Procediment, model de sol·licitud

Durada: 16 setmanes, ampliables, en cas de part múltiple, en 2 setmanes més per cada fill a partir del segon.

El període de permís es distribueix a opció de la interessada, sempre que les 6 setmanes immediatament posteriors al part siguin de descans obligatori de la mare.

Observacions: L’altre progenitor o progenitora, sempre que tingui la guarda legal del fill o filla, pot fer ús de tot el permís de maternitat, o de la part que en resti en el cas de mort o malaltia incapacitant de la mare o en el cas de guarda legal exclusiva.

En el cas de filiació biològica, si el pare i la mare treballen, i sense perjudici de les 6 setmanes posteriors al part, de descans obligatori per a la mare, aquesta podrà optar perquè el pare gaudeixi d’una part determinada i ininterrompuda del permís de maternitat, bé de manera successiva o alternativa amb ella i sempre que, en el moment de fer-se efectiva aquesta opció, la incorporació de la mare al treball no comporti un risc per a la seva salut.

En el supòsit que la mare i el pare gaudeixin simultàniament del període de descans per maternitat, la suma d’aquests no pot excedir de 16 setmanes o de les que corresponguin si es tracta d’un part múltiple. 

Si la mare no treballa, el pare no té dret al permís de maternitat.

Retribucions: Es cobra el 100% de les retribucions, a càrrec del Departament, si es cotitza a la MUFACE. Es cobra el 100% de retribucions, a càrrec de l’INSS, si es cotitza a la Seguretat Social.

Cal demanar als serveis territorials/Consorci d’Educació un certificat d’empresa per annexar-lo a la sol·licitud que s’ha de presentar a l’oficina de l’INSS. 

 

model de sol·licitud

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes