Nous horitzons per a l’educació de persones adultes


Jornada de treball i reflexió per repensar l’EPA en temps difícils.


Divendres 1 de desembre, des de les 9:30 hores i fins a les 14:00 hores, a la Sala d’Actes de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (plaça d’Espanya,5, 1a planta), tindrà lloc la jornada de treball i reflexió “Nous horitzons per a l’educació de persones adultes. Repensar l’educació de persones adultes en temps difícils”.

Els darrers anys l’educació d’adults s’ha transformat. Les necessitats educatives per a aquells que ja han deixat enrere els anys d’ensenyement obligatori han augmentat i el sistema s’ha d’actualitzar i donar resposta a una nova realitat.

 És una jornada de treball i reflexió adreçada, especialment, a professorat i alumnat d’escoles de persones adultes, educadors socials, professionals d’entitats d’aquest sector, institucions públiques i privades, i la recerca universitària, entre d’altres. 

Totes les persones interessades en assistir es poden inscriure aquí.

L’entrada és lliure i l’aforament limitat.

PROGRAMA

9.15 h: Acreditacions i lliurament de material.
9.30 h: Introducció a la jornada, a càrrec de:

  • Margarida Massot, coordinadora de la Taula de Formació d’Adults de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona.
  • Miquel Àngel Essomba, comissionat d’Educació i Universitats de l’Ajuntament de Barcelona.
  • Mercè Massa, gerent del Consorci de l’Educació de Barcelona.

 10.00 h: Conferència inaugural:

“Aprenentatge d’adults i abast de les alfabetitzacions en temps de desigualtat: comprensió i satisfacció de la demanda”, a càrrec de David Mallows, University College London-Institute of Education.

11.00 h: Pausa

11.30 h: Taula rodona “Experiències d’èxit en la construcció de nous aprenentatges”:

  • Escoltar per aprendre “13 vides, infinites veus: reflexions educatives des de l’escola de la Model”, a càrrec de Xavier Aranda, exdirector de l’Escola Jacint Verdaguer.
  • Lluitar per aprendre “10 projectes d’economia solidària”, dissenyat per l’alumnat de l’Escola del Carmel, a càrrec de Maria Antònia Doz, directora del centre, i de Victòria Barceló Roca, membre del col·lectiu Economia Crítica.
  • Llegir per aprendre “Projecte i creació de biblioteca escolar multidisciplinària”, a càrrec de Josep Miquel Arroyo, mestre del Centre de Formació Permanent d’Osona Sud.

 13.00 h: Conferència cloenda:

“El repte de l’EpA al segle XXI. Temps de desigualtats socials i temps d’oportunitats educatives”, a càrrec de Xavier Bonal, professor del Departament de Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona.

 

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes