USTEC·STEs ha decidit no participar a la comissió del seguiment del Decret de Provisió i Perfils

El passat 29 de setembre, a la mesa sectorial de personal docent no universitari, el Departament d’Ensenyament va demanar als sindicats que tal i com ens va demanar a la darrera mesa del curs els donéssim els noms dels nostres representats a la Comissió de Seguiment del Decret de Plantilles. Les persones presents a la mesa d’USTEC·STEs, tot i que altres sindicats van manifestar la seva voluntat de ser-hi, vam dir que aquest afer s’havia de debatre dins el sindicat abans de donar una resposta. Avui el Secretariat Nacional d’USTEC·STEs ha decidit no participar a la comissió de seguiment, fins i tot si es dona el cas que sigui l’únic sindicat de la mesa que se’n quedi fora. Els nostres motius són clars:

Tenim el Decret de Plantilles recorregut al Tribunal superior de Justícia de Catalunya.

Entenem que la participació en aquesta comissió legitima un sistema de provisió de places i de perfilar llocs de treball que considerem arbitrari o, en el millor dels casos, poc garantista i que erosiona la democràcia i la salut laboral als centres de treball públics.

Encara confiem en que, si el TSJC no ens dona la raó, el decret de plantilles caurà pel seu propi pes, ajudat per la pressió que farem des del professorat.

La provisió de places públiques s’ha de guiar pels principis d’igualtat, mèrit, capacitat i transparència. El mètode d’entrevista per cobrir places perfilades o les substitucions en quatre dels deu serveis territorials és de tot, menys objectiu. Suposa un retrocés en la igualtat de drets i més en concret per a les dones que poden ser, i de fet en alguns casos ja en són, discriminades pel fet de ser mares o per estar embarassades. Està generant molt malestar per la competitivitat que genera en els claustres per poder ser «l’elegit».

Exigim la derogació del Decret de Plantilles.

USTEC·STEs (IAC)

La Vanguàrdia: USTEC-STEs no participarà en la comissió de seguiment del decret de plantilles i en demana la derogació

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes