Comunicat sobre les adjudicacions provisionals d’estiu 2019

A dit no!

Un cop hem conegut i analitzat els resultats de les adjudicacions provisionals d´estiu per al curs 2019-20, malauradament USTEC·STEs (IAC) tornem a constatar que els mecanismes subjectius i poc transparents que afavoreix el Decret de plantilles 39/2014 incideixen cada cop més en la provisió de places dels centres educatius públics de Catalunya.

Amb dades provisionals observem amb molta preocupació que encara un 38,6% de les places obtingudes correspon al col·lectiu d´interins i interines i que un 81,5% del total, tant de funcionaris/es provisionals com d’interins/es, s´han proveït en diferents fases en què les direccions han intervingut d´una o altra manera. Això vol dir que el número de la borsa pels serveis prestats té una incidència marginal en les adjudicacions d’estiu, en favor de les entrevistes personals o de les propostes de continuïtat que fan les direccions dels centres.

Profunditzar en aquest sistema de provisió vol dir introduir i desenvolupar un sistema de gestió privada en què el factor subjectiu, la manca de transparència i moltes vegades l’apadrinament prevalen sobre els criteris que regulen la funció pública, com ara l’objectivitat, la transparència i la claredat.

És inadmissible que docents que han prestat serveis com a treballadors/es públics de manera correcta i eficient no tinguin cap vacant a les adjudicacions provisionals, ja que els passen per davant d’altres amb menys temps d´antiguitat però proposats per les direccions, moltes vegades a partir d’una entrevista personal sense cap criteri de baremació o de la perfilació d’una plaça sense que el claustre en tingui coneixement.

Si no heu obtingut cap vacant i voleu denunciar aquesta situació injusta, us adjuntem una reclamació-denúncia perquè l’empleneu amb les vostres dades personals i la registreu al vostre servei territorial. També ens seria molt útil si ens en trameteu una còpia a interins@sindicat.net.

Deroguem la LEC!
No al Decret de plantilles
A dit no!

USTEC·STEs

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes