Comunicat

No a la doble segregació: 

El Consell de Ministres de divendres 16 de febrer va aprofitar l’aplicació del 155 per prendre unes decisions que, segons USTEC·STEs (IAC), no li corresponen.

Pel que fa a la casella sobre la llengua vehicular als formularis de matriculació entenem que és l’enèsim atac contra a llengua catalana i expressa la voluntat deliberada de determinats partits polítics i mitjans de comunicació aliens al país de destruir el sistema d’immersió lingüística, una metodologia pedagògica que compta amb un consens pràcticament unànime i que és admirada arreu del món.

Com hem fet sempre, USTEC·STEs estem treballant incansablement per crear una aliança social, que va molt més enllà de l’escola, per protegir-la i per articular un moviment de resistència contra qualsevol atac que pugui produir-se en els propers dies.

USTEC·STEs demana a la comunitat educativa que estigui ben alerta per mobilitzar-nos col·lectivament i per resistir qualsevol atac contra aquest tresor irrenunciable.

USTEC·STEs sempre estarà al costat del país en general, i de la comunitat educativa en particular. Renunciar a la immersió lingüística és renunciar a l’invent de la roda. Per tant, convidem mestres, famílies i alumnes a fer impossible el salt vers el passat fosc, llòbrec i ranci al qual determinats partits polítics ens voldríem empènyer.

D’altra banda, la sentència del Tribunal Constitucional (TC) del passat dimarts 20 de febrer confirma el consens que existeix a Catalunya al voltant de la llengua. Es tracta d’un toc d’atenció al Govern espanyol, en la mesura que el TC deixa clar que l’executiu del PP no pot seguir per la via que havia emprès.

El mateix Consell de Ministres va usar l’article 155 per renovar 1.956 concerts educatius corresponents a l’educació infantil i secundària, incloent-hi els de les escoles que segreguen per sexe.

El debat sobre els concerts educatius, que la ILP d’educació va tornar a posar sobre la taula, semblava que havia propiciat que un dels acords d’un possible nou Govern seria la no renovació d’aquests concerts segregadors.

A més, el posicionament de la FAPAC en contra dels concerts educatius possibilita la creació d’una nova aliança de la comunitat educativa que generi iniciatives per tal d’intentar promoure la desaparició de la doble xarxa educativa, tan nociva per al sistema educatiu català. USTEC·STEs es deixarà la pell per construir aquesta aliança.

#NiCasellaNiConcerts

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes