Comunicat sobre la fi del judici contra els presos polítics


El dia 12 de juny va finalitzar el procés judicial empès per l’estat i els seus poders fàctics contra líders cívics i polítics per haver convocat manifestacions o haver participat en l’organització d’un referèndum d’autodeterminació en l’1 d’octubre. Tant les acusacions, com la matussera manipulació de proves, com els falsos testimonis sistemàtics, com la tergiversació legislativa empesa per la fiscalia o l’advocacia de l’estat, com l’esperit inquisitorial que ha presidit les vistes o la presència del feixisme en l’acusació particular ha estat una vergonya col·lectiva que ha trinxat l’estat de dret i que ha fet que l’estat faci servir la justícia per encetar una repressió sistemàtica contra la dissidència atiada pels poders fàctics provinents del franquisme.

Aquest judici ha estat un episodi lamentable que ha deixat en evidència que Espanya ja no és una democràcia. La mateixa idea que persones honrades que hagin fet allò per a què van ser triats siguin jutjades és intolerable. A més, el capteniment del propi tribunal al llarg d’aquests mesos, fent servir les seves prerrogatives per posar sal a les ferides i aprofundir en la injustícia com a norma, fa que no tinguem cap dubte que les sentències ja estan dictades des del primer moment.

És per això que USTEC·STEs (IAC) denuncia aquesta farsa judicial i crida a la mobilització pacífica de la comunitat educativa fins que els presos polítics siguin alliberats, tornin amb les seves famílies i puguin desenvolupar els càrrecs per als quals han estat triats democràticament. Exigim a les autoritats d’aquest país que estiguin a l’alçada de les circumstàncies i prioritzin el retorn i llibertat dels presoners com objectiu a aconseguir.

Demanem a la ciutadania que es prepari per participar en les mobilitzacions democràtiques per tal que això sigui possible.

USTEC·STEs (IAC), 14 de juny de 2019

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes