Resum del contingut del Comité Intercentres del dia 18 de juliol de 2018

Presentació de la nova Directora, Eva Ladrón que, a priori, s’ha mostrat molt receptiva i ha pres nota dels nostres suggeriments.
El Departament fa una prèvia abans de començar amb l’ordre del dia per tal de comentar-nos que són conscients de la manca de personal, però que els pressupostos han tingut un creixement zero. S’està estudiant el seu augment pel decret de l’escola inclusiva.
En el primer torn de paraula que es dóna als sindicats, USTEC·STEs (IAC) dóna la benvinguda a la nova directora, però li fem palès que hi ha molts temes que es  porten arrossegant des de fa molt de temps, com ara, i molt important, la qüestió de les substitucions, la qual enllaça amb el tema dels pressupostos. Entenem és prioritari l’augment dels efectius docents, però cal traslladar al nou Conseller que s’ha de tenir molt en compte que el nostre és un col·lectiu en creixement, i que som presents en molts programes específics d’educació obligatòria, i en algun decret com per exemple el de escola inclusiva, i per tant cal considerar oportú parlar de personal de suport educatiu, però dedicant l’adient partida pressupostària a aquest personal, sense cap annex i sense cap programa de contractació temporal.

Oferta d’ocupació pública. Ens informen que aquesta informació la donarà Funció Pública. El Departament no té la capacitat ni l’autoritat per donar aquesta informació.

USTEC·STEs (IAC) demana que les 380 places de TEI no siguin per oposició sinó per mèrits, per tal de consolidar les places del personal que porten més de 12 anys amb una vacant, donat que el 90% de la plantilla es temporal.

Borsa de treball. Ens informen que l’aplicatiu no s’actualitza immediatament quan la persona acaba el nomenament, la qual cosa provoca que es pugui adjudicar una vacant a una persona amb un número superior, perquè l’altra persona surt encara com a no disponible. USTEC·STEs(IAC) manifesta que l’aplicatiu no funciona i que les persones no haurien de ser les que avisin als SSTT per poder quedar lliure a la borsa. El Departament aconsella que la persona interessada truqui directament al seu SSTT quan se li acabi el nomenament per notificar-ho. USTEC·STEs(IAC) demana una mesa tècnica per poder treballar les bases de la borsa del Personal Laboral ja que han quedat desfasades.

Plantilles curs 2018-19; A data d’avui hi ha una pròrroga pressupostària, per la qual cosa no es poden portar a terme increments de plantilla. S’està negociant amb el Departament d’Economia.

USTEC·STEs (IAC) argumenta que el curs ha arribat a la seva fi i el Departament no ha complert amb l’increment de plantilla al qual s’havia compromès i no som gaire optimistes pel que fa al curs vinent.  També posem de manifest què passa amb les directrius que s’havien signat amb el consell de direccions per a la implementació de les dotacions de TEI, EEE, TIS…

La resposta de l’administració és que fins que no es tinguin els pressupostos no hi ha res a dir.

Mesa tècnica de TEI:USTEC·STEs(IAC) i la resta del Comitè demana una mesa tècnica per poder treballar totes les condicions laborals i altres temes relacionats amb la figura professional de TEI.  El Departament està d’acord i demana una proposta d’ordre del dia per poder treballar el tema.

Pla Experimental primer cicle d’EI en Escoles Rurals: Pel curs 2018-19 es faran contractacions amb un nou conveni d’1 de setembre fins a 31 d’agost. USTEC·STEs(IAC) demana parlar de les funcions i condicions de treball d’aquestes educadores, ja que no tenen cap suport a l’aula, com els monitors de menjador, i no han tingut temps per programar, fer reunions, etc. Tot el Comitè esta d’acord amb el tema.

Llars d’infants del Departament ubicades a la ciutat de Barcelona: Sobre la Llar d’infants el Vuit, un representant del Consorci ens informa que no s’ha parlat del seu tancament, encara que és significativa la davallada de matrícula dels tres últims anys, passant de 32 infants a 18 pel curs 2018-19. Es compromet a que si en un futur es decidís el seu tancament, el tema es treballaria amb el CI, que ha deixat ben palesa la seva rotunda oposició al tancament.
També es comenta el cas de la Llar d’Infants l’Airet (escola-institut),  que ha assumit  dues classes de P3 aquest curs per obres a l’escola.  Ara mateix és una escola-institut. Des d’USTEC·STEs(IAC) denunciem que la cuinera ha assumit aquest augment de volum de feina sense problemes, però es queixa de la manca d’un ajudant de cuina/neteja més, ja que només s’ha contractat una empresa externa que ve a fer una neteja general un cop al mes. El Departament es compromet a estudiar el cas i augmentar la dotació de personal, si s’escau.

Torn obert de paraules

USTEC·STEs (IAC) manifesta :

  1. No estem d’acord en no contemplar les particularitats de cadascuna de les habilitacions d’EE. Els majors de 57 anys que no tenen titulació d’EEE, i s’han d’apuntar al CFGS, què passarà amb aquestes persones quan acabin i tinguin 62 anys? L’administració diu que estan donant resposta a cadascuna de les situacions que hi troben.
  2. Tasques i funcions del personal laboral a les escoles durant el mes de juliol. El personal Laboral es queda sol a l’escola només amb el o la conserge. S’ha de fer més pedagogia. L’administració informa que el mes de juliol és actiu.
  3. USTEC·STEs(IAC) pregunta què obtindran les persones que han acabat el curs d’habilitació, un certificat? Servirà aquest certificat per a les properes oposicions? L’administració ens informa que la formació d’habilitació d’EEE generarà un certificat. I que si tindrà validesa davant d’una oferta publica.
  4. Els comitès de personal haurien de tenir dret a l’accés de totes les dades. El Departament es nega pel tema de protecció de dades.
  5. Un altre tema important han estat les reduccions de jornades per cura d’infant; el Departament argumenta que  els permisos són atorgats per necessitats de centre.

USTEC·STEs (IAC) nega amb rotunditat que això sigui una opció i argumenta que de cap manera això pugui ser així ja que la reducció és un dret de l’infant o be del treballador/a i no té que anar relacionat amb la necessitat del centre. Que tot això passa perquè les substitucions no es cobreixin des de el primer dia i provoca una flagrant injustícia.

USTEC·STEs (IAC) ha denunciat que les substitucions no estaven cobertes i això repercutia als i les treballadores dels centre.  A totes aquestes demandes d’USTEC·STEs (IAC) s’hi han afegit la resta de sindicats presents.

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes