa verda Mèdia.cat

linia verda

fletxa verda Cerdanyola.info [Cerdanyola]

linia verda

fletxa verdaTele Ponent:

linia verda

fletxa verdaRàdio Terra

linia verda

fletxa verda Ràdio Premià de Mar

linia verda

fletxa verdaRTV Vilafranca:

linia verda

fletxa verda 15MbcnTv [Barcelona]

linia vermella

fletxa verda Comunicació 21

linia vermella

fletxa verda FAVB Fed. d’associacions veins/es de Barcelona

linia vermella

fletxa verda El Plural [Andalucía i Catalunya]

linia vermella

fletxa verdaDiari Català

linia vermella

fletxa verdaAnoia diari [Anoia]

linia vermella

fletxa verda Bon dia (Lleida)

linia vermella

fletxa verdaTerrassa digital [Terrassa]

linia vermella

fletxa verda Lleida.com [Lleida]

linia vermella

fletxa verda Ebre Digital

linia vermella

fletxa verda AlDia.cat [Catalunya]

Contadorlinia vermella

fletxa verda El Plural [Andalucía i Catalunya]

linia vermella

fletxa verda 15MbcnTv [Barcelona]

linia vermella

fletxa verda ContraInfo.cat [Mallorca]

linia vermella

fletxa verda FAVB. F. d’associacions veins/es de Barcelona

linia vermella

fletxa verdaGirona notícies

linia vermella

fletxa verda marfanta.com

linia vermella

fletxa verda Radio Calella [Calella]

linia vermella

fletxa verda El Nacional

linia vermella

fletxa verda Cat Zona

linia vermella

fletxa verda Núvol

linia vermella

fletxa verdaRàdio Olot

linia vermella

 

2) Mitjans de la resta dels Països Catalans:

fletxa verda Levante-EMV [País Valencià]

linia negra

fletxa verdaLa Opinión de Torrent [Torrent]

linia negra

fletxa verda La veu [País Valencià]

linia negra

fletxa verdaMallorca Zeitung [Mallorca]

linia negra

fletxa verda Nou Diari [Eivissa i Formentera]

linia negra

fletxa verda Diario Información (Alacant)

linia negra

fletxa verdaLas Provincias [País Valencià]

linia verda

fletxa verda Periódico Santa Pola [Santa Pola]

linia verda

fletxa verdaNúvol digital

linia verda

fletxa verdaDiario de Ibiza [Eivissa]

linia verda

fletxa verda d Balears

linia verda

fletxa verda Ràdio Mallorca

linia verda

fletxa verdaLa Verdad [Múrcia y Alicante]

linia vermella

fletxa verda Información.es [Alacant]

linia vermella

fletxa verda DBalears [Illes Balears]

linia vermella

fletxa verdaDiario de Mallorca [Mallorca]

linia vermella

fletxa verda Mallorca diario

linia vermella

3) Mitjans de l’estat espanyol:

fletxa verda EcoRepublicano

linia negra

fletxa verda DisoPress. Agencia de prensa y difusión social

linia negra

fletxa verda InfoLibre. Información libre e independiente

linia negra

fletxa verda Viento Sur

linia negra

fletxa verda Terra

linia negra

fletxa verdaLibreRed

linia negra

fletxa verda DICYT. Difusión de la ciencia y la tecnología

linia negra

fletxa verda Magisterio*

linia negra

fletxa verda Expansión

linia negra

fletxa verda Tercera Información

linia negra

fletxa verda Agencia SINC

linia negra

fletxa verda El Comercio (Asturias)

linia negra

fletxa verda AndaluciaInformación [Andalucía]

linia negra

fletxa verdaDiario Sur [Andalucía]

linia negra

fletxa verdaDiario de Mallorca [Mallorca]

linia negra

fletxa verdaLa Opinión de Zamora [Zamora]

linia negra

fletxa verda Diario de Sevilla [Sevilla]

linia negra

fletxa verdaLa Nueva España [Asturias]

linia negra

fletxa verdaNaiz [Euskalerria]

linia negra

fletxa verda Diario de Soria [Soria]

linia negra

fletxa verda La Voz Digital [Cádiz]

linia negra

fletxa verda Diario de Cádiz [Cádiz]

linia negra

fletxa verda El Día [Islas Canarias]

linia negra

fletxa verda El Español

linia negra

fletxa verda El plural

linia negra

fletxa verda La bolsa

linia negra

fletxa verda La Cerca (Castilla La Mancha)

linia negra

fletxa verda Diario de León

linia negra

fletxa verdaDiario de noticias (Navarra)

linia negra

fletxa verda Kaos en la red

linia negra

fletxa verda Jornada

linia negra

fletxa verda Fotomovimiento. Testimonio fotográfico

linia verda

fletxa verda LaHaine.org. Proyecto de desobediencia inform.

linia verda

fletxa verda Nodo50.org. Contrainformación en red

linia verda

fletxa verda Cope

linia verda

fletxa verda DeCine21. Estrenos de cine

linia verda

fletxa verda España Notinent

linia verda

fletxa verdaPortal Clásico. Cult. clásica, historia y mitología

linia verda

fletxa verdaCinco Días. Diario de economía

linia verda

fletxa verda Mas 24

linia verda

fletxa verdaÚltimo cero

linia verda

fletxa verda Mundiario. Diario de análisis y opinión.

linia verda

fletxa verda Diario de Burgos [Burgos]

linia verda

fletxa verda El Norte de Castilla [Castilla y León]

linia verda

fletxa verdaFaro de Vigo [Vigo]

linia verda

fletxa verda La Opinión [Coruña]

linia verda

fletxa verda El Digital de Castilla y la Mancha [Castilla y la M]

linia verda

fletxa verdaAlbacete Abierto [Albacete]

linia verda

fletxa verda El Comercio [Asturias]

linia verda

fletxa verdaCanarias 7 [Islas Canarias]

linia verda

fletxa verdaSur.es [Málaga]

linia verda

fletxa verda El Correo [Bizkaia y Álava]

linia verda

fletxa verda La Gaceta de Salamanca [Salamanca]

linia verda

fletxa verda La Opinión de Málaga [Málaga]

linia verda

fletxa verda La Rioja

linia verda

fletxa verda estrella digital

linia verdafletxa verda Yahoo.es

linia verda

fletxa verda Periodista digital

linia verda

fletxa verda Diario de Córdoba

linia verda

fletxa verdaeitv.eus. (Euskadi)

linia verda

fletxa verda La República

linia vermella

fletxa verda Madrilonia

linia vermella

fletxa verda Periodismo Humano

linia vermella

fletxa verda Nueva Tribuna

linia vermella

fletxa verda Nosotras.com

linia vermella

fletxa verdaOnda Cero

linia vermella

fletxa verda La Razón

linia vermella

fletxa verda Rebelión

linia vermella

fletxa verda Te Interesa

linia vermella

fletxa verda El Boletin. Diario de Actualidad y Finanzas

linia vermella

fletxa verda Asturias 24

linia vermella

fletxa verda clm24.es [Castilla la Mancha]

linia vermella

fletxa verda Hoy.es [Extremadura]

linia vermella

fletxa verda Andalucesdiario.es [Andalucía]

linia vermella

fletxa verdaLa Voz de Galicia [Galicia]

linia vermella

fletxa verda Madrid Actual [Madrid]

linia vermella

fletxa verdaILeón [León]

linia vermella

fletxa verdaEl Faro Digital [Ceuta y Melilla]

linia vermella

fletxa verda MadridPress [Madrid]

linia vermella

fletxa verda Diario de Navarra [Navarra]

linia vermella

fletxa verda Diario de León [León]

linia vermella

fletxa verda El Diario Vasco [Euskadi]

linia vermella

fletxa verdaBroadly

linia vermella

fletxa verdaLa crónica

linia vermella

fletxa verda Economia digital

linia vermella

fletxa verda La voz de Cádiz

linia vermella

fletxa verda Deia (Euskadi)

linia vermella

fletxa verda El obrero.es

linia vermella

fletxa verda Berria (Euskadi)

linia vermella

fletxa verda Crónica global

linia vermella

4) Mitjans de la resta del món:

fletxa verda La Tercera [Chile]

linia negra

fletxa verda Diario de México [México]

linia negra

fletxa verdaRunRunes [Venezuela]

linia verda

fletxa verda EdWeek [EEUU]

linia verda

fletxa verda Clarín [Argentina]

linia vermella

fletxa verda La Nación (Argentina)

linia vermella

 

 

Llegenda:

*: Noticia per a subscriptors.

**: Altres: noticies d’altres sindicats, departament de premsa de l’administració, etc.

creative commons: Aquest mitjà publica els seus continguts sota una llicència Creative Commons.

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes