Comunicat

Una nova irresponsabilitat del Departament: no incloure la cobertura de la reducció de 2 hores lectives als i les majors de 55 anys

En els criteris de confecció de plantilles el Departament no hi ha inclòs la cobertura de les 2 hores lectives que s’han de reduir als i les majors de 55 anys.

L’Acord de Govern 70/2016 de 31 de maig negava temporalment aquesta mesura durant els cursos 16-17 i 17-18. Per tant, ara mateix, a partir de l’1 de setembre de 2018 els i les majors de 55 anys tenen dret a reduir-se la jornada 2 hores lectives.

El Departament d’Ensenyament ha passat per Mesa Sectorial els criteris de confecció de plantilles d’escoles i instituts sense preveure-hi cap cobertura d’aquestes hores. Els anys en què va ser vigent aquest dret, aquesta cobertura (per a USTEC·STEs completament insuficient) s’incloïa en aquests criteris. Però per al curs vinent no se n’ha previst CAP. Una absoluta IRRESPONSABILITAT.

USTEC·STEs demana la màxima cobertura d’aquest dret i EXIGEIX que en cap cas s’intenti anul·lar (com podria ser la intenció del Departament d’Ensenyament). Si ho intenten hi serem completament bel·ligerants. La reducció és una mesura completament necessària per als i les docents, ja que que alleugera, en part, i millora la feina d’aquest col·lectiu. No s’hi val l’excusa que enguany els pressupostos estan prorrogats: el creixement econòmic permet destinar una partida per cobrir al màxim aquest dret.

Cal recordar que USTEC·STEs no va signar l’acord que permet aquest dret, ja que, en un Consell Nacional extraordinari, va valorar que, en aquest punt, l’acord no garantia en cap cas la cobertura d’aquestes hores. Els fets ens han donat la raó.

USTEC·STEs continuarà lluitant pels drets dels treballadors i treballadores del Departament d’Ensenyament i exigeix al Govern que, paral·lelament als primers pressupostos que es tramitin, reobri la negociació, entre d’altres, sobre la recuperació de la reducció de la segona hora lectiva (18 i 23 hores) com es va acordar.

USTEC·STEs (IAC) 22 de maig de 2018

Model de sol·licitud de reducció de jornada de dues hores lectives per al personal que té entre 55 i 64 anys. Personal docent.

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes