L’Audiència de Lleida ha arxivat la causa contra tot el professorat de La Seu d’Urgell

L’Audiència de Lleida ha arxivat la causa contra tot el professorat de La Seu dUrgell, docents de l’Escola Albert Vives, l’Escola Pau Claris i La Salle de la capital de lAlt Urgell, falsament acusats pel delicte d’incitació a l’odi, per com van tractar a les aules tot l’ocorregut durant el referèndum de l’1 doctubre.

Durant mesos, s’ha fabricat un ideari basat en falsedats i prejudicis, com ara que emprar la llengua catalana als centres com a llengua vehicular suposa l’exclusió del castellà, relegant-lo a mínims, l’ús del qual pot ser, fins i tot, castigat; que les editorials a Catalunya manipulen els llibres de text o que a les escoles catalanes eduquem els infants en el pensament únic sobiranista, en una paraula, que adoctrinem.

I totes aquestes idees cuinades en els laboratoris de l’aparell de l’Estat i de determinades entitats i partits polítics, han calat en l’imaginari col·lectiu dels ciutadans d’arreu, que les han assimilat com a realitats. Tot plegat, mitjançant l’aparell-claveguera de l’Estat i l’ajut inestimable d’alguns mitjans de comunicació i de les xarxes, que han escampat el mantra del fals l’adoctrinament.

Sembrant l’ombra del dubte vers els docents i la seva professionalitat, s’ha creat un ambient hostil fins al punt que algunes famílies, probablement contaminades per aquesta maror i, molt possiblement, manipulades per determinades organitzacions socials i polítiques, han acabat presentant denúncies contra mestres, professors i directors de centres educatius, tant de Primària com de Secundària.

Afortunadament, aquesta justícia cega i sorda, a la qual ens tenen acostumats, s’ha tret la bena dels ulls i, en el cas del professorat imputat de La Seu d’Urgell, s’han desestimat totes les denúncies i ha quedat demostrat que tot era una gran mentida.

Ha quedat ben palès que els denunciants no tenien raó i que aquells que, per darrere, han volgut difamar i posar en dubte la llibertat de càtedra i la professionalitat dels docents catalans, s’han trobat allò que en diuen en castellà “con la horma de su zapato”.

Ara esperem que s’arxivi la causa dels docents de l’institut de l’Insititu El Palau a Sant Andreu de la Barca i que, per fi, ens deixin d’assenyalar amb el dit i treballar amb confiança i tranquil.litat.

Els problemes de l’educació a Catalunya no tenen res a veure amb l’adoctrinament. El veritable problema dels nostre sistema és la manca de pressupost, la segregació escolar i l’instrumentalització que es fa de l’educació per part dels governs neoliberals que patim.

Deixeu l’educació en pau. Volem educar en llibertat!

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes