Premsa

Recull de premsa. Especial estiu. Fins el 5-9-19

el pais

La prórroga presupuestaria paraliza compromisos de la Generalitat | Cataluña | EL PAÍS

“Llevamos seis años de crecimiento económico, y todavía hay recortes”, lamenta el portavoz de USTEC, Ramon Font. “Los mayores de 55 años [unos 18.000 profesores según USTEC] tienen derecho a no trabajar en esas dos horas lectivas, más cuando la OMS reconoce el estrés en el trabajo como una enfermedad”, añade el líder sindical. Y carga contra la política presupuestaria del Govern: “Está claro que el departamento de Economía de Pere Aragonès no deja hacer nada a los otros departamentos”.

linia verda

el periodico

Mestre interí: una professió sense vacances pagades

Maestro interino: una profesión sin vacaciones pagadas

Los más vulnerables del escalafón son los profesores sustitutos, que no tienen asignada plaza y que en Catalunya deben cubrir una baja durante un mínimo de seis meses para tener derecho a poder alargar su contrato hasta julio. “Aunque previamente tienen que hacer un curso”, explica Àlex Juanmartí, de la USTEC. El julio, a diferencia de la privada, muchos sí lo cobran, aunque cobrar el agosto continúa siendo para muchos una asignatura pendiete. “Las fechas en las que se quedan sin contrato dejan de acumular servicios prestados”, añade Juanmartí. Lo que les deja peor posicionados en las bolsas de interinos respecto a aquellos temporales que se libran del éxodo migratorio por las oficinas del SEPE.

linia verda

nacio digitalcreative commons

Més de la meitat dels professors d’una escola de Manresa marxen per «l’assetjament» de la direcció | NacióDigital

Això va passar fa dos cursos i un altre professor va optar també a la direcció, tot i que la plaça va tornar a recaure en Lluís Cano en un procés “que va provocar moltes tensions”, asseguren els més disconformes amb els mètodes directius. “L’elecció del director d’un centre no és democràtica, una comissió en fa una valoració meritocràtica en que l’experiència en el càrrec i l’entrevista personal que fan des del departament són determinants”, expliquen des d’USTEC. “És gairebé impossible que un director que vulgui repetir no ho faci amb aquests criteris d’avaluació”, insisteixen.

Per acabar-ho de reblar, la demanda d’una avaluació de riscos psicosocials, “que difícilment és definitiva”, i el procés de renovació a la direcció encara van pronunciar més “el caràcter despòtic” de Lluís Cano. “Els darrers dos anys han estat irrespirables per al professorat, amb desconsideracions, un control excessiu i una pressió altíssima”.

“Les reunions de claustre són monòlegs de la direcció perquè ningú no gosa intervenir”, expliquen. Tampoc ningú no s’atreveix a queixar-se al Departament ja que “no estem segurs que això no acabi significant represàlies”, pel què “la majoria, quan tenen un nou destí, respiren després de treure’s un pes de sobre, i prefereixen mirar endavant per no tenir problemes”.

El pitjor, però, segons valoren, és que la persecució arriba a les xarxes socials on no s’ha estat d’opinar sobre mestres i fer amenaces velades, fins al punt que els Serveis Territorials el van instar a que tanqués els seus perfils.

linia verda

ara cat

La ILP per regular per llei les taxes universitàries arriba a les 50.000 firmes necessàries

… i els sindicats Ustec, la Intersindical i la CGT, a més de diverses persones a títol individual.

linia verda

la vanguardia

“Contigo tenemos un problema: estás embarazada”

Ramon Font, portavoz del sindicato Ustec, que presentó un recurso contra el decreto de Plantillas todavía no resuelto porque es un “mecanismo de colocación arbitrario gracias a las plazas perfiladas (casi un 9% el curso pasado) y porque deja una puerta abierta al nepotismo”, lamenta que el colectivo de profesores interinos esté tan indefenso y que no puedan tramitar las quejas que reciben, algunas incluso sobre preguntas inapropiadas en las entrevistas a las candidatas, donde se las interroga sobre si tienen hijos, proyectos de maternidad o intenciones de jornadas reducidas.

La ILP para regular tasas universitarias logra las 50.000 firmas necesarias

…y los sindicatos Ustec, la Intersindical y la CGT, además de varias personas a título individual.

linia vermella

USTEC·STEs (IAC) és membre i part cofundadora de la IAC (Intersindical Alternativa de Catalunya):

iac**

Ni fronteres tancades, ni discriminació. – Intersindical Alternativa de Catalunya

linia vermella

(Confederación de Sindicatos de Trabajadoras y Trabajadores de la Enseñanza)

stes intersindical**

STEs-i insta a Pedro Sánchez a un entendimiento con las fuerzas políticas progresistas para conformar un Gobierno que asegure y dignifique la Escuela Pública

STEs-i denuncia que la mayoría de las comunidades tendrán este curso un horario lectivo por encima de lo que recomienda la ley

linia vermella

(Sindicat de Treballadores i Treballadors de l’Ensenyament del País Valencià)

stpv **

STEPV es concentra a la Conselleria d’Educació

STEs-i insta a Pedro Sánchez a un enteniment amb les forces polítiques progressistes

Professorat interí: Reclamacions prèvies sobre la continuïtat en el treball

STEPV reclama la negociació de les plantilles per adaptar-les a la normativa actual

linia vermella

el punt avui

Només el 25% dels alumnes parla català al pati de l’escola | Rosa M. Bravo | Barcelona | Educació | El Punt Avui

Portaveus dels sindicats USTEC-STEs i Intersindical-CSC van coincidir en l’anàlisi i van reclamar una estratègia d’Educació per revertir una situació que consideren greu. La Plataforma per la Llengua vol posar una campanya en marxa a la tardor per revertir la situació, perquè alerta que pot posar fi a la cohesió social, i demana més implicació a l’administració.

linia vermella

ALTRES NOTÍCIES:

La Razón: Las escuelas concertadas de Cataluña que cobran cuotas elevadas a las familias se juegan perder las ayudas públicas para los alumnos de primaria en el curso 2020-21

…o sindicatos como la USTEC reclaman el dinero de la concertada para la pública, lamentan que cronifica la distribución desigual de los alumnos por origen o condiciones socioeconómicas.

Crónica global: Encierro familias para pedir plazas públicas

Padres y madres de alumnos critican que sobresaturar los centros no es la solución, y piden “más pública y menos concertada”. Una protesta que ha tenido lugar el mismo día que Ustec, sindicato mayoritario en este sector, ha pedido la dimisión del conseller de Educación de la Generalitat, Josep Bargalló, tras “un año decepcionante” en el que no ha revertido ninguno de los recortes implementados en la crisis.

Ustec ha remarcado que Bargalló “no ha eliminado ninguno de los recortes más esenciales implementados con la excusa de la crisis”, y ha enumerado que no se ha revertido la hora lectiva que resta a los docentes, tampoco se ha pasado los tercios de jornada a media jornada y no se ha establecido un calendario de recuperación.

También han lamentado que Bargalló “siempre se ha excusado en la ausencia de un presupuesto” que, según Ustec·Stes, se puede revertir mediante el recurso legal del decreto-ley, y ha criticado su papel en el Pacto contra la Segregación Escolar, con débiles e inconcretos compromisos.

Bressola: Butlletí 62 juliol (pàgina 3)

Visita de la Ustec-STEs

La Bressola va acollir una delegació d’Ustec-STEs i el seu portaveu nacional Ramon Font el dimarts 11 de juny. La delegació va visitar diverses classes i totes les etapes de l’ensenyament que ofereix La Bressola, des de la maternal fins al col·legi, i va poder conèixer de primera mà el model pedagògic i immersiu de La Bressola, els reptes immediats i les dificultats que afronta.En una reunió posterior, se van abordar possibles vies de col·laboració.

Catalunya Diari: CCOO, en contra de la mesura sobre les festes nacionals | Catalunya Diari

IAC, en suport del Govern

Puigneró va recordar que la iniciativa va néixer després de les reclamacions de nombrosos funcionaris que van demanar poder treballar aquests dies festius al·legant no sentir-se identificats amb què representen. En la seva defensa, i també des de l’àmbit sindicalista, Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) ha donat el seu suport: «Instem a totes les administracions catalanes amb governs republicans i a aquells que no volen celebrar genocidis a fer el mateix. Fem que a les empreses i als comitès acordin la possibilitat de treballar el 12 d’octubre i el 6 de desembre», publicava el sindicat al seu compte de Twitter.

No obstant això, el IAC no té presència encara en la mesa general de la Generalitat, tot i haver crescut durant les darreres eleccions sindicals.

Economía Solidaria: Aragonès, la llei de contractes i Florentino – Economia solidària

Davant les crítiques rebudes per organitzacions sindicals (CGT, Intersindical, USTEC, Metges de Catalunya, COS, Sindicat d’Estudiants), ciutadanes (Marea Blanca, Xarxa de Cures, Resistència Clínic, Fapac) i polítiques (CUP i En Comú Podem).

linia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra

mitjans de comunicacio

linia negra Recull de tots els mitjans de comunicació de la secció “Premsa” linia negra

eldiario escreative commons

linia verda

directacreative commons

linia verda

vilawebcreative commons

linia verda

criticcreative commons

linia verda

la mareacreative commons

linia verda

kaosenlaredcreative commons

linia verda

diagonal periodicocreative commons

linia verda

20 minutoscreative commons

linia verda

el diari de educaciocreative commons

linia verda

diario educacióncreative commons

linia verda

llibertatcreative commons

linia verda

raco catalacreative commons

linia verda

nacio digitalcreative commons

linia verda

nacio bergueda creative commons

linia verda

directe creative commons

linia verda

ined21 creative commons

linia verda

insurgente

linia verda

publico

linia verda

public

linia verda

europa press

linia verda

campus vivo

linia verda

agencia efe

linia verda

el confidencial

linia verda

el pais

linia verda

la informacion

linia verda

el huffington post

linia verda

abc

linia verda

el mundo

linia verda

el periodico

linia verda

cuadernos

linia verda

educacion 3

linia verda

aprendemas

linia verda

el economista

linia verda

diari del treball

linia verda

linia verda

cadena ser

linia verda

radio 4

linia verda

USTEC·STEs (IAC) és membre i part cofundadora de la IAC (Intersindical Alternativa de Catalunya):

iac**

linia vermella

(Confederación de Sindicatos de Trabajadoras y Trabajadores de la Enseñanza)

stes intersindical**

linia vermella

(Sindicat de Treballadores i Treballadors de l’Ensenyament del País Valencià)

stpv **

linia vermella

stei**

linia vermella

gencat**

linia vermella

mecd**

linia vermella

la vanguardia

linia vermella

tot lleida

linia vermella

lleida al minut

linia vermella

hola lleida

linia vermella

ua1

linia vermella

diari tarragona

linia vermella

diari de girona

linia vermella

fem girona

linia vermella

ara girona

linia vermella

el punt avui

linia vermella

ara cat

linia vermella

ara balears

linia vermella

el nou

linia vermella

regio7

linia vermella

segre

linia vermella

catalunya press

linia vermella

isabadell

linia vermella

catalonia today

linia vermella

triangle

linia vermella

la tele catcreative commons

linia vermella

aldia

linia vermella

linia vermella

catalunya radio

linia vermella

rac 1

linia vermella

8tv

linia vermella

tv3

Una vintena de riders de Glovo en vaga protesten contra les condicions laborals i denuncien ser falsos autònoms

“L’endemà de convocar aquesta manifestació vaig rebre una trucada del mànager de Glovo des de Madrid, que em demanava de quedar per parlar, personalment, en un restaurant, però jo li vaig proposar de veure’ns a les oficines de l’empresa o a la seu de la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), que ens està donant suport, però no vam obtenir cap resposta”, ha explicat González.

linia vermella

la sexta

linia vermella

cuatro

linia vermella

tve

linia vermella

telecinco

linia vermella

atena 3

linia vermella

atena 3

linia vermella

linia vermella

ALTRES MITJANS

1) Mitjans de Catalunya:

fletxa verdaSocial.cat. Acció Social a Catalunya

linia negra

fletxa verda Radio Sabadell [Sabadell]

linia negra

fletxa verda EbreExprés [Ebre]

linia negra

fletxa verda AlDia.cat [Catalunya]

linia negra

fletxa verdaNúvol. El digital de cultura

linia negra

fletxa verdaComunicació 21

linia negra

fletxa verda Hola Lleida [Lleida]

linia negra

fletxa verdaXip/tv

linia negra

fletxa verda Empordà [Empordà]

linia negra

fletxa verda Radio Sabadell [Sabadell]

linia negra

fletxa verda Via Empresa

linia negra

fletxa verda Tot Sant Cugat [Sant Cugat]

linia negra

fletxa verdaSocial.cat. Acció Social a Catalunya

linia negra

fletxa verdaDiari Català

linia negra

fletxa verda EbreExprés [Ebre]

linia negra

fletxa verda Radio Rubí

linia negra

fletxa verda Tot Lleida

linia negra

fletxa verdalliureimillor.cat

linia negra

fletxa verda Rosa Sensat

linia negra

fletxa verda Diari de Vilanova

linia negra

fletxa verdaLleida diari

linia negra

fletxa verda Catalunya plural

linia negra

fletxa verda Indymedia Barcelona [Barcelona]

linia verda

fletxa verda SICOM. Solidaritat i comunicació

linia verda

fletxa verda ACN. Agencia Catalana de Noticies

linia verda

fletxa verda DiarioSitges [Sitges]

linia verda

fletxa verda Social.cat. Acció social a Catalunya

linia verda

fletxa verda La vila [Salou]

linia verda

fletxa verda Anoia diari [Anoia]

linia verda

fletxa verda El Temps

linia verda

fletxa verda Diari de Terrassa [Terrassa]

linia verda

fletxa verdaDiari Més [Reus]

linia verda

fletxa verda DiarioSitges [Sitges]

linia verda

fletxa verda Lliure i millor.cat

linia verda

fletxa verda Indymedia Barcelona [Barcelona]

linia verda

fletxa verda SICOM. Solidaritat i comunicació

linia verda

fletxa verda ACN. Agencia Catalana de Noticies

linia verda

fletxa verda Valls Diari [Valls]

linia verda

fletxa verda Mèdia.cat

linia verda

fletxa verda Cerdanyola.info [Cerdanyola]

linia verda

fletxa verdaTele Ponent:

linia verda

fletxa verdaRàdio Terra

linia verda

fletxa verda Ràdio Premià de Mar

linia verda

fletxa verdaRTV Vilafranca:

linia verda

fletxa verda 15MbcnTv [Barcelona]

linia vermella

fletxa verda Comunicació 21

linia vermella

fletxa verda FAVB Fed. d’associacions veins/es de Barcelona

linia vermella

fletxa verda El Plural [Andalucía i Catalunya]

linia vermella

fletxa verdaDiari Català

linia vermella

fletxa verdaAnoia diari [Anoia]

linia vermella

fletxa verda Bon dia (Lleida)

linia vermella

fletxa verdaTerrassa digital [Terrassa]

linia vermella

fletxa verda Lleida.com [Lleida]

linia vermella

fletxa verda Ebre Digital

linia vermella

fletxa verda AlDia.cat [Catalunya]

Contadorlinia vermella

fletxa verda El Plural [Andalucía i Catalunya]

linia vermella

fletxa verda 15MbcnTv [Barcelona]

linia vermella

fletxa verda ContraInfo.cat [Mallorca]

linia vermella

fletxa verda FAVB. F. d’associacions veins/es de Barcelona

linia vermella

fletxa verdaGirona notícies

linia vermella

fletxa verda marfanta.com

linia vermella

fletxa verda Radio Calella [Calella]

linia vermella

fletxa verda El Nacional

linia vermella

fletxa verda Cat Zona

linia vermella

fletxa verda Núvol

linia vermella

fletxa verdaRàdio Olot

linia vermella

 

2) Mitjans de la resta dels Països Catalans:

fletxa verda Levante-EMV [País Valencià]

linia negra

fletxa verdaLa Opinión de Torrent [Torrent]

linia negra

fletxa verda La veu [País Valencià]

linia negra

fletxa verdaMallorca Zeitung [Mallorca]

linia negra

fletxa verda Nou Diari [Eivissa i Formentera]

linia negra

fletxa verda Diario Información (Alacant)

linia negra

fletxa verdaLas Provincias [País Valencià]

linia verda

fletxa verda Periódico Santa Pola [Santa Pola]

linia verda

fletxa verdaNúvol digital

linia verda

fletxa verdaDiario de Ibiza [Eivissa]

linia verda

fletxa verda d Balears

linia verda

fletxa verda Ràdio Mallorca

linia verda

fletxa verdaLa Verdad [Múrcia y Alicante]

linia vermella

fletxa verda Información.es [Alacant]

linia vermella

fletxa verda DBalears [Illes Balears]

linia vermella

fletxa verdaDiario de Mallorca [Mallorca]

linia vermella

fletxa verda Mallorca diario

linia vermella

3) Mitjans de l’estat espanyol:

fletxa verda EcoRepublicano

linia negra

fletxa verda DisoPress. Agencia de prensa y difusión social

linia negra

fletxa verda InfoLibre. Información libre e independiente

linia negra

fletxa verda Viento Sur

linia negra

fletxa verda Terra

linia negra

fletxa verdaLibreRed

linia negra

fletxa verda DICYT. Difusión de la ciencia y la tecnología

linia negra

fletxa verda Magisterio*

linia negra

fletxa verda Expansión

linia negra

fletxa verda Tercera Información

linia negra

fletxa verda Agencia SINC

linia negra

fletxa verda El Comercio (Asturias)

linia negra

fletxa verda AndaluciaInformación [Andalucía]

linia negra

fletxa verdaDiario Sur [Andalucía]

linia negra

fletxa verdaDiario de Mallorca [Mallorca]

linia negra

fletxa verdaLa Opinión de Zamora [Zamora]

linia negra

fletxa verda Diario de Sevilla [Sevilla]

linia negra

fletxa verdaLa Nueva España [Asturias]

linia negra

fletxa verdaNaiz [Euskalerria]

linia negra

fletxa verda Diario de Soria [Soria]

linia negra

fletxa verda La Voz Digital [Cádiz]

linia negra

fletxa verda Diario de Cádiz [Cádiz]

linia negra

fletxa verda El Día [Islas Canarias]

linia negra

fletxa verda El Español

linia negra

fletxa verda El plural

linia negra

fletxa verda La bolsa

linia negra

fletxa verda La Cerca (Castilla La Mancha)

linia negra

fletxa verda Diario de León

linia negra

fletxa verdaDiario de noticias (Navarra)

linia negra

fletxa verda Kaos en la red

linia negra

fletxa verda Jornada

linia negra

fletxa verda Fotomovimiento. Testimonio fotográfico

linia verda

fletxa verda LaHaine.org. Proyecto de desobediencia inform.

linia verda

fletxa verda Nodo50.org. Contrainformación en red

linia verda

fletxa verda Cope

linia verda

fletxa verda DeCine21. Estrenos de cine

linia verda

fletxa verda España Notinent

linia verda

fletxa verdaPortal Clásico. Cult. clásica, historia y mitología

linia verda

fletxa verdaCinco Días. Diario de economía

linia verda

fletxa verda Mas 24

linia verda

fletxa verdaÚltimo cero

linia verda

fletxa verda Mundiario. Diario de análisis y opinión.

linia verda

fletxa verda Diario de Burgos [Burgos]

linia verda

fletxa verda El Norte de Castilla [Castilla y León]

linia verda

fletxa verdaFaro de Vigo [Vigo]

linia verda

fletxa verda La Opinión [Coruña]

linia verda

fletxa verda El Digital de Castilla y la Mancha [Castilla y la M]

linia verda

fletxa verdaAlbacete Abierto [Albacete]

linia verda

fletxa verda El Comercio [Asturias]

linia verda

fletxa verdaCanarias 7 [Islas Canarias]

linia verda

fletxa verdaSur.es [Málaga]

linia verda

fletxa verda El Correo [Bizkaia y Álava]

linia verda

fletxa verda La Gaceta de Salamanca [Salamanca]

linia verda

fletxa verda La Opinión de Málaga [Málaga]

linia verda

fletxa verda La Rioja

linia verda

fletxa verda estrella digital

linia verdafletxa verda Yahoo.es

linia verda

fletxa verda Periodista digital

linia verda

fletxa verda Diario de Córdoba

linia verda

fletxa verdaeitv.eus. (Euskadi)

linia verda

fletxa verda La República

linia vermella

fletxa verda Madrilonia

linia vermella

fletxa verda Periodismo Humano

linia vermella

fletxa verda Nueva Tribuna

linia vermella

fletxa verda Nosotras.com

linia vermella

fletxa verdaOnda Cero

linia vermella

fletxa verda La Razón

linia vermella

fletxa verda Rebelión

linia vermella

fletxa verda Te Interesa

linia vermella

fletxa verda El Boletin. Diario de Actualidad y Finanzas

linia vermella

fletxa verda Asturias 24

linia vermella

fletxa verda clm24.es [Castilla la Mancha]

linia vermella

fletxa verda Hoy.es [Extremadura]

linia vermella

fletxa verda Andalucesdiario.es [Andalucía]

linia vermella

fletxa verdaLa Voz de Galicia [Galicia]

linia vermella

fletxa verda Madrid Actual [Madrid]

linia vermella

fletxa verdaILeón [León]

linia vermella

fletxa verdaEl Faro Digital [Ceuta y Melilla]

linia vermella

fletxa verda MadridPress [Madrid]

linia vermella

fletxa verda Diario de Navarra [Navarra]

linia vermella

fletxa verda Diario de León [León]

linia vermella

fletxa verda El Diario Vasco [Euskadi]

linia vermella

fletxa verdaBroadly

linia vermella

fletxa verdaLa crónica

linia vermella

fletxa verda Economia digital

linia vermella

fletxa verda La voz de Cádiz

linia vermella

fletxa verda Deia (Euskadi)

linia vermella

fletxa verda El obrero.es

linia vermella

fletxa verda Berria (Euskadi)

linia vermella

fletxa verda Crónica global

linia vermella

4) Mitjans de la resta del món:

fletxa verda La Tercera [Chile]

linia negra

fletxa verda Diario de México [México]

linia negra

fletxa verdaRunRunes [Venezuela]

linia verda

fletxa verda EdWeek [EEUU]

linia verda

fletxa verda Clarín [Argentina]

linia vermella

fletxa verda La Nación (Argentina)

linia vermella

 

 

Llegenda:

*: Noticia per a subscriptors.

**: Altres: noticies d’altres sindicats, departament de premsa de l’administració, etc.

creative commons: Aquest mitjà publica els seus continguts sota una llicència Creative Commons.

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes